11-07-2006, 06:43 PM
Książę 2 napisał(a):Po pierwsze: Return, turlaj dropsa.
Po drugie. Wcale nie jest mi ich (Niemcow) jakoś szczególnie szkoda. Jak by na rzecz nie patrzeć jest to państwo, ktore w swojej historii ma taką czarną plamę; jest to państwo, którego społeczeństwo było gotowe na poparcie czegoś takiego (a nie wolno zapomnieć, że przedstawiciele tamtego pokolenia ludzi mogą mieć jeszcze wpływ na obecne pokolenia, bo nie wymarli w całości); poza tym - chyba wdrażanie niejako z zalożenia poprawnosci politycznej, jest w ogolnym rozrachunku zdrowsze dla społeczeństwa niż - na przykładzie naszego społeczeństwa - ogólna aprobata dla postaw antyżydowskich. Dalej - Hitler swego czasu zdelegalizował także SA która tak wiernie mu służyła przez lata, i której to członkowie bez wątpienia byli nazstami. Trzeba pamiętać że wiele z tego rodzaju decyzji miało wymiar wyłącznie polityczny a nie ideologiczny, poza tym - Hitler byl szaleńcem, nie można o tym zapominać. Co do różnorodnosci etnicznej w Corpus Hannover, o ktorym mówimy - tutaj nie chcę wdawać się w szczegółową debatę, bo sam przyznasz, że materiały mamy skąpe - ja jednak odniosłem wrażenie ze ów połwietnamczyk był raczej wyjątkowym członkiem korporacji. Ale to nieważne. Co zaś tyczy sie owego poczucia wyższości - ja o poczuciu wyższości elit finansowych czy kultywowaniu jakiegoś takiego poczucia "lepszości" tej "post arytokracji" nad resztą właśnie mowię, o dzieleniu na "nas" i "gorszych" (bo że każda grupa dzieli świat na "nas" i "ich" nie wspominam), to w wizerunku tej grupy wydało mi sie tak wstrętne.
LOL,ale mu pranie mózgu w tej Brukseli zrobili...Oczy przecieram-dawno takiego bełkotu nie czytałem.Niezle jestes wytresowany,nie ma co.
![[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]](http://images39.fotosik.pl/274/f433e6e70962e617.jpg)
Czas przeorania to czas oczyszczenia