Lacrimosa -
Hethell - 10-21-2004
Znacie ów zespól? Jak dla mnie jest jednym z najlepszych gotyckich.I chociaż wokalista wyglada tragicznie i teledyski również muzyka dużo sobą prezentuje.Jaka płyta jest waszym zdaniem najlepsza? Ja bym wskazała Elodię.
Hethell
-
gabrysia - 10-21-2004
niezbyt dobrze, ale znam i nawet mi się podoba. mam płytke stille czy jakoś tak. ale bardzo podoba mi się piosenka copycat. na której płycie mogę ją znaleźć?? z góry dzięki. pozd.
-
Hethell - 10-21-2004
Na płycie ''Schakal''.Chyba jeszcze jest do tego teledysk z tego co wiem.
Hethell
-
gabrysia - 10-21-2004
dzięki. jest teledysk. właśnie dzięki temu teledyskowi poznałam ten zespół.

faktycznie śmiesznie wyglądają. hehe
-
hier_kommt_die_sonne - 10-22-2004
rowniez sie z wami zgadzam - bardzo lubie Lacrimosę, maja pare naprawde dobrych piosenek, z roznych płyt. No i moze image troche dziwny, ale nie to najwazniejsze
moje typy:
am ende stehem wir zwei
nict bewegt sich
dich zu toten fiel mir schwer
und du fallst
mein welt
jest jeszcze pare dobrych ale te to moje ulubione
-
Hethell - 10-22-2004
Moje ulubione to :
Halt Mich
Crucifixio
Libespilel
Wave gothic industrial
ruin
Kabinet der sinne
i troche jeszcze innych
Naprawde o wiele lepiej ich słychac niz ogladac bo Tilo utkwil solidnie w latach 80-tych..
Hethell
-
cz3s - 11-11-2004
Lacrimosa no dla mnie to kultowa kapela. Najbardziej podobala mi sie auducja prowadzona przez Tomasza Beksinskiego wlasnie z muzyka Lacrimosy w tle. Wokalista wyglada , no coz , troche dziwnie , ale jest gosc oryginalny. Mam kilka teledysków i koncertów więc mogłem ocenić jego oryginalność. Pozdrawiam sympatyków o fanów. Może przyjedzie na Castle Party w przyszłym roku ?? Kto wie.
-
Prisca - 11-15-2004
Jeden z moich ulubionych zespołów.
Jeśli chodzi o albumy to chociażby : Lacrimosa Live oraz Inferno i Alles Luge oczywiście ;]
Cytat:Na płycie ''Schakal''.Chyba jeszcze jest do tego teledysk z tego co wiem.
Hethell
Bład, owszem jest taka płyta, ale nie ma na niej kawałka Copycat. Znajduje się on na Inferno
-
Isvind - 12-11-2004
Mam wszystkie płyty jednak już nie słucham tego zespołu. Tilo Wolf nie podoba mi się jeśli chodzi o barwę głosu, może ogólnie nie przepadam już za tego rodzaju muzką?

hock:
Faworyt - Einsamkeit
-
Monia - 01-09-2005
A znam. I też preferuję Elodię. Chociaż lepiej by mi się słuchało, gdyby śpiewali po angielsku
-
Vlondril - 03-03-2005
piekny gotyk, w tej kapeli nawet mi jezyk nieprszeszkadza chodz nie przepadam z atym jezykiem ale jest jednak pare kapel z niemiec co kocham
-
Ymir - 04-19-2005
Też lubię LACRIMOSĘ.
Też najbardziej lubię Elodię.
Też nie podoba mi się ich image.
Ale o ile pan Tilo "wizualnie" jest teraz gzdieś w latach 80., to muzyka przez nich tworzona jest bardzo orginalna.
-
Vlkodlak - 04-20-2005
znam tylko Elodię, wiem, że mi się podobało,ale nie jakoś szalenie, bo nie potrafię sobie przypomnieć jak to brzmiało

Może jeszcze posłucham, skoro temat na forum mi o niej przypomniał
A wokalista faktycznie... jakiś takiś...
-
The_hanged_man - 04-20-2005
A co sądzicie o okładkach ich płyt.
Osobiście uważam, je za jedne z najlepszych jakie widziałem.
-
Vlkodlak - 04-21-2005
fajne są

Stylowe i rozpoznawalne. Ale wolę okładki ostatnich Finntrolli