04-23-2006, 09:38 AM
Dżemik napisał(a):Z calym szacunkiem dla Zaglebia, ale imho graja w tym roku na 140% swoich mozliwosci i w nastepnym sezonie z Smuda, czy bez, tak cudownie juz nie bedzie. Wg mnie Zaglebie bedzie druga Cracovia, a Chalbinski i Lobodzinski lubinskimi odpowiednikami Gizy i Cabaja.Chałbiński przecież od czasu gry w Odrze, czyli dobrych kilku lat prezentuje równą formę, w każdym sezonie zapewnie ładnych kilka bramek, tak więc bez przesady. Nie jest to piłkarz jednego sezonu.
Co nie zmienia faktu, że dla mnie Zagłębie wcale nie jest jakąś dobrą drużyną. Wśród naszej ligowej cienizny i wielu słabych drużyn akurat chwilowo się wybijają, ale sorry. Oprócz Iwańskiego, czy Chałbińskiego (od biedy Łobodzińskiego) trudno tam szukać jakichś wybijających się w naszej lidze zawodników, a z takimi środkowymi obrońcami - Arboledą, który wziął się niewiadomo skąd i Stasiakiem, którego Smuda ciągnie za sobą do każdego klubu, a który obecnie w formie jest fatalnej (w każym meczu kilka ciężkich błędów) - to niech sobie lepiej grę o puchary odpuszczą.
A Wisła, moim zdaniem powinno się dać Petrescu trochę czasu - tak jak miał go Kasperczak. Nareszcie przyszedł do naszej ligi człowiek, który próbuje naszych marnych piłkarzy nauczyć profesjonalizmu. Środowisku się nie podoba, bo nie boi się mówić tego, co myśli, a ja twierdzę, że z meczu na mecz ta Wisła gra lepiej - jedyne czego jej brakuje to skuteczność, którą imponuje Legia.