05-15-2006, 10:08 PM
No i co ? Franek nie strzelil gola nawet wyspom Owczym. Sosin tez sie nie popisal, ogolnie rzecz biorac smieszylo mnie w ogole jego powolanie. Liga cypryjska ? toz to prawie jak Wyspy Owcze. No bez jaj. Lepszym napastnikiem zarowno od Franka jak i Rasiaka jak i chyba kazdego innego (\ {Zurawski}, bo to obecnie najwiekszy boss polskiego futbolu) bylby Niedzielan- szybki, swietnie grajacy w DOBREJ lidze holenderskiej. Ale kij, Rasiak sie rozkreca z meczu na mecz, smieszy mnie bardziej ta cala nagonka na jego. No byly z niego jaja w eliminacjach, posmialismy sie, byla piosenka, no ale: nie zostal z bomby wziety do Anglii, gdzie rowniez z meczu na mecz (ostatnio!) grywal coraz lepiej. Frankowi w dodatku wypadla kontuzja, badania wydolnosciowe kolesia tez wypadly beznadziejnie, a te jego 1200 minut bez bramki nie wzielo sie znikad. No sorry, zycie jest brutalne. Gdybym byl Janasem to osobiscie serce mi dyktowaloby zeby wziac Franka, bo tyle razy uratowal dupe w kwalifikacjach i chocby w nagrode, no ale ten pomyslal racjonalnie-jego prawo. zreszta Janas jest naprawde niezlym trenerem, przynajmniej najlepszym reprezentacji od dobrych kilku lat. I przynajmniej nie popelnil takiego bledu co 4 lata temu Boniek, gdy powiedzial, ze graja wszyscy zawodnicy co grali w eliminacjach i w efekcie dostali sie do kadry ci, ktorzy stracili forme.