03-21-2006, 08:11 PM
Dżemik napisał(a):Wg mnie nie powinien do Manchesteru sie wybierac. Chyba, ze do City. Jesli chlopak bedzie przez 2 sezony siedzial na lawie to na bank zatrzyma sie w rozwoju. A nie od dzis wiadomo, ze na wyspach szkolenie bramkarzy mocno kuleje. Na dodatek moze sie zdarzyc, ze za te 2 lata Ferguson [albo jego nastepca] kupi jakas inna mloda gwiazdke z Francji, Hiszpanii, czy Wloch. I Fabianski murawy nawet nie powacha.Ja uważam, że powinien zaryzykować. Szansa gry w tak wielkim klubie to jednak wielka sprawa, drugi raz może takiej nie otrzymać. Fakt, szkolenie bramkarzy na Wyspach nie jest zbyt dobre, ale wszyscy dobrze wiemy jak Ferguson świetnie radzi sobie z młodymi zawodnikami. Można o nim teraz pisać wiele, wymieniać obecne wady, ale tej umiejętności promowania i wychowywania młodych zawodników ciągle nie można mu odmówić. Fakt, że krnąbrny Rooney w tym momencie wypowiada się o Fergusonie w samych superlatywach i zachowuje się jednak inaczej niż kilka lat temu w Evertonie to taki świeży przykład.
Tak więc ja myślę, że jeśli dałoby mu się trochę czasu to poradziłby sobie, a jeśli nie od trenerów bramkarzy, to wiele na treningach mógłby się dowiedzieć od tak doświadczonego i utytułowanego zawodnika jak Van Der Saar.