Saxon -
priest_4ever - 11-07-2004
Co sądzicie o tym genialnym zespole heavymetalowym ??
Które plyty najbardziej cenicie ??
Co myslicie o najnowszym wydawnictwie tej kapeli ( Lionheart)???
Czy ktos z was byl na koncercie ??
Ja osobiscie slucham ich od nuiedawna i zauroczyla mnie plyta lionheart.
Malo jest zepsolów grających w taki sposób , ktore nie daly sie poniesc nurtowi nowoczesnej muzyki i nadal grają swoje .
-
Emhyr - 11-07-2004
Saxon to jeden z najgorszych zespołów jakie było mi dane usłyszeć!
-
Atreju - 11-09-2004
Bo mało słyszałeś
Saxon to legenda NWOBHM. Zespół kultowy i jeden z lepszych na świecie. Mimo wieku ciągle w doskonałej formie, w przeciwieństwie do Iron Maiden. Ostatnie dzieło - "Lionheart" zwala z nóg. Jedna z najlepszych, jeśli nie najlepsza płyta w dyskografii Saxon !!!
-
gabrysia - 11-09-2004
No tak. Zespół faktycznie świetny. Nie znam wszystkich płyt, ale Unleash the best bardzo mnie się podoba. Chyba potwierdzę zdanie mojego taty, iż im są starsi i dłużej grają tym lepiej im to wychodzi
-
Atreju - 11-09-2004
Dokładnie, a Biff Byford jest jak wino. Jego głos z każdą kolejną płytą jest coraz lepszy.
-
Tomash - 03-03-2005
Saxon to esencja heavy metalu, chociaż poszczególne płyty mocno się różnią, to jednak od pierwszego dzwięku wiadomo kto to gra

moje ulubione albumy Saxon to debiut, Eagle has landed, bootleg z monsters of rock, i... killing ground

lionheart też trzyma poziom, widziałem ich na żywo na metalmanii, i był to do dziś jedyny koncert na którym mi totalnie odbiło, nie wiedziałem co robie, jedynie koncert Metallicy wzbudził we mnie porównywalne emocje, utkwił mi w pamięci początek tego koncertu, kidy Biffowi nie wiedzieć czemu nie nagłośniono porządnie mikrofonu, a jego wokal i tak było nieźle słychać, ehhh
-
Beast King - 05-05-2005
Z saxonów znam tylko Wheels of Steel i Strangers in the night (koncertówki), ale cholernie mi się to podoba
-
Ajana - 05-06-2005
Znam płyty "Live At Monsters Of Rock" i "Lionheart".Tej pierwszej to słucham czasami z moim tatą,ale wolę "Lionheart".Wspaniała płyta,najbardziej lubię z niej utwór "English Man`O`War".
-
Tomash - 05-06-2005
A ja właśnie uwielbiam koncert z monsters of rock(jktóry notabene zakupiłem w media markcie za 7.99

) bo to jest właśnie przykład wspaniałego ROCKOWEGO koncertu, NWoBHM w posaci czystej(czytaj: nieskażonej Iron Maiden), a lionheart też jest świetny, po tylu latach taki czad... w tym jednym albumie jest więcej energii niż w całej dyskografii Hammerfall czy Sonata Arctica
-
Ajana - 05-06-2005
Jak ja byłam z rodzicami w Media,to kupiliśmy płytkę z monsters of rock za 9.99."Lionheart" ma bardzo dużo energii.
- Anonymous - 05-06-2005
Tomash napisał(a):w tym jednym albumie jest więcej energii niż w całej dyskografii Hammerfall czy Sonata Arctica 
a co miałeś okazję przesłuchać całe dyskografie obu w.w kapel? :>
-
Tomash - 05-06-2005
Hammerfall tak
- Anonymous - 05-06-2005
Tomash napisał(a):Hammerfall tak 
a S.A?
-
Tomash - 05-06-2005
DeMoN.|. napisał(a):Tomash napisał(a):Hammerfall tak 
a S.A?
nieeee SA znam pierwszą i bodajże ostatnią płyte, ale nie mam ochoty na więcej, są za bardzo ekstremalni dla takiego pozera jak ja
-
Beast King - 05-12-2005
Wczoraj kupiłem "Live at Monster of Rock" Na początku się wkurwiłem, bo myślałem, że płyta jest zjechana, a to odtwarzacz się zepsuł. Odtworzyłem na kompie - świetne