08-11-2005, 09:41 PM
Korupcja korupcją, ale nikt mi nie wmówi, że nasi młodzi piłkarze, juniorzy nie są utalentowani. Najbardziej na czasie przykład - Paweł Brożek (Piotr nie, bo nie chce mu się pracować) dostał szansę i pokazał co potrafi. Pojawia się tylko jeden problem - kwestia wyszkolenia, uczenia tych młodych piłkarzy taktyki już na początku - w wieku trampkarza. Jak ja widzę bodaj najbardziej utalentowanego młodego piłkarza w Polsce - 17-letniego Macieja Korzyma (po testach w Chelsea Londyn), który został wypożyczony z Legii do mojej Odry Wodzisław, to tylko taki wniosek mi się nasuwa. Koleś ma niesamowitą technikę, szybkość, dobry strzał, ale nie potrafi się znaleźć na boisku, nie wie gdzie ma biec, gdzie się ustawić. To jest w naszej piłce norma - szkolenie młodych piłkarzy jest na tragicznym poziomie. Przecież w takiej lidze angielskiej 17-letni piłkarz gra w pierwszym składzie drużyny Premiership (patrz Rooney, czy swego czasu Michael Owen).
A wczorajszych wspaniałych decyzji PZPN-u i podjętych "męskich" decyzji wolałbym nie komentować.
A wczorajszych wspaniałych decyzji PZPN-u i podjętych "męskich" decyzji wolałbym nie komentować.