01-15-2006, 05:10 PM
Dżemik napisał(a):Prawda, Zganiacz w ciągu ostatniego roku rozwinął się niesamowicie i z gracza odsyłanego z klubu do klubu, nie mogącego znaleźć miejsca w składzie stał się w Odrze kluczowym graczem środka pola. W sumie mógłbym pisząc o nim wymieniać jedynie zalety i myślę, że w Koronie (oczywiście jeśli będzie miał miejsce w składzie, a to nie jest wcale takie pewne) może zrobić jeszcze krok do przodu.Kamael napisał(a):No nie wiem, koleś zagrał kilka dobrych spotkań w pół roku i od razu został okrzyknięty wielkim talentem, odkryciem roku, dostał piłkarskiego oskara (na którego absolutnie nie zasłużył). Moim zdaniem były to opinie i wyróżnienia mocno na wyrost, ale może się mylę i jeszcze mnie ten piłkarz zaskoczy.
Byly, ale zawsze moze nastapic eksplozja talentu Smolinskiego, o co w przypadku Kowalskiego martwic sie raczej nie trzeba. Ten drugi zapewne bedzie pykal srednia pilke, niczym specjalnym sie w lidze nie wyrozniajac. A Smolinski to wielka niewiadoma.
Inna sprawa, ze ani Smolinski, ani Kowalski nie sa zawodnikami klasy Zganiacza. Optowalbym zatem za sprowadzeniem jakiegos bardziej doswiadczonego zawodnika na pozycje rozgrywajacego. Zaden z nich przeciez liderem zespolu nie bedzie.
Początkowo mówiło się o transferze Pawła Kaźmierczaka z Górnika Polkowice, on miał zastąpić Zganiacza, ale sprawa jakoś ucichła. Był zachwalany jako młody, utalentowany i perspektywiczny zawodnik. Może szkoda, że się w Odrze nie pojawi. Ja bym raczej szedł w tym kierunku, raczej szukałbym zawodnika w wieku Zganiacza, który mógłby ciągle się rozwijać, a poza tym zapewne Odra mogłaby spokojnie spełnić jego wymagania finansowe - różnie z doświadczonymi piłkarzami bywa. Poza tym, kto Twoim zdaniem mógłby się nadawać? Ja nie mam pojęcia kto mógłby się pojawić.