Forum Rockmetalshop
Czy ktoś może wyjaśnić mi tą kwestię? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: Czy ktoś może wyjaśnić mi tą kwestię? (/thread-czy-kto%C5%9B-mo%C5%BCe-wyja%C5%9Bni%C4%87-mi-t%C4%85-kwesti%C4%99)

Strony: 1 2

Czy ktoś może wyjaśnić mi tą kwestię? - Angelique - 12-18-2004

Ja mam pytanie, może dość dziwne, ale naprawdę nie wiem:/ Question Question Niedwano dowiedziałam się o istnieniu takiej grupy jak : NSBM . Z tego co słyszałam to ludzie ci słuchają Black Metalu, jednocześnie wywodząc się z subkultury skinów (dziwne!?!), pomimo to żyją w przyjaźni z metalami. Jak to możliwe!? Przecież powszechnie wiadomo, że łysi biją się z długowłosymi! Czy ktoś może mnie oświecić w tej kwestii? Question

- gannon - 12-18-2004

Szczerze mówiąc to mnie to zaciekawiło. Jedyne co znalazłem to to http://www.nsbm.org/

w sumie to kolejna banda idiotów, z chorą ideologią Evil or Very Mad

- Kamael - 12-18-2004

Proponuję wejść do działu Black/Death.
"szukajcie, a znajdziecie..." Big Grin

- Isvind - 12-18-2004

To jakiś żart?

- Angelique - 12-18-2004

No właśnie ponoc to nie jest żart, jak się dowiedziałam to też byłam zdziwiona, ale cóż...zdarzają się różne ewenementy i popaprańcy, cóż zrobic, taki świat! Dlatego mysle że to całkiem prawdopodobne!Tymbardziej że istnieje nawet ich oficjalna stronka!

- Hair of the dog - 12-19-2004

porabane dzieciaki bawiace sie w nazistowBig Grintakich to trza izolowacBig Grin

- aXe Rose - 12-19-2004

Hair of the dog napisał(a):porabane dzieciaki bawiace sie w nazistowBig Grintakich to trza izolowacBig Grin

nic dodać, nic ująć...

- Katiria - 12-19-2004

Już nie mają co wymyślać....

- Angelique - 12-20-2004

Ok, przeciez nic nie mówiłam na ten temat. Zwyczajnie chciałam by ktos przybiżył mi troszkę tę kwestię a nie wyrażał od razu swoje negatywne opinie! Mad

- Isvind - 12-21-2004

W zasadzie mówiąc "to jakiś żart" miałem na myśli to że dziwi mnie to że ktoś jeszcze obecnie nie słyszał o nurcie NSBM. Nie jestem zwolennikiem tego rodzaju muzyki niemniej istnieje kilka grup które prezentują dość ciekawy poziom muzyczny. Wymieniłbym tu choćby Barad Dur, I Shall Become, Graven. Istnieje też sporo gówna którego nie da się słuchać jak choćby Der Sturmer (mnóstwo "wypełniaczy" w rodzaju przemówień Hitlera etc. nie czyni tych nagrań ciekawszymi).

Na www.nsbm.org jest kilka zespołów których mianem NSBM bym nie określił. Choćby Burzum.

Jeśli chodzi o jakąś "wojnę" to szczerze powiem że wolę towarzystwo ludzi związanych z ruchem NS niż innych. Najbardziej jednak lubię swoje towarzystwo.

aXe Rose napisał(a):
Hair of the dog napisał(a):porabane dzieciaki bawiace sie w nazistowBig Grintakich to trza izolowacBig Grin

nic dodać, nic ująć...

A propos, od tego zaczyna się nazizm - izolacji, nietolerancji, eksterminacji? Jesteście lepsi?Wink Nie powiedziałbym. NS-owcy są przynajmniej bardziej szczerzy (w swej głupocie) niż ludzie rzucający hasełka w stylu "każdy inny wszyscy równi" (stek bzdur).

- aXe Rose - 12-21-2004

Isvind napisał(a):A propos, od tego zaczyna się nazizm - izolacji, nietolerancji, eksterminacji? Jesteście lepsi?Wink Nie powiedziałbym. NS-owcy są przynajmniej bardziej szczerzy (w swej głupocie) niż ludzie rzucający hasełka w stylu "każdy inny wszyscy równi" (stek bzdur).

Oczywiście, że NIE RÓWNI, ale zróżnicowanie przeprowadzać trzeba na podstawie innych kryteriów, niż kolor skóry, czy narodowość...

- Anonymous - 12-22-2004

czyli kryterium pojebanych......

- Angelique - 12-22-2004

Insvid - no nie gadaj że ktos Burzum takim mianem określa, przecież to już jest parodia! Bardzo lubie ten zespół ale za nic on NSBM nie przypomina Laughing Teksty też są raczej na poziomie.

- Isvind - 12-22-2004

Angelique napisał(a):Insvid - no nie gadaj że ktos Burzum takim mianem określa, przecież to już jest parodia! Bardzo lubie ten zespół ale za nic on NSBM nie przypomina Laughing Teksty też są raczej na poziomie.

Proszę bardzo:
http://www.nsbm.org/bands/burzum/index.html

Może to dlatego że Vikerness deklaruje sympatię do nazizmu, ale nie zauważyłem żeby kiedykolwiek przenosił ją na grunt muzyki. To tak jakbym był nazistą i grał jazz, to czy będzie to NS-Jazz? Wink Śmieszne.

PS. Do AxeRose - nie ze względu na kolor skóry ale np. stopień rozwoju intelektualnego i pozycję społeczną tak, nie powiesz że pijaczyna w obrzyganych ciuchach wygrzebujący słoik po majonezie ze śmietnika jest Ci równy. To by znaczyło choćby że nie szanujesz swojego statusu. Ergo - hasło "każdy inny wszyscy równi" to utopijna bzdura bez pokrycia w rzeczywistości.

- DeZeRtEr - 12-22-2004

Może sie udziele jak pozwolicie . Czemu od razu negujecie ich ? Wywodze sie z subkultury Street Punk (Oi) i ja bym szczerze wolal mieć takich za "kolegów" niż za zażartych wrogów . Oczywiście po prostu nienawidze Rasizmu Nazizmu... itd. ale czemu musimy byc wrogami . (wiem że moja wypowiedz was zdnerwuje ale tak sadze to moje zdanie) . Zawsze uważałem że --> Punk's and skin's unaited wins <-- "Walczmy przeciwko tym ktorzy sa dla nas zagrożeniem"