Aniołowie Apokalipsy -
Prisca - 09-30-2004
Film zapowaida się ciekawie, wkrótce w kinach.
W zasadzie już go mam, ale nie wiem czy oglądać. Chciałam zobaczyć na dużym ekranie.
Krótko o filmie napisał(a):Komisarz policji Pierre Niemans odkrywa ciało człowieka zamurowane w ścianie klasztoru Lorraine. Znaki wyryte wokół ciała wskazują na zbrodnię rytualną. Kiedy Reda â młody oficer policji, zauważa przy wejściu do klasztoru półżywego człowieka â sobowtóra Jezusa â wierzy początkowo, że to przywidzenie. Jednak szybko się przekonuje, że to zdarzenie ma związek ze sprawą prowadzoną przez Niemansa...
reżyseria: Olivier Dahan
scenariusz: Luc Besson
obsada: Jean Reno, Benoit Magimel, Christopher Lee
gatunek: thriller
kraj: Francja
rok produkcji: 2004
strona oficjalna: www.rp2-lefilm.com
czas trwania: 97 min
premiera, dystrybutor: kino (Polska): 8.10.2004, SPI
No i ścieżka dźwiękowa też zapowiada się dość ciekawie [obejrzyjcie trailer na stronie głównej filmu]
-
Vlkodlak - 10-01-2004
No nie wiem, jak mam wątpliwośc, czy obejrzeć film, to idę na imdb. Ten akurat film nie ma za wysokich ocen

. A oceny z imdb są dość wiarygodne, oczywiście wiadomo, że gusta są różne. Ale trailerek zobaczę..
A tu link do ocen tego filmu na imdb:
http://www.imdb.com/title/tt0337103/
-
tayuki - 10-03-2004
trza iść. Choćby dla muzyki i Jeana Reno

(te oczy źrebaka...)
-
Prisca - 10-03-2004
tayuki napisał(a):trza iść. Choćby dla muzyki i Jeana Reno
(te oczy źrebaka...)
Hehe Przyjaciel Gangstera

Ten tekst z oczami też mnie rozbroił
-
Macias - 10-18-2004
Szczerze mówiac ten film jest słaby jak sama cholera ale możecie mi nie wierzyc i wydac kilka złotych na kino. Nie polecam
-
Vlkodlak - 10-19-2004
ja nie byłam, ale kilkoro moich znajomych poszło i nie byli zadowoleni. Zarówno ze straty czasu jak i pieniędzy
-
Prisca - 10-30-2004
Cholera zawiodłam się...
A miało być tak pięknie...
-
duff_wife - 10-30-2004
Nie ma się nad czym zastanawiać! Film jest tajemniczy i fajny.
-
sukkuba - 12-07-2004
tak. najbardziej tajemniczy jest ten mnich terminator., ktory pojawia sie z dupy i jest tak mocno nacpany ze nie jest sie go w stanie dogonic... porazka. wspolczuje tym co obejzeli z nadzieją.
-
Prisca - 12-08-2004
sukkuba napisał(a):tak. najbardziej tajemniczy jest ten mnich terminator., ktory pojawia sie z dupy i jest tak mocno nacpany ze nie jest sie go w stanie dogonic... porazka. wspolczuje tym co obejzeli z nadzieją.
Oglądałam z nadzieją, ale w połowie moja nadzieja jak to ujmuje Acrid poszła się kochać.
-
fethora - 02-23-2005
xxx
-
Suhar - 02-24-2005
Film klimatowy ale fabuła mi sie nie podoba .I zawiodłem sie gdy sie okazło że to byli zwykli ludzie a nie jakies demony

bo to troche przesadzone(akcja w sklepie

)
-
SiD - 03-12-2005
genialny film.
Potwierdza sie moja teza, ze katoluicy są bardziej zdolni do morderstwa niz ateiści
Jeden z moich ulubionych
- Arion - 03-12-2005
to wierz dalej w filmy.
a słyszałeś może o inkwizycji kalwińskiej?
gott, tak tu wąsko, że oddychać się nie da -_-;