08-26-2004, 07:57 PM
Hair of the dog napisał(a):hehe losiek, tak ladnie sie zaczelo. Cytuje: "odrazu pragne zaznaczyć że ja się na niczym nie znam a tym bardziej na Muzyce" ...
nie smuc sie, nie jestes jedynym ktory sie nie zna na "gotyku"...wiekszosc osob chyba sie nie zna(moze niektorzy boja sie przyznac ze wiedza co to w ogole jest bo sie boja ze ich wysmieja)
no ale coz, nie bede caly czas krytykowal tylko powiem cos madrego(bardzo
no wieuc muza gothic to jest odlam tzw. post-punku z konca lat 70 i poczatku '80...bardziej znane kapele(powinniscie wszyscy je znac bo bez nich nie sluchalibyscie tera swoich tristanii i lakrimosow)
Joy Division,Bauhaus,the Cure,Christian Death,Sisters of Mercy,Dead can dance... teraz nie robi sie juz raczej takiej muzyki...teraz to jest taka dziwna moda na gotyk(wsrod metalowcow)zeby byc zdolowanym i w ogole mrocznym i czarnym i niewiadomocojeszcze.
btw.najblizej gotyku to chyba kult kiedys byl, z tych bardziej znanych
Cóż, wychodzi więc teraz na to że obecnie inny styl uwazany jest za "gotyk" Szczerze musze się przyznać że ja też gotyku z punkiem raczej nie łączyłem.. I to jest własnie całe to gówno klasyfikacyjne. Mi się przewracały bebechy jak szyszałem na niemieckich stacjach że Nightwish to gothic rock.. Jak kto chce to zawsze jakoś sklasyfikuje

Ps:
Bycie mrocznym i zdołowanym rulez

You Learn About It!