Forum Rockmetalshop
Wygląd,stereotypy,reakcje... - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Max offtopic (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-max-offtopic)
+--- Wątek: Wygląd,stereotypy,reakcje... (/thread-wygl%C4%85d-stereotypy-reakcje)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

Wygląd,stereotypy,reakcje... - Calmwater - 11-07-2004

Może to trochę bez sensu,ale proponuję,żebyście podzielili się różnymi zabawnymi (i nie tylko) sytuacjami z waszego życia pokazującymi podejście ogółu społeczeństwa do metali.

Na rozkręcenie tematu podam sytuację,w jakiej znalazłem się ostatnio,bo w przeddzień święta zmarłych.Otóż wieczorem postanowiliśmy w 4 osoby iść na cmentarz-posiedzieć trochę poddając się urokowi i (przynajmniej dla nas) niepowtarzalnemu nastrojowi tego miejsca.Bramy były otwarte więc czemu nie?W pewnym momencie pojawia się dwóch chłopa z latarkami,przeszli koło nas,zatrzymali się i pytają,co tu robimy.Usłyszeliśmy,że albo się zabierzemy albo wezwą policję Big Grin Po czym odeszli z 20 metrów (jakbyśmy ich mieli zabić) i jeden z facetów do mnie z tekstem,że "jak mam czarną skórę i przefarbuję włosy na czarno (włosy mam ciemny blond i jakoś nie farbuję Wink ) to myślę,że taki ze mnie satanista" Big Grin Oni z tymi latarami chyba bardziej wyglądali na "profanatorów" Laughing Ciemnota ludzka nie zna granic...

- Hair of the dog - 11-08-2004

hehehehe do "metali"Big Grinnie jestem metalem wiec sie nie wypowiem

- Hagall - 11-08-2004

Stereotypowe myślenie u ludzi to temat-rzeka.Z własnego życia podam może kilka przykładów.
1.Idę sobie w skórze koło bloku,widzę z naprzeciwka nadchodzi kilku łebków typu małolat-hiphopowiec i jeden rzuca tekst :"Patrzcie,dziecko wojny".Normalnie się zgrzałem na te słowa,bo to poniekąd niegrzecznie tak o starszych mówić.Podchodzę zatem do towarzystwa i z leksza "częstuję" autora inwektyw z pięści w ryj.Od razu znika jego kretyński uśmieszek i zaczyna pytać :"A za co mnie bijesz ?" "Za kobyle caco,naucz się psi frędzlu szacunku do ludzi".
2.Scenka na mieście.Idę sobie jak gdyby nigdy nic do sklepu(jest jesień,zatem skóra obowiązkowo).Z naprzeciwka suną ku mnie dwie stare siwiutkie babule.Widzę co się kroi,toteż zwalniam aby je ominąć,a te nagle szast i uciekają przede mną na boki jakby diabła zobaczyły.Zaiste,dziwna reakcja.
3.Teraz będzie przypadek pozytywny z mego życia.
Wychodzę z przychodni (oczywiście w skórze)a przy drzwiach wejściowych widzę starszą kobietę pchającą wózek inwalidzki,prawdopodobnie z mężem w środku.Co ja robię ? Otwieram kobiecie drzwi i przepuszczam do środka.Pani ładnie mi dziękuje(chociaż niepotrzebnie)dodając na odchodnym Tonguerzynajmniej jeden człowiek się znalazł...To miłe. Smile

- Kalin - 11-08-2004

Cytat:1.Idę sobie w skórze koło bloku,widzę z naprzeciwka nadchodzi kilku łebków typu małolat-hiphopowiec i jeden rzuca tekst :"Patrzcie,dziecko wojny".Normalnie się zgrzałem na te słowa,bo to poniekąd niegrzecznie tak o starszych mówić.Podchodzę zatem do towarzystwa i z leksza "częstuję" autora inwektyw z pięści w ryj.Od razu znika jego kretyński uśmieszek i zaczyna pytać :"A za co mnie bijesz ?" "Za kobyle caco,naucz się psi frędzlu szacunku do ludzi".
Dobre Laughing Trzeba uczyć szacunku gówniazy Big Grin
Nauka nie idzie w las Wink moze się nauczy

- gannon - 11-08-2004

aleś Ty męski i szarmancki Hagall Big Grin ... chyba nowy fanklub się szykuje Confusedhock:

- Hagall - 11-09-2004

gannon napisał(a):aleś Ty męski i szarmancki Hagall Big Grin ... chyba nowy fanklub się szykuje Confusedhock:
Bez przesady...

- Calmwater - 11-09-2004

To poruszyłeś temat z tymi babciami Hagall!Faktycznie często się zdarza,że kiedy babcie spostrzegą kogoś troszkę "czarniejszego" od reszty społeczeństwa,to albo omijają,albo patrzą się z takim lękiem,jakby za chwilę zginąć miały.Przykład?
Poszliśmy z kolegą (długie włosy,skóra,kolczyki) do sklepu w celu uzupełnienia zapasu piwa.Do drzwi drepcze jakaś kobieta z torbami w rękach,więc kolega otwiera je i czeka,aż ta wyjdzie.A ona podnosi wzrok,zauważa go i...Wystraszona cofa się o kilka kroków Surprised Dopiero po dłuższej chwili wychodzi i mówi pełnym zdziwienia głosem "dziękuję"...
Swoją drogą bycie uprzejmym często może być zabawne,a może przy okazji chociaż część osób zacznie patrzeć na nas nieco przychylniejszym okiem? Angry

- Hagall - 11-09-2004

Calmwater napisał(a):To poruszyłeś temat z tymi babciami Hagall!Faktycznie często się zdarza,że kiedy babcie spostrzegą kogoś troszkę "czarniejszego" od reszty społeczeństwa,to albo omijają,albo patrzą się z takim lękiem,jakby za chwilę zginąć miały.Przykład?
Poszliśmy z kolegą (długie włosy,skóra,kolczyki) do sklepu w celu uzupełnienia zapasu piwa.Do drzwi drepcze jakaś kobieta z torbami w rękach,więc kolega otwiera je i czeka,aż ta wyjdzie.A ona podnosi wzrok,zauważa go i...Wystraszona cofa się o kilka kroków Surprised Dopiero po dłuższej chwili wychodzi i mówi pełnym zdziwienia głosem "dziękuję"...
Swoją drogą bycie uprzejmym często może być zabawne,a może przy okazji chociaż część osób zacznie patrzeć na nas nieco przychylniejszym okiem? Angry
Kilka razy też tak miałem.Kto wie,może jakbym chodził ubrany w dres,bądż garnitur nie wywołałbym takiego poruszenia ? Smile

- Apocalypticaa - 11-09-2004

tak, zaiste ciekawe podejscie otoczenia do metali, i ja sie z nim spotykam....heh
1. imieniny mojej babci, a kasia(moja skromna odoba) zamiast ubrac sie w spudniczke i koszule to załozyła skóre i glany. Moja babcia to jakos przezyła, wie jak sie ubieram, ale na nieszczescie zaprosiła całe koło rózancowe ciotek, praciotek kolezanek, wszystkie starsze panie z okolicy. Ichodze do pokoju w kreacji która opisałam, a tam robi sie taka cisza i wszystkie twarze ,,babc,, zwrócone na mnie. Masakra. Jeszcze pytanie ,,a ie ty dziecko masz lat, wyrosnieta z ciebie pannica??,, J ja na to 13!! lekkie zdziwko, ciekawe czy moja babcia nadal sie z nimi eee ,,kumpluje??,, zonk

2ide sobie jak człowiek ulica(pusta) a tu dresik(starszy odmnie o jakies 2 lata) który pobił wczesniej mojego brata(na poczatku spokój, mój braciszek inne swery, takie małe kinderhh-->koszmar). Na nieszczescie delikwent zaczał cos piepryc o gównianej metallice, tramposzach, ale jak strzelił id sie lecz albo hh posłuchaj to
-raz dałam mu kowa z glana w piszczel za słowa
-dałam mu 2 kopa z glana gdzie indziej, za rata.
i poszłam dalej, a bidactwo chyba sie teraz boi, bo juz nie wygaduje takich bzdur, chociarz znowun kombinuje...

a tak poza tym to jak ide z kolezankami przez miasto to praktycznie wszyscy na mnie zwracaja uwage, denerwujące to, ale idzie sie przyzwyczaic. Wazna jest kult\ra, niestety ludzie mysla stereotypowo, o nas jak o satanistach albo swirósach...

- Calmwater - 11-09-2004

Najlepiej w dres Hagall-babcie by nie uciekały pomimo,że (jako dres) znacznie prędzej mógłbyś im dać po gębach Laughing
Proszę,mamy na forum całkiem waleczną damę!SmileHistoria z imieninami przednia-typowa reakcja w stylu:"Taka dobrz kobitka,do kościółka chodzi,a wnusia szatanistka!Mój Boże,co za nieszczęście spotkało tą kobietę!" Laughing I jak my mamy dresów lubić jako całość?Jeszcze sado maso nie jestem.Tak swoją drogą,to odkąd zmieniłem styl ubierania się na bardziej związany z muzyką,którą słucham nawet mojemu ojcu coś odbia.Np.wywalczyłem,że kot zostanie u nas,bo tatuś wywnioskował,że...Jeszcze go zabijęRolleyesWięc co tu się dziwić reakcjom ludzi postronnych Tongue A swoją drogą-nie ma to jak kochająca się rodzina Laughing

- Krolik - 11-09-2004

A może to wszystko przez wasze niesympatyczne i brzydkie gęby, co?? Smile

Tak swoja droga to nie wiedziałem, ze metale to takie chojraki, aż tu nagle...

- Hagall - 11-09-2004

Krolik napisał(a):A może to wszystko przez wasze niesympatyczne i brzydkie gęby, co??
I don't think so... Surprised

- TisH - 11-10-2004

Heh, ja osobiscie mialam jedna, dosc przykra w sumie sytuacje, gdy kilka lat temu jechalam na egzamin z gramatyki opisowej jezyka staro-cerkiewno-slowianskiego. Nagle jakas babcia zaczela mnie wyzywac od narkomanek! Gwoli scislosci dodaje, ze nigdy nie cpalam. Fakt, bylam blada, ale to dlatego, ze to byl moj pierwszy egzamin w ramach pierwszej sesji! Przykro mi bylo, ale w koncu powiedzialam jej, ze ludzi jej pokroju powinno sie poddawac natychmiastowej eutanazji.
A z zabawnych sytuacji? Tez byla jedna. Tak sie jakos dziwnie zlozylo, ze po wyniki z pisemnej czesci matury polazlam ubrana na czarno. Oczywiscie okazalo sie, ze wyniki beda dopiero za godzine, wiec wybralismy sie z kumplem w plener. I gdy siedzielismy na lawce, podziwiajac tak piekne okolicznosci przyrody, podeszla do nas jakas para. Okazalo sie, ze to swiadkowie jehowy zaczeli nas nawracac. Kumpla zatkalo, a ja spytalam ich grzecznie, czy moge im zadac jedno pytanie? Pani, bardzo z siebie zadowolona, odpowiedziala, ze prosze bardzo. Na to ja spokojnym glosem spytalam, czy ma ochote zostac ofiara na najblizszej czarnej mszy? Szkoda, ze nie widzielisci, jak wiali! Big Grin A my z kumplem plakalismy ze smiechu. Smile

- Katiria - 11-10-2004

TisH napisał(a):Heh, ja osobiscie mialam jedna, dosc przykra w sumie sytuacje, gdy kilka lat temu jechalam na egzamin z gramatyki opisowej jezyka staro-cerkiewno-slowianskiego. Nagle jakas babcia zaczela mnie wyzywac od narkomanek! Gwoli scislosci dodaje, ze nigdy nie cpalam. Fakt, bylam blada, ale to dlatego, ze to byl moj pierwszy egzamin w ramach pierwszej sesji! Przykro mi bylo, ale w koncu powiedzialam jej, ze ludzi jej pokroju powinno sie poddawac natychmiastowej eutanazji.
A z zabawnych sytuacji? Tez byla jedna. Tak sie jakos dziwnie zlozylo, ze po wyniki z pisemnej czesci matury polazlam ubrana na czarno. Oczywiscie okazalo sie, ze wyniki beda dopiero za godzine, wiec wybralismy sie z kumplem w plener. I gdy siedzielismy na lawce, podziwiajac tak piekne okolicznosci przyrody, podeszla do nas jakas para. Okazalo sie, ze to swiadkowie jehowy zaczeli nas nawracac. Kumpla zatkalo, a ja spytalam ich grzecznie, czy moge im zadac jedno pytanie? Pani, bardzo z siebie zadowolona, odpowiedziala, ze prosze bardzo. Na to ja spokojnym glosem spytalam, czy ma ochote zostac ofiara na najblizszej czarnej mszy? Szkoda, ze nie widzielisci, jak wiali! Big Grin A my z kumplem plakalismy ze smiechu. Smile
HE H HE!!!DOBRE!!! Angry Wink
Ja w sumie miałam tylko jeden taki przekręt...
Siedziałam sobie spokojnie w centrum miasta, koło takiej małej ontanny. Czekałam na kumpla....
I przechodziła matka z synkiem, który na oko mógł mieć około 5, 6 lat...
Jak ten mały mnie zobaczył, to ze zgrozą w głosie stwierdził: Mama!!Patrz!!SZATANISTKA!!!
O mało nie umarłam ze śmiechu jak to słyszałam!!! Laughing

- Irja - 11-10-2004

mi czesto z takich sytuacji smiac sie chce, bo np. ustapilam miejsca w tramwaju takiej staruszcze, to ta na mnie z takim zdziwieniem patrzyla i dziekowala, ze przez caly powrot do domu smiac mi sie chcialo.
albo np. stanela przy mnie taka w srednim wieku kobieta.. nagle spojzala na mnie, i szybciutko zlapala torebke i przycisnela ja do siebie jak najbardziej mogla Smile (ja juz w tym momencie zaczelam sie smiac), po chwili zwolnilo sie kolo niej miejsce, a ona spojzala na mnie i z lękiem w oczach zapytala sie czy chce usiasc... Smile powiedzialam ze nie, to usiadla (i chyba jej ulzylo), ale i tak nadal kurczowo trzymala torebke!!! Big Grin
albo np. kolezanka mamy mojej kolezanki Big Grin zaczela namawiac ta mame aby nie pozwalala swojej corce spotykac sie ze mna bo ja to satanistka (nic podobnego), ze sprowadze ja na zla droge itp.
no coz...