Virgin Snatch -
Acrid - 11-15-2006
Temat zakladam a propo nowej plyty w/w bandu.
Virgin Snatch, to polska grupa muzyczna wykonująca thrash metal. Powstała 2001 roku w Krakowie z inicjatywy znanych z występów w grupie Death Sea i Anal Stench gitarzysty Grzegorza "Grysika" Bryły i wokalisty Łukasza "Zielonego" Zielińskiego.
W początkowym okresie działalności grupa skupiła się na określeniu składu, zaś w 2002 roku muzycy zarejestrowali pierwsze nagrania demo. W grupie występował m.in. znany z grupy Walk Away basista Paweł Mąciwoda (obecnie występujący w grupie Scorpions). Wkrótce jego miejsce zajał znany z grupy Acid Drinkers instrumentalista Tomasz "Titus" Pukacki, na perkusji natomiast grał związany z osobą Marka Piekarczyka oraz grupą Złe Psy instrumentalista Jacek "Jacko" Sławeński.
W ustabilizowanym składzie grupa przystąpiła do prac na debiutanckim albumem pt. S.U.C.K. z gościnnym udziałem znanego z grupy Sceptic gitarzysty Jacka Hiro, występujacego w Thy Disease Dariusza "Yanuarego" Stycznia oraz wokalisty grupy Lux Occulta Jarosława "Jaro.Slava" Szubrychta . Wydawnictwo ukazało się 6 grudnia 2003 roku nakładem należacej do "Jacko" wytwórni MILS Music w dystrybucji Mystic Production, promowane podczas koncertów m.in. jako support Rage i Helloween.
W 2004 roku Jacek Hiro został członkiem grupy. W poszerzonym o drugiego gitarzystę składzie zespół wystąpiął jako support amerykańskiej grupy thrash metalowej Anthrax. W 2005 roku grupa zrealizowała swój drugi album zatytułowany Art Of Lying, ponownie wydany nakładem Mystic Production. W rok później (rok 2006) grupę opuścił "Titus", którego zastąpił przyjaciel zespołu - Piotr "Anioł" Wącisz, lider stoner metalowej grupy Corruption.
18 września juz w nowym składzie grupa przystąpiła do prac nad trzecim albumem zatytułowanym In The Name Of Blood. Całość została zrealizowana w białostockim Hertz Studio we współpracy z Braćmi Wiesławskimi. Planowana przez Mystic Production premiera albumu to 20 listopada 2006 roku.
Site:
http://virginsnatch.net/
Majspejs:
http://www.myspace.com/virginsnatchpl
-
balzac - 11-15-2006
Nowej płyty nie słyszałem, znam tylko 'Art Of Lying' - chujowa okładka. Czysty wokal, który bodaj pojawia się momentami troszku psuje atmosfere. Znawca nie jestem, ale zdaje się, że Jacek jest naprawdę porządnym gitarzystą

. Ostatnio bardzo rzadko słucham takich rzeczy, ta kapelka jest w miarę spoko, jednak bardziej mi podchodzi Sceptic (ale Sceptic bez tej laski na wokalu).
Jak się prezentuje ten nowy album?
Czy przypadkiem nie odwołano im koncertu w Krakowie wtedy gdy papież był?;> (tak się mi przypomniało).
-
XdkyX - 11-15-2006
"art of lying" bylo w piczke
-
Acrid - 11-15-2006
Cytat:Jak się prezentuje ten nowy album?
Posluchaj
sample to sam sie przekonasz. Plyte mozna zamawiac przedpremierowo na Mysticu (Do wszystkich zamówień przedpremierowych dodajemy podkładkę pod mysz, zapalniczkę i plakat zespołu. Wysyłamy kilka dni przed premierą. ;)).
Virgin Snatch - In The Name Of Blood
Premiera:
20 listopada 2006
Wydawca: Mystic Production
Tracklista:
1. State Of Fear
2. Purge My Stain!
3. Bred to Kill
4. IV - Vote Of No Confidence
5. In The Name Of Blood
6. Omniscientia
7. Diminished Responsibility
8. You-Know-Where
9. Devoted Loyalty
Skład:
Zielony - vocals
Grysik - guitars
Hiro - guitars
Anioł - bass
Jacko - drums
-
Dżemik - 11-16-2006
Wlasnie sobie slucham S.U.C.K. ;]
Debiut- 7/10 AoL- 8/10. Konkurencji specjalnie duzej nie maja, wiec i tak sa najlepsza obecnie kapela thrash z Polski.
balzac- alez nie masz gustu. ;F
1. CZyste wokale na AoL wcale nie sa zle. Musiales je pomylic z tymi z debiutu. W Trust wokal jest wrecz zajebisty. (inna sprawa to fatalny akcent Zielonego; irytuje strasznie)
2.
![[Obrazek: aold.gif]](http://virginsnatch.net/gfx/aold.gif)
Co Ty chcesz od tej okladki? Jest ladniejsza niz w 90% metalowych wydawnictw.

3. Wokal panny Zbieg w Scepticu jest lepszy niz glosy Warana, Psycho i tego pedala Urbasia razem wziete.
-
Wars - 11-16-2006
Znam ich tyle, co słyszałem na brudstoku
Zabawa była zajebista, chyba coś zassam na próbę.
-
Przemek87 - 11-16-2006
Niech vocalista podciągnie się z angielskiego i będą w deche.
-
balzac - 11-16-2006
Dżemik napisał(a):Co Ty chcesz od tej okladki? Jest ladniejsza niz w 90% metalowych wydawnictw.
Ochydna jest, dobrze, że nie mam oryginału
Dżemik napisał(a):1. CZyste wokale na AoL wcale nie sa zle. Musiales je pomylic z tymi z debiutu. W Trust wokal jest wrecz zajebisty. (inna sprawa to fatalny akcent Zielonego; irytuje strasznie)
Nie pomyliłem z debiutem (nie słyszałem debiutu)

. Poprostu nie lubie takiego mieszania wokali.
Cytat:3. Wokal panny Zbieg w Scepticu jest lepszy niz glosy Warana, Psycho i tego pedala Urbasia razem wziete.
Etam, Panowie dawali radę, a szczególnie ten pedał Urbaś (poważnie mówię, jak dla mnie był najlepszym wokalistą Sceptica

). Co do Weroniki: przeszkadza mi świadomość, że ten głos wydaje z siebie kobieta, gdyby taki wokal miał facet bylo by ok. Poprostu mówię NIE kobietom z takim wokalem
; )
-
Tomash - 11-16-2006
Cytat:Konkurencji specjalnie duzej nie maja,
Horrorscope, The No - Mads i choćby niedawno reaktywowany Alastor zjadają ich na śniadanie, co nie znaczy że to zła kapela. Debiut - 4/10, AOL 8/10 jedyny koncert jaki widziałem - 10/10
-
Necro Desecrator - 11-16-2006
Zajebisty zespuł, stawiam go zaraz za Hunterem,Chainsaw i Horoscope. dOOrzo lepsze nirz pszereklamowana sieczka Behemot
-
Ambivalent - 11-16-2006
-
Acrid - 01-04-2007
Wykonawca: Łukasz "Zielony" Zieliński - Virgin Snatch (wokal)
Data przeprowadzania wywiadu: 12.12.2006
Odejście Titusa raczej nie zaszkodziło grupie Virgin Snatch, a wręcz nadało jej rozpędu, który jest tak potrzebny przy promocji nowej płyty. Z Piotrem "Aniołem" Wąciszem (Corruption) na basie zespół wydał album, zatytułowany "In the Name of Blood" i gotowy jest ruszyć na podbój scen w kraju. Czy tylko w kraju? O tym już więcej opowie wokalista grupy - Łukasz Zieliński.
wywiad: Virgin Snatch
-
saty - 01-06-2007
Virgin Snatch rusza na trase z HUNTER, FRONTSIDE iROOTWATER organizatorem jest Mystic Production
Jestem pewien ze podbije sceny polskie a potem zachodnie Najnowsza plyta wskazuje na to ze beda wielcy
-
butcher - 01-06-2007
Virgin Snatch -
S.U.C.K.
Najlepszy album
-
Dżemik - 01-07-2007
A slyszales pozostale?