• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Detektyw Monk

Obejrzałem cały pierwszy sezon i kończę drugi. Miazga! Big Grin Pomino tego, iż spora część odcinków jest schematyczna (zabójstwo, Monk zbiera dowody itd., 5 minut przed końcem Go olśniewa, ostatnie minuty to konfrontacja i "opowieść Monka", potem jakaś krótka, zazwyczaj śmieszna, scena zamykająca), pomimo tego, że czasami Adrian zachowuje się nie jak detektyw tylko jak jakiś cudotwórca, pomimo tego, że serial ma lepsze i gorsze momenty, pomimo tego, iż sporo spraw w swojej zawiłości jest naiwnych (ale ciężko wymyślić coś co będzie "morderstwem doskonałym" i jednocześnie będzie pozbawione owej naiwności). W serialu nie najważniejsze są wspomniane "kejsy" ale raczej postać Adriana, jego zachowanie itd. "Monk" stawia nie tyle na widowiskowość i trzymanie w napięciu co na pewną "sympatyczność", jest w pewnym sensie taki "wyrafinowany" (bez przesady oczywiście). Serial ma nawet pewnie zmiano komediodramatu - Monk jest zabawny, ale nierzadko zwyczajnie nam Go żal. Trochę się bałem, że drugi sezon będize kichą. Zaczął się średnio - 1 i 3 odcinek były średniawe, a drugi (ten w Meksyku) wręcz słaby (były tam oczywiście świetne momenty ale jako całość epizod kulał ostro). Na szczęście odcinek z cyrkiem i teatrem są kapitalne, kolejne utrzymują się na poziome pierwszego sezonu. Fajny serial - polecam. Mówię to ja - człowiek, który nie cierpi telewizji. Obok "Prison Break" to jak narazie jedyny serial, który przykuł moją uwagę.
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Detektyw Monk - przez Wars - 07-31-2007, 11:18 PM
[Bez nazwy] - przez statekx - 08-01-2007, 05:32 PM
[Bez nazwy] - przez Hallvard - 08-26-2007, 01:17 PM
[Bez nazwy] - przez MaFFej - 08-26-2007, 08:22 PM
[Bez nazwy] - przez Prisca - 08-26-2007, 09:39 PM
[Bez nazwy] - przez MaFFej - 09-13-2007, 11:51 AM
[Bez nazwy] - przez Hallvard - 09-15-2007, 10:59 AM

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości