03-21-2005, 10:05 PM
wiecie co ludzie? jak slucham pitolenia niektorych z Was, ktorzy zachwycaja sie w dziale o szeroko pojetej muzyce gotyckiej, tworami typu Evanescence, Wt czy Nightwishem to dziw mnie bierze jak wogole mogliscie pokojarzyc te zespoly z takim nurtem! Sam slucham raczej black'u i death'u, ale zagladam tu czasami, poniewaz nie ograniczam sie do ww. i czasami wyladuje w odtwarzaczu plytka z "gotykiem"(metalem, lub old shool) lub doom metalem. Nie jestem z pewnoscia znawca tematu ale bzdury w stylu Evanescence czy WT winny byc od razu odrzucane przez admina
Jesli chcecie posluchac gotyku, to puscie sobie lepiej Bauhaus, Joy Division, Sisters of Mercy lub cos tego pokroju(to z klasyki), albo Tristanie lub ToT(z tych metalowych gotykow). A co do doom klimatow to polecam Anatheme, MDB, Paradise Lost- wtedy zobaczycie co znaczy dobre, klimatowe granie i nie bedziecie smieszyc ludzi propozycjami w stylu Evanscence i podobnego syfu! Sory, ale ten temat troche mnie podminowal i chcialem kilka rzeczy wytlumaczyc zagubionym w "gotyckim" swiecie personom
Vale!
a Ty- Amy Lee, dziecko, idz lepiej pobaw sie lalkami albo popytaj najpierw madrzejszych kolegow/kolezanki czego sluchaja, bo widzac bzdury ktore wypisujesz lapie sie za glowe i nie wychodze z podziwu jak mozna udzielac sie na tym forum sluchajac takiego syfu i na dodatek ciagle upierajac sie ze to dobra muzyka
oczywiscie, kazdy ma prawo do sluchania czego chce, mozesz sluchac tekno, mozesz sluchac hh, mozesz takze sluchac Evan., tylko prosze, nie gadaj o tym na forum bo slabisz ludzi...a moze taki poglad mam tylko ja? jesli tak to przepraszam i juz nic nie mowie.
Dzem: Edytuj posty..

a Ty- Amy Lee, dziecko, idz lepiej pobaw sie lalkami albo popytaj najpierw madrzejszych kolegow/kolezanki czego sluchaja, bo widzac bzdury ktore wypisujesz lapie sie za glowe i nie wychodze z podziwu jak mozna udzielac sie na tym forum sluchajac takiego syfu i na dodatek ciagle upierajac sie ze to dobra muzyka

Dzem: Edytuj posty..
Live Like An Angel, Die Like A Devil