BLUES -
MałaAlejaRóż - 10-15-2004
a co sądizcie na temat tego gatunku??
ja
jestem chora na bluesa i wyzdrowieć wcale nie chce już!! (nawet mimo tego, że cytuje miszcza Sławka właśnie

)
-
davet - 10-15-2004
Heh Blues. To jest coś. Od tego się cała ta maszyna zwana rockiem zaczęła. Uwielbiam. John Lee Hoker, Mudy Waters, Eric Clapton i inni. Szkoda, że teraz murzyni biorą się tylko za to rapowe gówno i wypierają się swoich nowoorleańskich korzeni...
-
kwiatuszek - 10-15-2004
oooooooo kogo ja widze...małaalejaróz, witaj:*

No ja lubie blues, ale nie aż tak bardzoo jak ty
-
Kamael - 10-16-2004
Eric Clapton - Layla + Cocaine - cudo po prostu... Facet jak dla mnie jest niesamowity.
Mówiąc szczerze poza nim to jedyne, co mam z bluesa to Dżem, który też uwielbiam.
Niestety nie mam za bardzo dostępu do tego typu muzyki.
-
MałaAlejaRóż - 11-07-2004
no to widze że jest jednak jakaś namiattka ludzi słuchających najlepszej

muzyki

przyznam sie że myślałam że nikt się nie wpisze

John Lee Hookera, Muddy Waters, Steve Baker, John Mayall, Charles Browna po okolice bluesowe jak Ten Years After, RS i długo by tak wymieniać
-
Dżemik - 11-07-2004
Blues? Malo slucham.. Glownie u kumpla.. Pozyczylem jednak od niego plytke KGB (Krakowska Grupa Bluesowa) i jestem pod duuzym wrazeniem.. =)
-
aXe Rose - 11-07-2004
Uwielbiam, a szczególnie Claptona - Layla Unplugged, Old Love, Cocaine, Layla Original, Bad Love, Tears In Heaven... cudowne piosenki... no i facet jest mistrzem gitary - ponoć wzorował się na nim m.in. Gary Moore...
-
Hagall - 11-08-2004
B.B.King,Eric Clapton,Johnny Winter,Muddy Waters,John Lee Hooker - oto co lubię z tej dziedziny muzyki.
-
Usmiechnietaa - 12-20-2004
o tak.... Jestem skazana na bluesa.. ten wyrok dodaje mi sił....
Uwielbiam...
Specjalne pozdrowienia dla Aleji i Kwiatuszka :*
Re: BLUES -
Angelik`aAnai - 12-29-2004
Blues..
Ooooooooooo taaak! Szczególnie Polski, kultowy zespoł "Dżem".
Yeee!
Pozdrawiam
-
Kornchild - 05-26-2005
Blues jak najbardziej, ale wolę ten "nowszy", czerpiący też z innych gatunków od korzennego. Dżemik(stary) właśnie dlatego bardzo lubię. "Ostatnie widzenie", "Paw", "List do M." - miodek na moją duszę. Poza tym ubóstwiam Cree, Harlem... Już się doczekać nie mogę na festiwal Ryśka Riedela w Promnicach. Ech, piękna muzyka, piękne jeziorko, "po co więcej mi?"
-
-lilith- - 05-26-2005
Ja raczej za bardzo niesłucham tej muzyki, to nie dla mnie, ale moja mama ją uwielbia i szczerze mówiąc niektóre piosenki (ale nie umiem wymienić wykonawców) są naprawdę świetne. Chociaż tak właściwie nigdy się za bradzo niewsłuchwiałam w zadne piosenki, ale przegrała mi jakieś trzy płyty, chyba spróbuje ich sobie w końcu posłuchać
-
Tomash - 05-26-2005
Czystego bluesa aż tak bardzo nie lubie, ale blues - rock - jak najbardziej: Krzak, Rory Gallagher, Free, Dżem, nawet wczesne AC/DC - to dobre rzeczy są
-
Acrid - 05-26-2005
Kornchild napisał(a):Już się doczekać nie mogę na festiwal Ryśka Riedela w Promnicach.
Na Paprocanach jak juz ;) W Promnicach, znajduje sie Zameczek Myśliwski, tzw. Hotel Noma Residence .
-
borysso - 05-26-2005
w sosnowieckim rockpubie były kiedyś dobre, bluesowe koncerty mniej znanych zespołów. nie wiem jak jest teraz, ale wtedy zawsze było warto zajrzeć...