05-15-2006, 08:24 PM
Cytat: Co tam robi Mila, Radomski, Giza i GorawskiCo do Radomskiego to uwazam ze jest on dobrą alternatywą dla Sobolewskiego, który po kontuzji nie jest jeszcze w najlepszej formie, po za tym taki piłkarz jak Sobolewski dużo biega i całych meczów raczej nie będzei grał. Radomski na plus.
Co do Mili to żem się wkurwił jak usłyszałem że on jedzie;/. Tak, on ma duży potencjał, ale np. Burkhardt ma też duzy potencjał i do tego dużo lepszą formę, po za tym gra i strzela bramki. Takie uzasadnienia jak "ten zawodnik ma duzy potencjał" niech sobie w dupe wsadzi skoro pilkarz nie gra i jest po porostu nikim w lidze austryjackiej.
Co do Gorawskiego to mieszane uczucia mam. JEst szybki, dobry technicznie, ale z drugiej strony podatny na kontuzje i jakos nie slychac by robił szal w lidze ruskiej tak jak np Jop czy Kowalewski.
Giza - typowy średniak w OE. Wolałbym Surmę, ktory dobrze sobie ostatnio radzi i bardziej stylem gry przypomina Szymka, no bo w koncu ma byc alternatywa dla Szymka.
Co do bramkarzy to jestem zadowolony, co do obrony raczej też, aczkolwiek widziałbym tam Wasilewskiego zamiast Dudki. JEśli chodzi o atak to trochę zal mi Sagana, według mnie jest lespzy od Brozka, lepszy technicznie chbya, napewno waleczniejszy, przedewszystkim bardziej doswiadczony i nie ma wahan formy. Ciesze sie ze Jelenia zabrał.
Ogolnie to zaskoczenie duze. Przypomne ze Voeler (znaczy sie ten trener szwabów z ms2002) jak powolal swoja kadre to wtedy tez wszyscy w Niemczech mowili ze nie maja po co jechac na mundial. Skonczylo sie calkiem niezle dla nich, 2 miejsce. Jak Polska wyjdzie z grupy to Janasowi należy się szacunek i brawa, czy to z Frankiem i Dudkiem czy bez nich wyjscie z grupy to realnie max dla naszej kadry.
No