Forum Rockmetalshop
Danzig - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Danzig (/thread-danzig--622)

Strony: 1 2 3

Danzig - MasterGrucha - 10-16-2004

Chciałbym poznać wasze opinie na temat zespołu Danzig oraz na temat wokalisty Glenna Allena Anzalone czyli popularnie zwanego "Glenna Danziga"

- Tasiorro - 10-16-2004

lucifuge

- Anonymous - 10-16-2004

Glenn ma bardzo fajny głos, charakterystyczny, a muzyka zespołu Danzig jest ciekawa, podoba mi się.

- MasterGrucha - 10-17-2004

Co to... czyżby tylko w Rzeszowie ludzie słuchali tego zespołu ?

- Kalin - 10-17-2004

MasterGrucha napisał(a):Co to... czyżby tylko w Rzeszowie ludzie słuchali tego zespołu ?
Jak narazie na to wygląda Smile
W Ankiecie powinna być jeszcze opcja "Nie znam" albo "Nie słucham Danzig'a"
Ja bym wybrał tą ostatnią Smile
pozdr.

- psychosis - 10-17-2004

MasterGrucha napisał(a):Co to... czyżby tylko w Rzeszowie ludzie słuchali tego zespołu ?
Nietylko...Smile) Ja również słucham tego bandu...Zgodze się ze Glenn ma bardzo charakterystyczny głos i trudno sie pomylić...W.g najlepszym albumem jest... wzasadzie mam 2 typy... nr.1 >>LUCIFUGE utwór (Snakes of christ & Blood and tears) nr.2 666 Satan's Child ( Five Finger Crawl & Belly of the Beast) no i niemozna pominąć utworu Mother!!! wykonanie tego utwrou LIve rzadzi!!Wink)

PSBig Grinodam jeszcze ze spotkałem sie z takimi opiniami iż Glenn ma podobny głos na Elvisa Presley'a Smile
_____
pozdr.

- MasterGrucha - 10-17-2004

psychosis napisał(a):PSBig Grinodam jeszcze ze spotkałem sie z takimi opiniami iż Glenn ma podobny głos na Elvisa Presley'a Smile
_____
pozdr.

Też spotkałem się z taką opinią i musze przyznać, że to nie przypadek, coś w tym jest.
Glenn oprócz tego, że śpiewa, gra także na gitarze, basie i klawiszachm, no i jest autorem tekstów.
Zaprawde godne podziwu to wszystko.

- Hagall - 10-21-2004

Parę latek temu nałogowo słuchałem Danzig.Cztery pierwsze płytki autorstwa Glenna mnie rozwalały,ale jak doszło to nieszczęsne "Blackacidevil" szlag mnie trafił.Nie mogłem spokojnie tego obejść,płyta śmierdziała popeliną.Aktualnie wiarę w Danziga powolutku przywracają mi "I Luciferi" oraz "Circle Of Snakes".Co będzie dalej czas pokaże.

- varduum - 12-15-2004

Kalin napisał(a):W Ankiecie powinna być jeszcze opcja "Nie znam" albo "Nie słucham Danzig'a"
nie powinna, jak ktos nie zna (sa tacy?) to sie nie wypowiada, proste

dla mnie najlepsza "jedynka", wszystkie utwory sa hiciarskie, do tego dochodzi swietny glos Glena oraz blues'ujacy feeling, kto nie slyszal winien byc nazwany pozerska traba Wink

- Emhyr - 12-15-2004

...Danzig to klasyka...uwielbiam ta kapelę...dla mnie rządzi I... Rolleyes

- Macias - 12-15-2004

A moim zdaniem pierwsze trzy sa genialne i jak dla mnie rowne. A z reszty podoba mi sie jeszcze Circle of Snakes Laughing 8)

- Rhonwen - 09-04-2005

hmm
ciężko było wybrać jedną płytę kiedy tak naprawdę wszystkie są rewelacyjne Wink
ostatecznie zagłosowałam na Luciferi
a dlaczego nie ma ani słowa o solowym albumie Black Aria ? :>

- Tomash - 09-04-2005

Bo "Danzig" to wbrew pozorom kapela, a black aria to - jak napisałaś - album solowy.

- Rhonwen - 09-04-2005

Jednak ciągle ten sam człowiek

- Tomash - 09-04-2005

No ale to równie dobrze można by tu dać płyty Misfits z jego udziałem Smile żeo Samhain nie wspomne