Forum Rockmetalshop
System Of A Down - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: System Of A Down (/thread-system-of-a-down)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

System Of A Down - ...dark soul..:) - 10-09-2004

...jestem w szoku....szukam... i szukam.. i nie moge nic o Systemie znalezc...czyzby prawdziwi fani SOAD juz nie istnieli...kurde co sie z wami dzieje...albo Korn...tego juz tez nie sluchacie..ludzkosc schodzi na psy..i tyle.. Wink

- gabrysia - 10-09-2004

ja słucham systemu!!!!!!!!uwielbiam ich!! są zajebiści. i korn też. kto powiedział że nikt ich nie lubi? Big Grin

- Kalin - 10-09-2004

Słabo forum przejrzałas Big Grin w kilku tematach są wzmianki o SOAD i o KoRnie Big Grin
Ja osobiscie lubie Soad (szczególnie pierwszą płyte).
Korna tez lubie (mimo tego ze ludzie jadą po nich Evil or Very Mad ) i wrzucają ich do jednej szuflady z LP!!! Evil or Very Mad
No ale nie mowa tu o Kornie tylko o Systemie Big Grin
Soil, War?, Peephole, Darts, Sugar-świetne piosenki Smile
Z najnowszej najbardziej mi podchodzą: Highway Song, i I-E-A-I-A-I-O Big Grin reszta jest raczej przeciętna :?
Ostatnimi czasy mniej ich słucham.... sam niewiem czemu... jakos mi się z deczka znudzili...

- ...dark soul..:) - 10-09-2004

...dla mnie nie ma piosenki Systemu ktorej moglabym nie lubic....aczkolwiek mam swoje ulubione...np...Innervision...Spiders..Boom....nie ma dnia bym ich nie sluchala... a co do Korna to bardzo dobrze znam ich ostatnia plyte,,najlepsza piosenka dla mnie to nie jak powszechnie sie uwaza Did my time..lecz Counting on me...mam na kompie wszytskie albumy Korna..ale utowrow jest tyle ze nie sposob ich wszytskich zapamietac...a procz w/w...hmm...przyjemnosc sprawia mi sluchanie...Tongue...In Flames...ostatnimi czasy tez kapeczke Slipknot...ale tylko wybrane piosneki....Smile Laughing

- gabrysia - 10-09-2004

ja z ostatniej płyty soad lubięnajbardziej innervision, pictures i i-e-a-i-a-i-o, te piosenki są zajebiste. nowej płyty korna nie słyszałam ( sama nie wiem czemu) a in flames też są świetni. ta nowa płyta.......hmm... czad. slipknot to dla mnie najgenialniejszy zespół na świecie, ale może o tym wiesz bo na tym tle dochodziło juz do wielu sprzeczek, ale ja mam to głęboko w dupie. pozdrawiam Smile

..system..glos duszy..:) - ...dark soul..:) - 10-10-2004

...hmm...ostatnia plyta Slipknota jest bardzo dobra...zwlaszcza piosenki o lagodniejszym brzmieniu...np..Duality...Circle...Vermilion...no i oczywscie Prelude...ale z calym szacunkiem dla tego zespolu...nikt nie pobije Systemu....amen...Smile

- Anonymous - 10-10-2004

Znów temat o "nu (shit) metalu". Bez obrazy ale to już jest nudne (jak nie o maskach, to o soad, czy "slipoknot", lub korn, albo lepiej "likining prak")
Cytat:nikt nie pobije Systemu....amen...
to tylko twoja teza... "system dałna" Big Grin wcale nie jest jakimś nadzwyczajnym zespołem...

- davet - 10-10-2004

Ja jestem ciekaw czemu się tak uczepiliście biednego rock'a/hardrock'a. Wszyscy sądzą że to nu metal więc założyć go w dziale Inna muzyka czy gdzie tam trzeba, a nie tutaj. Ehhhhhh...

- ...dark soul..:) - 10-10-2004

...wiec jaki twoim zdaniem zespol zasluguje na miano lepszego niz system...??...kazdy slucha tego co chce...jednak mnie nikt nigdy nie nakloni do zmian zdania o systemie...dla mnie on jest najlepszy i juz..Smile

- Anonymous - 10-10-2004

...dark soul..:) napisał(a):...wiec jaki twoim zdaniem zespol zasluguje na miano lepszego niz system...??...kazdy slucha tego co chce...jednak mnie nikt nigdy nie nakloni do zmian zdania o systemie...dla mnie on jest najlepszy i juz..Smile
jest niezliczona ilość zespołów o (niebo) piekło lepszych od system jak chociażby Iron Maiden, Manowar, Gamma Ray itd.... chociaż system to nushit a w.w. to heavy jednak liczy się całokształt...

PS: Do Priscy lub Acrida - przenieście ten temat stąd...

i tu wychodzi na jaw znajomość na muzyce niektórych osób Evil or Very Mad

- Anonymous - 10-10-2004

zresztą po co porównywać klasykę (Iron Maiden itd.) z gównem (slipknot, soad itd...). To tak jak porównanie malucha i mercedesa klasy "s" (np w osiągach)

- Kamael - 10-10-2004

DeMoN.|. napisał(a):zresztą po co porównywać klasykę (Iron Maiden itd.) z gównem (slipknot, soad itd...). To tak jak porównanie malucha i mercedesa klasy "s" (np w osiągach)
DeMoN.|. sorry, ale mnie Twój Iron Maiden raczej śmieszy, niż interesuje w kwestiach muzycznych. Mimo to, jakoś nie mam do Ciebie pretensji, że tego słuchasz. To, że słuchasz heavy metalu czy jak to się zwie mało mnie obchodzi. Do mnie trafia to co tworzy System i tego się będę trzymać. Trafia do mnie ich forma ekspresji, ich teskty i muzyka. I jest mi z tym dobrze.
Twoje porównanie ja sformuowałbym na odwrót, ale po co? Nie mam potrzeba wykłócać się na poziomie 5-latka. A, że Ty to lubisz... cóż ;P

- Anonymous - 10-10-2004

nie lubię się kłócić bo to nie ma sensu...
Kamael też nic do Ciebie nie mam i mieć nie będę o to że słuchasz systemu i Ci się podoba. Każdy słucha to co lubi, ale prawda jest taka że Iron Maiden więcej wniósł do metalu i np. zapoczątkował tzw: "New Wave Of British Heavy Metal" a System ??
Ok już się nie czepiam

- Kamael - 10-10-2004

Możliwe, metal mówiąc szczerze jest mi w większości obcy (z wyjątkiem paru zespołów typu Moonspell, Therion, Hunter) i nie bardzo dotyka mnie to, co wniósł Iron Maiden. Jeśli tak mówisz pewnie wniósł wiele i ja to doceniam. Dla mnie System to po prostu kawał dobrej muzyki. Czy wniósł coś do metalu? Nie wiem. Nie wiem czy System coś zapoczątkował tak IM, mówiąc szczerze jeszcze pod tym względem tego nie analizowałem. A masz rację, że należałoby. Taka dyskusja jak widać czasem jest potrzebna, a nie koniecznie trzeba się wykłócać.

- Dżemik - 10-10-2004

Prawde mowiac wole juz System od gej-metali z Manowara tudziez Hammerfalla..

Piosnki ktore moge zniesc- Chop Suey (fajny song).. Aerials (rowniez niezle).. Toxicity.. Natomiast nienawidze Fuck The System.. =/ Reszta piesni ni mnie ziebi ni grzeje..

PS>Co robi moj ukochany In Flames pomiedzy nu metalem..? =/ Rolleyes No ja wiem.. ostatnia plyta.. ale.. chlip.. Crying or Very Sad