• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Iron Maiden

Z zespołami heavy metalowymi, gdzie bardziej od tekstów skupiasz się na precyzji grania, melodiach i solówkach początki zawsze są mniej interesujące niż późniejsze dokonania.

Co do płyt, pierwszy album - najlepszy numer "Transylvania", drugi album jest beznadziejny. Dla mnie Iron Maiden to tylko z Brucem.
Odpowiedz

Odpowiedz

sylvicious napisał(a):Z zespołami heavy metalowymi, gdzie bardziej od tekstów skupiasz się na precyzji grania, melodiach i solówkach początki zawsze są mniej interesujące niż późniejsze dokonania.
A czy nie uważasz, że w pewnym momencie ta kapela stanęła w miejscu i grała cały czas podobnie?
sylvicious napisał(a):Dla mnie Iron Maiden to tylko z Brucem.
A dla mnie powinni się rozpaść po wydaniu 'Seventh Son of a Seventh Son' oraz Greatest Hits of późniejsze płyty.
Odpowiedz

sylvicious napisał(a):Brand new world
Nie znam.
Odpowiedz

Heh no palnąłem literówkę w nazwie płyty Wink chodziło o BRAVE NEW WORLD Smile)) Sorry!

A co do stania w miejscu tak to fakt Smile Ciagle ten sam klimat ale jak mi się podobają jakieś kawałki to ich więszka ilość nie wprawia mnie w rozpacz. Słyszałeś taki zespół TOY DOLLS (mój ulubiony) oni od 27 już lat nagrywają ciągle to samo i ciągle jest to właśnie to co do mnie trafia albo COCK SPARRER - ta sama sytuacja, każda płyta taka sama a mimo wszystko i tak fajna.
Odpowiedz

no stary brand a brave to nie jest literówa Tongue co do IM mysle ze kazda płyta ma w sobie cos czego nie mają inne. na kadej płycie odnajdziemy dwa , trzy kawałki które sie nie nudzą. Dla kazdego cos innego Wink
Odpowiedz

Mam teraz fazę na Caught Somewhere In Time. Genialny kawałek a troche jakby z boku i niedoceniony. A to niesamowicie przebojowa i nośna rzecz. I to przez pełne 7 minut.
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

The thin line between love and hate- swietny utwór. polecam każdemu- Jedzie ktoś jutro do ostravy z tego forum?
Odpowiedz

The thin line between love and hate- swietny utwór. polecam każdemu- Jedzie ktoś jutro do ostravy z tego forum?
Odpowiedz

Oby tylko "Nostradamus" Judas Priest nie podążył ściezkami Iron Maiden. Albumy konceptowe w metalu raczej nie kojarzą mi sie z przebojowością. Wiem że "A Matter Of..." to nie koncept ale mam na myśli to ze Ironi nie powinni tak skręcać w rejony progresywne jak na dwóch ostatnich płytach. Przecież znani są najbardziej z przebojowych kawałków i mało kto ma taki talent do dobrych metalowych melodii. Gdyby ułożyć IM koncert z "setlistą marzeń" musiałby on trwać z pół dnia bo kto jak kto ale Maiden ma z czego wybierać jeśli chodzi o przebojowe kawałki. A już na pewno domeną wybrańców jest robienie bardzo długich a jednocześnie chwytliwych i przebojowych kawałków (Caught Somewhere In Time, Fear Of The Dark, Hallowed Be Thy Name). Mam więc nadzieje że jeszcze zawrócą z tej progresywnej ściezki i odradzam ją Judasom, ale co bedzie zobaczymy Smile
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

Gdzie ty masz progres na DOD ? Bo ja tam poprostu widze zmienione brzmienie i powtarzanie tych samych patentów od chuja czasu Neutral
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

IM to jakis fenomen zrobili kariere na ciagle tych samych dzwiekach. Prawie na kazdej plycie te same 3 dzwieki i chwyty. Nuda....
De Grandae Vus Antiquus Mulum Tristis
Odpowiedz

Iron Maiden? Lubię bardzo. Szczególnie te strasze kawałki...
"..bo granie i śpiewanie, to jest moje powołanie!.."
Odpowiedz

Glaniaraa4446 napisał(a):Iron Maiden?
Nie, nie, coś ci się musiało przewidzieć.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Po pierwsze, to chciałem się z Wami przywitać.
Galen napisał(a):IM to jakis fenomen zrobili kariere na ciagle tych samych dzwiekach. Prawie na kazdej plycie te same 3 dzwieki i chwyty. Nuda....
To przeanalizuj ich chociażby taby, wsłuchaj sie w tekst i spróbuj zrozumieć, bo z tego co napisałeś to chyba nie za bardzo zwracałeś na to uwagę.

Z innej beczki: Wybiera się ktoś na koncert w Warszawie? Do mnie bilety już jadą ;]

Co do samego zespołu. Bardzo mi się podoba ich muzyka. Z pewnością mój ulubiony zespół. Najbardziej oczywiście płyty z Brucem, trochę mniej z Blazem, a najmniej (ale i tak są świetne) z Paulem.
Gram na gitarze od roku, jedyna piosenka której się jak na razie nauczyłem (bez solówek) to "For The Greater Good of God", może dlatego, że ustawienie mojego distortion nawet pasuje i bardzo podobnie brzmi moje granie do oryginału.

Następna sprawa: Wie ktoś coś o nowej płycie? Chociażby informacja kiedy ma się ukazać?
Odpowiedz