07-22-2005, 02:24 PM
Ishikawa napisał(a):Wumpscut / Suicide Commando / FAV / Front Line Assembly / Skinny Puppy
- industrial (ebm)
do tego gatunku dopisze jeszcze Velvet Acid Christ, Toxic Coma i Grendel (oprócz R. Przemyk wystapi na CP 2005

a z konwencjonalnej muzyki:
My dying bride (szczegolnie "Turn loose the swans", Tiamat (szczegolnie "Wildhoney"), Theatre of tragedy (oprocz wiadomo ktorych plyt), Artrosis, Moonspell, Tristania, Katatonia, Agalloch, Leaves eyes (ex wokalistka Theatre of tragedy), Cemetery of scream (polski zespol... momentami nie da sie sluchac, ale trafiaja sie utwory - perełki), Sins of thy beloved (pierwsza plyta, druga szczerze odradzam), Cryptal darkness, Lacrimas profundere (grali zaj**isty doom-goth.. do najnowszej i najbardziej komercyjnej plyty "ave end", ktora, patrzac na wczesniejsza tworczosc, jak dla mnie jest porownywalna do "Musique" Theatre of tragedy), Within temptation (wiem, wiem - komercja, rozhihrane nastolatki uwazajace evanescence za gotyk, momentalna przesadna cukierkowatość i niesamowicie naiwne teledyski

... mialem jeszcze cos powymieniac z Dark ambintu, ale pewnie i tak w polowie tekstu dacie sobie spokoj wiec nie bede pisal do samego siebie

Dałem sobie spokój z tym forum. żeby gadać z samym sobą nie musze tu wchodzić... nawet nie nawet wstawać z łóżka