Forum Rockmetalshop
Reise Reise czyli nowy Ramsztajn - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Gothic/Darkwave/Coldwave/Industrial (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-gothic-darkwave-coldwave-industrial)
+--- Wątek: Reise Reise czyli nowy Ramsztajn (/thread-reise-reise-czyli-nowy-ramsztajn)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

Reise Reise czyli nowy Ramsztajn - Hair of the dog - 09-29-2004

slyszal ktos?
jesli tak to chetnie ujrzalbym opinie...mi sie podoba ... troszke zajezdza numetalem choc to w przypadku tej plyty jest jak najbardziej plusem...a moskau to chyba z udzialem tatu nagrywali

- MasterGrucha - 09-29-2004

Nie miałem jeszcz okazji przesłuchać całej płyty, widziałem dwa kawałki w tv (Amerika, Mein Teil). Musze przyznać że mi się podobało, powiem więcej jak uda mi się skombinować płytkę i przesłuchać całą.

PS. Hair of the dog, wreście się w czymś zgadzamy Smile

- Skippy - 09-29-2004

Widziałem teledyski i słyszałem tylko Mein Teil i Amerika. Pierwszy z nich jest słaby i monotonny, krótko mówiąc nie podoba mi się. Drugi z kolei jest już trochę lepszy, ale i tak mi nie odpowiada. Moim zdaniem lepszy by był powrót do stylu znanego z Mutter.

- Prisca - 09-29-2004

Aaa Mutter miodzio ;]

Ale Amerika jest świetna, a zwłaszcza jej przesłanie.
Ciekawe, ciekawe.

- Hair of the dog - 09-29-2004

coca cola, sometimes war np.?Smile

- MasterGrucha - 09-30-2004

Robią sobie jaja z USA =] - mi się to podoba.

- Vlkodlak - 09-30-2004

Jeśli ktoś sobie robi jaja z Usa, to ja muszę to poznać Laughing

- Skippy - 09-30-2004

MasterGrucha napisał(a):Robią sobie jaja z USA =]

Ja wiem czy jaja, widzę w tym więcej ironi...

- Windir - 10-01-2004

powiem ze jestem troszke zaskoczony spodziewalem sie czegos innego plyta Mutter byla doskonala ta zas jakby taka naciagana ogolnie plyta mi sie podoba ale do Mutter sie nie umywa

- Vlkodlak - 10-01-2004

Skippy: Jak zwał tak zwał Wink. Ironia też jest dobra, szczególnie sok Big Grin

- Dechri - 10-17-2004

może i przesłanie jest ale jeżeli chodzi o samą muzykę to jest jak dla mnie zbyt prosta, w sumie nigdy nie grali zbyt ambitnie, w większości przeboje "wpadające w ucho" przyznam się że i mnie w ucho wpadły, trochę posiedziały i ewakuowały się drugim po jakimś czasieSmile

- MasterGrucha - 10-17-2004

Przesłuchałem całą płytę, jest dobra (myślałem że lepsza)...wprawdzie nie to samo co Mutter.
Ale i tak ją polecam.

- davet - 10-17-2004

Rammstein jak Rammstein. Na początku grają nieźle póxniej trochę słabną. Tak jest na każdej płycie Tongue . NIe mniej jednak płyta nawet ciekawa. No i ten akustyczny "Los"...

- hier_kommt_die_sonne - 10-17-2004

wg mnie wszystkie plyty RAMMSTEINA (nie rammsztajna) sa po prostu zaglebiste i nie uwazam zeby ktoras byla lepsza od innej. Reise, reise to świetna płyta i w kazdej piosence sa zawarte jakies glebokie przeslanie (tak jak "somethimes war" w "Americe"). Nic i nikt nie zaprzeczy temu, że Rammstein graja na prawde dobra muzyke, oczywiscie dla ludzi, ktorzy moze kilka razy slyszeli ten zespol jest to tylko zwykla rypanka, jednak jezeli sie wglebic w ich cudowne brzmienie, kazdy zda sobie sprawe, ze to cos wiecej...

pozdrawiam wszystkich fanow Rammstein!!!!!!!!

- gabrysia - 10-17-2004

bądź pozdrowiony i ty. mnie najbardziej podoba się płyta herzelied, a nowej jeszcze nie słuchałam. ale niedługo będę mogła coś o niej napisać. pozdrawiam