Forum Rockmetalshop
Mushroomhead - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: Mushroomhead (/thread-mushroomhead)

Strony: 1 2

Mushroomhead - Kalin - 09-11-2004

Powiedzcie co sądzicie o zespole Mushroomhed? Smile
Ja dopiero dzisiaj usłyszałem po raz pierwszy ich muze, i musze powiedzieć ze zrobiła na mnie jak najbardziej pozytywne wrazenie Tongue
Mam tylko 5 ich kawałków z płyty m3 Smile
jak dla mnie wszystki są dobre Smile

Nareszcie :D - LItlle Maggot - 09-26-2004

Mushroomhead rzadzą to oni pierwsi przed SlipKnotem załorzyli maski Big Grin

slipknot rulez - swamp_thing - 01-15-2005

ale to nic nieprzeszkodzilo w tym zeby SLIPKNOT przebil ich swoja muza , kazdy wie ze slipknot ma wiecej fanow niz mushroomhead
a ja predzej poznalaem slipknot niz mushroomow wiec to swiadczy ze sa bardziej znani ale obydwie kapele sa odlotowe Surprised tylko slipknot bardziej Big Grin Big Grin Big Grin

- Atreju - 01-15-2005

Dlaczego w "Heavy/Power/Thrash"? Przecież to wszawy nu-shit :?

- Kalin - 01-15-2005

Atreju napisał(a):Dlaczego w "Heavy/Power/Thrash"? Przecież to wszawy nu-shit :?
Szczerze powiedziawszy sam się zastanawiam czemu go tu kiedyś umieściłem.... Question I moze nie wszawy nu-shit, bo nie grają typowego nu, ale jak by nie patrzeć nu :]

- Hair of the dog - 01-16-2005

mushroom strasznie kopiuje korna i faith no more...a kto powiedzial ze byli pierwsi?Big Grinwydali pierwsza plyte bodajze w 97...

- Kalin - 01-16-2005

Cytat:a kto powiedzial ze byli pierwsi?
Np członkowie Slipknota :]
Cytat:wydali pierwsza plyte bodajze w 97...
Mylisz się, pierwszą płyte wydali w 95 roku...
I nie wydaje mi się zeby się wzorowali na Kornie.

Ostatnimi czasy zmienili image troszke, maski zostały ale stroje siętroche zmieniły http://acn.waw.pl/darek/mrhnew.jpg Tongue

- Hair of the dog - 01-16-2005

acha...no to nie mylilem sie co do tej kapeli...wygladaja jeszcze bardziej jak idioci...(podobna zlewa-patrz mudvayne)

- psychosis - 01-16-2005

rysunek sympatyczny ten z lewej przypomina mi "białego" Mick'a ze Slipknota..Wink

- Dzik84 - 02-02-2006

Jak dla mnie są nieźli i inni od Korna czy Slipknota, a wszystko przez pianinko :]

- MaFFej - 02-02-2006

Kolejny marny zespolik... równie cinki jak Slipknot... a może nawet gorszy. A jakby tego było mało dzieciaki myślą, że to metal - no szkoda...

- Tenshi - 02-16-2006

"Kolejny marny zespolik... równie cinki jak Slipknot... a może nawet gorszy. A jakby tego było mało dzieciaki myślą, że to metal - no szkoda..."

A dlaczego tylko stary metal mialby być dobry ja wole np. Slipów niż Iron Maiden a wszyscy co sluchają Irona muwią na siebie że są prawdziwymi metalami. Kumpel słucha tylko KoRn'a i mówi na siebie metal( choć my mówimy na niego KinderMetal Big Grin ). Iron jest słaby i taki cukierkowaty wg. mnie może teksty i rysunki z płyt ma fajne ale muza jest słaba. Tak więc nie mów że Slipknot to nie metal bo muzyka tak jak większość rzeczy na świecie się rozwija.

- Sasza - 03-19-2006

A więc kolejne forum gdzie ludzie toczą bezsensowną walke co jest bardzij tru ehhh ja nie przepadam z heavy ale mam dla nich szacunek . A co do Grzybogłowych mają ciekawe i rozwinięte wstawki elektroniczne dwóch ciekawych wokalistów ale SLIPKNOT'a nie pobiją

- MaFFej - 03-19-2006

Sasza napisał(a):A więc kolejne forum gdzie ludzie toczą bezsensowną walke co jest bardzij tru...

Pomyłka - walka o to, żeby rozróżnic co jest metalem a co nie. Pierwiastek "true" nie ma tu nic do rzeczy. Ja nic nie mam do takiej muzyki - chodzi tylko o jedno... o to, o czym już wspominałem. Ja sam czasami lubie sobie posłuchać pseudo-metalu a la np. SoaD czy Mudvayne, ale nigdy nie traktowałem tego w kategoriach 'metalu'. Zresztą jak można traktować tak coś co nim w rzeczy samej nie jest Rolleyes .

- Sasza - 03-19-2006

Dla Ciebie to pseudo metal dla innych porządny kawałek metalu o gustach się nie gada tylko nie mów że prawdziwy metal to Rhapsody bądz Blind Guardian