Forum Rockmetalshop
Oldboy - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Film (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-film)
+--- Wątek: Oldboy (/thread-oldboy)

Oldboy - Slayerd - 10-30-2004

Oglądał ktoś już ten film? Wszystkie gazety go NIEpolecają, LPR użądza pikiety a Rydzyk... a Rydzyk popierdala maybachem po toruniu i z Jankowskim porywa dzieci Angry Angry Angry

Ale do rzeczy, film jest chiński. To na początku odpycha... Big Grin
Ale jest wyjebisty coś w stylu mix'u Pulp Fiction, Kill Bil'a. Po prostu Tarantino!
Dialogi świetne niektóre sceny chore do bólu (wyrywanie zębów kompinerkami i obcinanie języka nożyczkami).

A film mówi o kolesiu którego porwali i trzymali 15 lat w jakiejś zaplutej melinie. Potem go wypuszczają a on się mści.

Jak ktoś oglądał to niech napisze co o tym filmie sądzi Big Grin

- tix - 10-30-2004

koreański..

ogladalem jesce w wakacje- swietny.

- Macias - 10-30-2004

Jeszcze nie widziałem ale moi kumple zgodnie twierdza ze wypas. No i Tarantino tez sie podobał wiec musi byc dobry Laughing

- tix - 10-30-2004

z tym tarantinem to taki kicz ze ja pierdole Smile tarantino to tarantino tamto, lol

- tayuki - 10-31-2004

koreański. I nie rozumiem dlaczego z tego względu miałby być gorszy...

Nie widziałam, ale wręcz muszę. Nikt nie robi takiego kina jak azjaci Wink (i takich horrorów - The ring, the tale of two sisters)

- Spidero - 12-09-2004

tix napisał(a):z tym tarantinem to taki kicz ze ja pierdole Smile tarantino to tarantino tamto, lol

Gówno się znasz, tarantino wymiata Laughing

- SHOX! - 01-28-2005

Czemu gorszy, z tego co widziałem po tym filmie to mają lepsze kino niż my;/ film jest zaj *** świetna psychologia, cud miód polecam, jeden z lepszych jakie ostatnio widziałem Angry

- Jallil - 03-29-2005

Po obejrzeniu tego filmu, nie dotykałam się do nożyczek Big Grin Nie rozumiałam na końcu jego 'poświęcenia' i tego języka, brr i tak nic mu to nie dało. Choć wolałabym nie żyć ze świadomością, że spałam z własną córką/synem :?

- tix - 03-29-2005

oo zakonczenie ktos zdradzil :]

- Jallil - 03-29-2005

ups Smile Wymsknęło mi się jakoś Confusedhock: Ale to i tak trzeba samemu obejrzeć, bo to nie takie proste na jakie wygląda.

Re: Oldboy - Kamael - 05-26-2005

Slayerd napisał(a):Oglądał ktoś już ten film? Wszystkie gazety go NIEpolecają, LPR użądza pikiety a Rydzyk... a Rydzyk popierdala maybachem po toruniu i z Jankowskim porywa dzieci Angry Angry Angry

Ale do rzeczy, film jest chiński. To na początku odpycha... Big Grin
Ale jest wyjebisty coś w stylu mix'u Pulp Fiction, Kill Bil'a. Po prostu Tarantino!
Dialogi świetne niektóre sceny chore do bólu (wyrywanie zębów kompinerkami i obcinanie języka nożyczkami).

A film mówi o kolesiu którego porwali i trzymali 15 lat w jakiejś zaplutej melinie. Potem go wypuszczają a on się mści.

Jak ktoś oglądał to niech napisze co o tym filmie sądzi Big Grin
Obejrzałem wczoraj... Świetny film, dosyć pokręcony (szczególnie te azjatyckie imiona mnie myliły ;D).
Wyrywane zęby i obcinany język - masakra po prostu. Podobał mi się sposób w jaki film został nakręcony, fabuła też ciekawa. A to, że gazety się po nim "przejechały"? Trudno ;P.

- Kafi - 06-05-2005

ja dla mnie film pierwsza klasa ,pamietam ,ze jak wyszlam po nim z kina to dziwnie sie czulam ,ale to swiadczy tylko o tym ,ze daje po bani i nie jest kolejnym kichowatym ,bezwartosciowym filmidlem Smile

- Dzeyla - 06-27-2005

wlasnie ogladnelam - i stwierdzam ze to jest poprostu arcydzielo!- pod kazdym wzgledem. Ma fajny klimat 3majcy w napieciu i nie wiadomo co wydarzy sie za chwile, pozatym niezly portret psychologiczny czlowieka..
Polecam- mimo kilku scen przez ktore zrobilo mi sie niedobrze.. Wink

- feLLathor - 06-30-2005

Jallil napisał(a):Po obejrzeniu tego filmu, nie dotykałam się do nożyczek Big Grin Nie rozumiałam na końcu jego 'poświęcenia' i tego języka, brr i tak nic mu to nie dało. Choć wolałabym nie żyć ze świadomością, że spałam z własną córką/synem :?

Obciął swój język ponieważ, uważał, że będzie to zadośćuczynienie dla jego oprawcy, za błąd który popełnił przed laty. Otóż rozpowiadał, że siostra Woo-jina jest w ciąży. Właśnie moment obcięcia języka przesądził o tym , że Woo-jin nie powiedział jego córce, że kochała sie z własnym ojcem. Wybacz, że mówię tak pokrętnie, ale nie zdołałem zapamiętać wszystkich imion ;P Ogólnie film wspaniały, z minuty na minute napięcie rosło, co niewątpliwie potęgowała wyśmienita muzyka. Dawka mocnego, brutalnego, zakradającego się w zakamarki ludzkiego umysłu kina. Bardzo gorąco polecam, gra aktorska i zamysł również znakomite!

- ~Rezz - 07-02-2005

Film aspiruje na wybitny, ale w gruncie rzeczy na tej aspiracji sie kończy, w moim przekonaniu. Oczywiście, jest sporo mocnych, ciekawych akcji, ale tak w istocie jaki jest powód tej całej masakry? dość marny...a już z pewnością grubo przesadzony - plotka? Ma być powodem do zemsty tego rodzaju? W dodatku plotka jakich wiele...tak na prawdę szczeniackie pogaduszki, które ktoś wziął śmiertelnie poważnie..niesłusznie, wystarczyło olać sprawę no ale wtedy by filmu nie było Tongue - zasadniczy koncept filmu. Mnie to nie przekonuje, choć film mocny własnie ze względu na bardzo wysublimowane formy zemsty potem zadoścuczynień to wcale nie reprezentujący wiecej niż pozornie się wydaje.