08-11-2005, 10:03 PM
Tim napisał(a):To ameryke odkryliściePolska to nie jest najlepszy kraj do życia. A co do kopanej to lubie chociarz ostatnio jakoś mniej się interesuje. Reprezentacji nie kibicuje to samo z polską ligą. Ja tam lubie włoską lige i Milan
Ble.. Nie wiem jak ktos spoza Mediolanu, moze kibiowac tej druzynie.. Wloska mysl taktyczna obiera cala przyjemnosc z ogladania meczu.. Kiedys ktorys z komentatorow okreslil ladnie taka taktyke: 'Kopnij do przodu, ja dobiegne'..
Cytat:Sam gram w 4 lidze, nie za wysoko ale ja gram bo lubie
Mozna wiedzie w ktorym klubie?
Korupcja w pilce bedzie zawsze, mozna co najwyzej ja ograniczyc, ale watpie zeby to sie dokonalo w ciagu najblizszych lat (!).. Trza chyba poczekac na mlodsze pokolenie dzialaczy sportowych i modlic sie, aby nie uczyli sie od starszych..
Cytat:Tylko ilu jest takich młodych piłkarzy, którzy w wieku juniorskim są chociaż w szerokim składzie klubu I czy II ligi?
PZPN jest biedny (po odliczeniu kaski, ktora swita prezesa chowa do kieszeni), dlatego nie stac nas specjalnie na szkolki pilkarskie pokroju Ajaxu, czy Realu.. Trza by bylo wiekszego dofinansowania ze strony panstwa (ale z kolei to tez jest niemozliwe).. Znajdzie sie kilka samorodkow, ktore i bez specjalnego zaplecza sa w stanie zablysnac (Blaszczykowski na ten przykklad) i oni graja w 1 skladzie.. Klubow nie stac jednak na granie slabymi mlodziezowcami (innych nie ma), bo to sie wiaze z slabym miejscem w ekstraklasie.. Nie jestes w ekstraklasie- nie masz kasy z Canal+.. Nie masz kasy z Canal+ = nie istniejesz..
![[Obrazek: avatar0cn.jpg]](http://img277.imageshack.us/img277/3862/avatar0cn.jpg)