01-15-2006, 03:03 PM
Cytat:no może faktycznie nie najlepsze przykłady, ale jako prekursorzy mogą być ;]No Klaus i Dreamy na pewno nie (jesli rozpatrywac caloksztalt ich tworczosci), i prędzej moznaby uznac za pradziadkow ambientu, bo na pewno byli szybciej niz Eno (przyklady: Timewind, Zeit i Alpha Centauri). Co do post-rocka to nie bylbym taki pewien, podaje sie, ze wywodzi sie on w prostej linii od Can i... Talk Talk. A co do Weberna i prekursorow muzyki wspolczesnej tworzacych przed wojna to juz sie nie cofam mimo wszystko- dla mnie sie wszystko zaczelo od Billa Haleya, coz

No dobra, Necroblood, fajny temat, ok. Malo kto wiedzial o tym gatunku konkretnie. Ale jednak kilka osob interesuje sie post-rockiem, el-rockiem i ambientem, kilka wymienilo gdzies tam emo i noise, a nawet post-metal (Isis, Neurosis, Jesu i rozne takie). Tak wiec widzisz, kompletnymi glabami nie jestesmy. Niemniej dzieki za dodatkowe informacje, rozejrze sie. Moze inne zespoly mnie zainteresuja, skoro prekursorami sa TD i Schulze.
Fajnie ze cos nowego na forum sie dzieje, ktos pisze o czyms innym niz w kolko o gejostwie wybranych zespolow. Ale przedstawiles ten gatunek w sposob cholernie zalatujacy snobizmem muzycznym i nie wiem, czy jest to najlepszy sposob do promocji w/w. Dobra, jestes starszy, wiesz wiecej. OK. Ale czy nie mozna bylo sformuowac tematu w mniej ostentacyjny sposob ?