Shrek 2! -
Lucynk@@ - 08-16-2004
Patrze tak po tematach z tego działu i własnym oczom nie wierze, bo nie widze Shreka! No jak tak można? Przecież powiedzmy to sobie, że każdy z nas Shreka lubi,a jak nie lubi to przynajmniej widział. A 2 to już naprawde... obowiązkowo trzeba pójść do kina! Byłam nie dawno i naprawde miodzio! Akcja po akcji. Nie ma w 2 tyle rozmyśleń co w 1. Chodźby na przykładzie, gdy fiona ma na sobie suknię ślubną i myśli... i myśli... i muzyczke puszczają. Shrek 2 uważam, że jest lepszy od jedynki! Można się śmiać i śmiać...
Piszcie!
Re: Shrek 2! -
Prisca - 08-16-2004
Lucynk@@ napisał(a):Chodźby na przykładzie, gdy fiona ma na sobie suknię ślubną i myśli... i myśli... i muzyczke puszczają.
Wierzę w dobre intencje, ale to głupio brzmi.
Co do Shreka2 to jeszcze nie oglądałam, kolega ma mi go przegrać. Wtedy obejrze.
A tak szczerze powiedziawszy to wolę "Epokę Lodowcową", może też wyjdzie część 2. Czekam.
- Arion - 08-16-2004
Ice Age była świetna, szczególnie duecik wiewiórka$orzeszek :} Leniwiec też był niczego sobie.
A Shreka2 oglądałam, z tym że nie z polskim dubbingiem, więc będę oceniać wersję oryginalną. No cóż, komedyjka stała na poziomie, lecz humor był nieco inny i mniej mi odpowiadał niż w pierwszej części. Co więcej, film zawierał kilka wydarzeń, które czyniły fabułę poważniejszą, trochę cięższą od poprzedniej części.
Mimo wszystko film mi się podobał, Kot w butach był uroczy a i soundtrack jak zwykle na wysokim poziomie, chociaż bardziej podobał mi się poprzedni
-
Piwo - 08-16-2004
wprawdzie oglądałem tylko połowe Shreka2 i to w oryginalnej wersji językowej, lecz miejscami odnosiłem wrażenie że z filmy zrobili musical, ciut za dużo tam piosenek jak dla mnie. no i kot moim zdaniem od osioła jest dużo lepszy
-
Slayerd - 08-16-2004
Na Shreku byłem niedawno. Świety, jak dla mnie lepszy od jedynki!
Aż zacytuję Osła:
"Ale napłodziłem krzyzówek!!!"
-
Kaktus - 08-16-2004
Nie no 1 jest dużo lepsza większy humor bardziej mi przypadł do gustu 2 też dobra ale jedynki nie pobije może dam rade zróbcie riplej (sorry za spolszczenie

) jedynki może wtedy zmienicie zdanie tak jak było w moim przypadku
-
Dżemik - 08-16-2004
Ja tam wole dwojeczke.. Lepsze dialogi, lepsza grafika.. No i komfort ogladania mialem lepszy (sale kameralne rzadza! i ludze tam przebywajacy rowniez! =D) Ica Age tez cudny byl..
PS> Polecam jeszcze 'Gdzie jest Nemo?'.. Zolw-hippis i 'Babelki!' rzadza! =D Ah.. i te mewy! =P
-
Miriam - 08-17-2004
Shrek 2 był świetny

IMHO lepszy od jedynki zarówno pod względem humoru jak i grafiki. "Epoka Lodowcowa" też niezła, chociaż pomysł po części wzięty ze Shreka (mamut i denerwujący leniwiec) Poza tym bardziej sentymentalna od Shreka. Najlepsza jednak była wiewiórka ze swoim orzeszkiem
-
Spidero - 08-19-2004
Shrek 1 rules
-
TisH - 08-31-2004
Shreka 2 ogladalam zarowno w wersji oryginalnej, jak i w polskiej i musze powiedziec, ze Banderas jako Kot jest nie do przebicia. Nie wiem, kto go gral w polskiej wersji, ale wypadl slabiutko. Natomiast Osiol w wykonaniu Stuhra jest wspanialy!
W drugiej czesci Shreka najbardziej podobala mi sie tajna bron kota w butach - ach te oczy!!
Ogolnie jednak rzecz biarac bardzie przypadl mi do gustu Shrek 1. Druga czesc jest zabawna, itd, ale pierwsza byla sporym zaskoczeniem. Czegos takiego wczesniej nie bylo, dlatego wg mnie, jest nie do przebicia.
-
Windir - 09-03-2004
Dla mnie Shrek 2 bije na glowe pierwsza czesc ktora wedlug mnie byla robiona pod mlodsze spoleczenstwo zas dwojka juz nie. Ogolnie humor, ktory rozumieli starsi bo jak dzieciak 6 lub 8 letni moze wiedziec co tez sa te stringi co nosil pinokio

podsumowujac dwojka bardziej mi sie podobala niz jedynka szczegolnie nowa postac Kot w butach byl dla mnie rewelacją te slynne smutne oczka na ktore cale kino robilo wielkie OOOOOOooooOOoo!
pozdro
-
TisH - 09-03-2004
Windir napisał(a):Ogolnie humor, ktory rozumieli starsi bo jak dzieciak 6 lub 8 letni moze wiedziec co tez sa te stringi co nosil pinokio 
Hehe, moja 7-letnia kuzynka wie, co to sa stringi

I zaloze sie, ze nie ona jedna.
-
Vlkodlak - 09-03-2004
A widzieliscie taki krótki filmik "Gone Nutty"? to tak a propos wiewiórki i orzeszków

. Filmik jest twórców Ice Age i startował do oskara za krótki film animowany

(Konkurs wygrało Chub Chubbs - też suuper

)
A co do Shreka

W sumie nie wiem, który mi się bardziej podobał, oba były świetne. No.. w dwójce na pewno była lepsza animacja

No i "Puszek Okruszek"

.. więcej się działo i w ogóle..tylko Shrek Upgrade wyglądał trochę jak chłop
-
Druciak - 10-20-2004
Shrek 2 jest super. Kot w butach rules 8) A pinokio w stringach.... miodzio...
-
Kamael - 10-20-2004
2 część to film bardzo dobry, ale 1 nie przebije. Praktycznie cały film tworzą trzy po prostu świetne postacie: kot w butach - fantastyczny, osioł - klasa wiadoma, pinokio - przede wszystkim za stringi ;D
Nie lubię sequeli i do tego też podszedłem dosyć sceptycznie, więc może to dlatego mam takie zdanie.
A "Epokę Lodowcową" mógłbym oglądać non stop. Fantastyczna bajka.