09-12-2005, 09:13 PM
mal napisał(a):Mogwai, no tak, ale niektórzy nie są do końca uświadomieni, a progresywę w postaci Porcupine, Dream Theater zna każdyNie przesadzajmy, że każdy - wystarczy spojrzeć na ilość wypowiedzi w tematach o tych zespołach, które są na tym forum (o Porkach sam założyłem, więc wiem ; )). Choć może nie należy uznawać ich za punkt odniesienia..., a tu coś przyjemniejszego...
Cytat:bajka, czy inna... hmmm... nie do końca, może muzyka instrumentalnie, szufladkowo zupełnie się różni, ale to pozycja godna polecenia dla tych co lubią się 'nudzić', dla tych którzy szukają delikatnej psychodelii, dla tyh co pragną pobudzić swe zmysły, dla tych którzy szukają w muzyce czegoś innego niż kilku solidnych jebnięć i rozchełstanych, gitarowych riffów na trzech akordach (i tu wymienia jeszcze tysiąc innych powodów, cenzura pomija). Dziękuję.Z tym fragmentem wypowiedzi nie mogę się nie zgodzić : ). Jest to inna bajka jeśli chodzi o styl gry (i o to w poprzednim poście mi chodziło), ale jeśli chodzi o dawkę psychodelii rzeczywiście z Tool'em ma wiele wspólnego.