- Liczba postów:
- 114
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
Przemek87 napisał(a):Powiem ostatni raz i już się nie odezwę. metallica od czarnego albumu to równia pochyła w dół....i chyba na samo dno...]
nie no, az tak źle nie jest, są jeszcze znośne utwory
Some say the end is near.
Some say we'll see armageddon soon.
I certainly hope we will.
I sure could use a vacation from this
TOOL - AEnema
- Liczba postów:
- 20
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
SĄ!
Tylko wielce znającym się ortodoksom tego nie wytłumaczysz.Dla mnie metallica to przykład jak można mieć swój styl i mimo tego tego nagrać każdą płyte jakoś inaczej.Kill'em all-mocna łupanka,która jak sądze sprawdza sie najlepiej na koncertach.Ride the lighting-trochę lżejsza,i udowadniająca np. utworem "for whom the bell tolls" że metal nie musi byc szybki aby brzmieć ciężko.Master-to po prostu klasyka,najbardziej metalowa płyta zespołu,jak dla mnie wyważenie mocy,dojrzałosci i zajebistych textów.justice-troche mniej mi sie podoba,za duzo powtorzen w niektorych utworach,ale ma swoj styl,a przede wszystkim utwor "One".Black-moze mniej metalowa i nie rozbudowana,ale to ciagle kawal dobrej muzyki,ktora przynajmniej mi podchodzi,zwłaszcza"wherever i may roam" czy "unforgiven".chyba trzeba byc naprawde gluchym zeby nazwac takie kawalki kiepskimi."Load"-oto plyta ktora napewno budzi kontrowersje.Jak dla mnie dobra pomijajac kawalki tpyu "hero of the day" czy "poor twisted me" ktore sa nieco wymeczone,a taki 'ronnie" zalatuje z deczka komercha.Ale np." thorn within" czy "wasting my hate" to dobra muzka,tyle ze spokojniesza,dojrzalsza,jakze inna od lupanek z poprzednich plyt,tyczy sie to rowniez textow-zamiast opowiesci o smierci,buncie,manipulacji mamy cos bardziej refleksyjnego,dojrzalego(BTW panowie z mety sami kiedys stwierdzili ze w okolicach BA ich droga z metalem sie skonczyla)-i moze wlasnie dlatego nie pasuje roznym ortodoksom,wszelkim kinder-metalom, i innym mega-true dla ktorych metal to tylko sieka i lupanie.Reloada lubie najmniej -poza zakreconym "fixxxerem" jest tam pare piosenek,ktore mozna sobie posluchac od czasu do czasu,reszta to kawal nudnego miesa,jakies fuele i tym podobne wynalazki.Garage -no coz,covery,ale jakie!jak dla mnie wiekszosc z nich udana(np. "astronomy","turn the page"-uwielbiam!)...mzoe dobrze ze nie zdecydowali sie nagrac czegos swojego.S&M-znowu problem,dla jednych cudo,dla innych kupa.Jestem za opcja druga-poza utworem "no leaf clover" wiekszosc plyty to wymeczona wokalnie i muzycznie porazka.brak jakiegos zgrania, straszna profanacja takich utworow jak "battery" czy "master",ale np. nowa wersja "Call of cthulu " ujdzie.No i doszlismy do st.angera.Nie lubie zdecydowanie-nuda,brak solowek,brzmi to wszystko jakos nieprzekonywujaco,nieszczerze.Wolalbym zeby ta plyta nie wyszla,podobnie jak DoD u IM.
Mysle ze to wystarczy jako okreslenie mojego pogladu na poszczegolne plyty mety,ale przy okazji chcialem takze przedstawic swoj poglad(zdecydowanie neagtywny) na wspomnianych ortodoksow(przypomina mi sie koles z jakiegos innego forum co stwierdzil ze klimat IM skonczyl sie na powerslave...gosh).
"Teamwork is essential.It gives them someone else to shoot at."
"Patriots always talk about dying fot their country,but never about killng for their country"
- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
^ wypocil sie chlopak

Wez sobie przejrzyl poprzednich 29 stron. Co kto mial do powiedzenia, juz powiedzial.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
- Liczba postów:
- 114
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
Gołąb, szacun za to, ze chciało Ci sie tyle produkować O_o
Some say the end is near.
Some say we'll see armageddon soon.
I certainly hope we will.
I sure could use a vacation from this
TOOL - AEnema
- Liczba postów:
- 1
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Powiem tyle - James niedawno sam stweirdził, że przez 14 lat z Jasonem chłopcy z Metalliki się cofali. Za to z Robem zrobili naprawdę wiele.
Tak powiedział.
Wierzę, że nowa płyta będzie naprawdę świetna i Metallica powróci do dawnych dni chwały.
- Liczba postów:
- 1,207
- Liczba wątków:
- 15
- Reputacja:
-
0
Dni chwały były właśnie z Jasonem w składzie...
EDIT: Ofkoz myślę o Burtonie - pojebały mi się nazwiska :] .
- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
massab napisał(a):Powiem tyle - James niedawno sam stweirdził, że przez 14 lat z Jasonem chłopcy z Metalliki się cofali. Za to z Robem zrobili naprawdę wiele.
Takie pierdolenie...
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
- Liczba postów:
- 23
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
hmm..metallica...nawet , nawet..znosne do słuchania...ale nie jakies super://
"...zabilem staruszke tylko dlateo ze trudno bylo mi żyć!trudno było pracwoać w polu a potem karmic ja ubierac i myć!a pozatym oanie sedzio wreszcie znalazłam kobiete!a ona mówiła ze będzie ze mną tylko w tedy gdy bede sam!!..."
- Liczba postów:
- 1,828
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
Cytat:Czyli skoro przez 14 lat nie zauwazyl cofania sie to znaczy ze jest idiota
To niesamowite, ale zgadzam się z IKR
"All that's left to say is: Farewell"