08-28-2006, 12:09 AM
Wyrównała! Nie tam, żeby słabsi zaczęli lepiej gra, poprostu Wisełka i Legia nie spełniają już roli zdecydowanego lidera ligi. Zresztą nawet jak taką rolę spełniali to i tak nędza w pucharach była 
edit:

edit:
Cytat:Tomasz Frankowski został piłkarzem CD Tenerife. - Hiszpański styl gry z pewnością bardziej mi odpowiada niż angielski. Ujmując to żartem, Wyspy zamieniłem na wyspę - tak swój transfer z Wolverhampton do Tenerife skomentował Tomasz Frankowski.
"Franek" został wypożyczony na rok. - Jeśli w najbliższym sezonie moja gra przypadnie do gustu Hiszpanom, będą mogli mnie wykupić z "Wilków". W grę wchodziłby trzyletni kontrakt - dodał napastnik reprezentacji Polski. Nie wystąpił w pierwszym meczu II ligi hiszpańskiej przeciwko Almeríi (1-0). Nie zagra też 3 września z Cádiz CF, bo ma obowiązki w drużynie Beenhakkera. Debiut "Franka" nastąpi zapewne 10 września (mecz z CD Castellón).
Niemal równo przed rokiem Frankowski po 7 bardzo owocnych latach opuścił Wisłę Kraków. Przeszedł wtedy za 950 tysięcy euro do II-ligowego hiszpańskiego Elche CF. Tam spisywał się bardzo dobrze - strzelił 8 goli w 14 meczach. Nieoczekiwanie z końcem stycznia br. odszedł jednak z Elche do II-ligowego angielskiego Wolverhampton. Finansowo transfer był korzystny zarówno dla Hiszpanów (sprzedali go za 2 mln euro), jak i samego zainteresowanego. "Franek" podniósł swe roczne pobory z ok. 500 do ok. 700 tysięcy euro.