05-08-2008, 10:47 AM
Tomash napisał(a):zemu niby klub(czy to GKS, czy Lechia czy co tam jeszcze) ma odpowiadać za to że pewna grupa ludzi udawała małpy?A temu, że to wymusi jakieś zdecydowane zachowanie, pociąganie takich osobników do odpowiedzialności, może wreszcie zakazy stadionowe przestaną być fikcją? Poza tym, jedna, druga kara dla klubu i normalni kibice w końcu zrozumieją, że ta jak twierdzisz grupka max. kilkudziesięciu idiotów, działa na szkodę klubu i sami zaczną kontrolować takie zachowania. Sam należę do Wiary Lecha i nie mówię, że moja pozycja tam jest jakaś niebywale mocna, właściwie jestem tylko szeregowym członkiem, ale zawsze stawałem murem za akcjami antyrasistowskimi, na które ostatnimi czasy nie ma też przyzwolenia też "z góry", tzn. normalną zupełnie rzeczą jest, że Klima czy Olaf przechodzą się po trybunie i "przeglądają" sobie kibiców. I właśnie dzięki samokontroli kibicowskiej takie rzeczy nie mają u nas miejsca. Zresztą gdzie by tu była logika Rengifo, Quinteros, ostatnio Cueto to czołowe postacie w drużynie.
Cytat:A we Włoszech niby nie? PRzecież kibice Lazio czy Hellas Verona w ogóle się ze swoimi "sympatiami" nie kryją i co? i nic.Toteż nigdzie się do Serie A nie odnosiłem. Zresztą to żaden argument, co na lidze włoskiej mielibyśmy się wzorować?