Wydawnictwa DVD -
Acrid - 11-14-2005
Zamiescilem ten temat tutaj, choc ciagle sie zastanawiam czy aby przypadkiem nie wrzucic do MO, badz od razu na Traszowisko, no nic wyjdzie w praniu.
Podczas ostatnich kilku tematow mozna bylo zaobserwowac rozmowy o tych badz innych wydawnictwach DVD, teraz mozna o nich "legalnie" porozmawiac w tym miejscu.
Kupujecie/Sciagacie/Wymieniacie sie? Ciekawe aukcje, sklepy i inne takie. Po prostu wszystko :)
Ja w swojej kolekcji z orginalnych plyt mam tylko KATa - SiP, ciagle mam ochote sprawic sobie cos innego ale praktycznie nie wiem co. W koncu na allegro nie ma AZ tyle ciekawych tytulow. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Moze Wy cos polecicie? Niekoniecznie z zrodla jakim jest allegro ;)
-
Tomash - 11-14-2005
Mam DVD TSA, z metalmanii 2003......Manowara

a także AC/DC i Black Sabbath(ale to te z tych tanszych

) i tyle... ale mam zamiar kupić kilka takich wydawnictw.
-
Krzychun - 11-14-2005
Ciagle rozwazam zakup SKOM. Narazie zaopatrze sie w te DVD z MM.
-
franek - 11-14-2005
Nie kupuję/nie ściągam/nie wymieniam się. Mam jedno, Pink Floyd Live in Pompeii (w prezencie dostałem), ale nie mam nawet odtwarzacza DVD. Ale u wujka obejrzałem, polecam ;)
A szczerze mówiąc jeśli chodzi o odbiór muzyki to i tak wolę CD ;)
-
Acrid - 11-14-2005
franek napisał(a):Pink Floyd Live in Pompeii
Wlasnie! Na allegro leci to w niskiej cenie i zawsze zastanawialem sie czy naprawde warto. Moze sie jednak skusze ;)
franek napisał(a):A szczerze mówiąc jeśli chodzi o odbiór muzyki to i tak wolę CD ;)
Ale w tym przypadku, mozesz to odczuc praktycznie na zywo, widzisz co muzyk robi, jak sie zachowuje, patrzysz na scene, efekty, no i takie tam ;) Jak dla mnie swietna sprawa.
-
franek - 11-14-2005
Acrid napisał(a):Wlasnie! Na allegro leci to w niskiej cenie i zawsze zastanawialem sie czy naprawde warto. Moze sie jednak skusze 
Myślę, że warto, nawet jak nie jestes fanem Floydów
Acrid napisał(a):Ale w tym przypadku, mozesz to odczuc praktycznie na zywo, widzisz co muzyk robi, jak sie zachowuje, patrzysz na scene, efekty, no i takie tam
Jak dla mnie swietna sprawa.
Wiadomo ! Ale...
Po prawdzie DVD nie są aż tak strasznie drogie (np. Floydzi), ale z drugiej strony po prostu wolę kupować CD

Po prostu płytę możesz użytkować hmmmm... częściej (tzn. nie musisz siedzieć przed TV/komputerem, możesz np. czytać, a coś tam leci w tle). Gdybym miał wybrać książkę muzyczną/DVD też bym wybrał książkę, bo po prostu nie lubię gapić się w jakikolwiek monitor. Poza tym, na DVD są utwory, które zazwyczaj już znam z studyjnych płyt.
Zależy od osoby - co kto preferuje, jaki kto woli odbiór muzyki

A jak ponadto jak się nie ma DVD - nie ma się problemu. Tak jak z elektrycznością i z Indianami
-
KubusPuchatek - 11-14-2005
Oczywiscie , uwielbiam miec koncerty na DVD . Ostatnio nawet zakupiłem w tym celu kino domowe

.
Moze nie mam NARAZIE wielkiej kolekcji , ale to co sie tam znajduje narazie mi wystarcza

czyli m.in :
The Doors , Pink Floyd - The Wall , Uriah Heep - Classic Live , John Lennon - Sweet Toronto , Jimmy Page & Robert Plant - No Quarter , Live In Rockpalast , Live In Buenos Aires '96 , Live In Katowice , Live In London (to co mam z serii Page'a i Planta

) , Led Zeppelin - The Song Remains The Same , Kingdom Seatle , Washington , Cosmic Energy 1 i II , Live On Blueberry Hills itd. Ogolnie mam koncerow sporo (najwiecej Zeppelinow

) i uwielbiam je ogladac .
-
Vlkodlak - 11-14-2005
nie mam DVD ale raz ogladalam Ironów Rock In Rio

Ironi jak Ironi, wiadomo. A poza tym nie przepadam za koncertami, bo utwory znam. A powtarzanie tego samego właściwie tylko z kilkoma tekstami od wokalisty...to nie jest to. Wyjątkiem jest koncert Deine Lakaien (nie pamiętam który, ani tytułu

i nie wiem czy jest na DVD) gdzie utwory niby te same, ale zupełnie inaczej zaaranżowane, brzmią odmiennie i takie coś to ja mogę słuchać. Nie mówiąc już o tym, że są w wersji akustycznej
-
KubusPuchatek - 11-15-2005
Sorki , ale ja np. nie rozumiem jak można nie lubic ogladac koncertow na DVD/VHS

.
A ze macie takich wykonwacow u ktorych na kazdym koncercie i na plycie kazdy utwor brzmi dokladnie tak samo to tylko wspoczoc . Nie moge tego pojac , ja np uwielbiam koncerty ogladac i sluchac

pozdrawiam
-
Tomash - 11-15-2005
Zwłaszcza że np. AC/DC ze Scottem raczej na żywo się nie zobaczy
-
Acrid - 11-15-2005
Swego czasu, na TVP Kultura byl blok poswiecony Dżemowi. W koncu mam go w swoich lapkach, ale co najwazniejsze na plycie DVD ;)
Jakosc nie powala, ale dla kogos takiego jak to napewno wystarcza ;) Szkoda tylko, ze nie kazdy FC dziala tak preznie jak ten.
Praktycznie, od wydawnictw DVD pobija je tylko bycie na koncercie i pamiatka w postaci krazka ;) Jeszcze, jak uda sie wbic w kadr, to łuh, dopiero ;)
-
Dżemik - 11-15-2005
Mam 3: In Flames- Used & Abused, Behemoth- Live Eschaton i Haggard- Awaking The Gods.. Jedynie tyle, bo wole kupic 2-3 nowe plytki niz DVD z utworami, ktore juz mam na zwyklym LP..
-
XdkyX - 12-04-2005
hmmm........bleeding through "this is live this is murderous", calkowicie przypadkiem wygralem wiec mam - a ze BT lubie to nie narzekam
-
Masterton - 02-11-2007
XdkyX napisał(a):hmmm........bleeding through "this is live this is murderous", calkowicie przypadkiem wygralem wiec mam - a ze BT lubie to nie narzekam 
A skąd masz to DVD?
A jeśli chodzi moje wydawnictwa DVD, to:
Porcupine Tree - "Arriving Somewhere..."
Dream Theaer - "Live At Budokan"
Slayer - "War At The Warfield"
Dire Straits - "Sultans Of Swing: Very Best Of The Dire Straits"
The Cult - "Pure Cult: The Singles 1984 - 1995"
Whitesnake - "Live In The Still Of The Night"
Toto - "25th Anniversary Concert"
-
balzac - 02-11-2007
a moje to 2 kvltowe wydawnictwa: