Forum Rockmetalshop
AFI - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Punk/Hardcore (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-punk-hardcore)
+--- Wątek: AFI (/thread-afi)

Strony: 1 2 3

AFI - Przemek87 - 07-23-2006

Co sądzicie o tym zespole z USA?. Był podobny temat,ale to była tylko lipna ankieta i jest już zamknięty

- MaFFej - 07-23-2006

Nie moja muzyka... za bardzo... ekhmmm... "młodzieżowa" ??? Rolleyes

- IstnyKurwaRomantyk - 07-23-2006

Korwa uwielbiam ta kapele. Jak dla mnie sa po prostu swietni. The Art Of Drowning i Sing The Sorrow to jedne z najlepszych plytek jakie slyszalem. Ogolnie lubie zespoly, ktore maja w sobie cos oryginalnego i niepowtarzalnego... a prozno szukac w jakiejkolwiek innej kapeli takiego wokalisty jak Havok - ktorego to barwa i sposob spiewania jednak nie kazdemu moze pasowac.

Jesli chodzi o gatunek to AFI jest niedefinowalne, slyszalem juz okreslenia punk, hardcore, coldwave, goth punk... w tym przypadku lepiej darowac sobie szufladkowanie

- Ryhtyk - 07-23-2006

Całkiem nieźle grają, wole starsze płytki, ale IMO przy Rise Against blado wypadają Laughing

- Przemek87 - 07-23-2006

No..myślę że Sing The Sorrow jest trochę przeprodukowane, zbyt sterylne toto jak na punk co by nie było, nie mniej jednak jazda przednia :]

- IstnyKurwaRomantyk - 07-24-2006

Przemek87 napisał(a):No..myślę że Sing The Sorrow jest trochę przeprodukowane, zbyt sterylne toto jak na punk co by nie było, nie mniej jednak jazda przednia :]

Sing The Sorrow to zajebisty concept album, pod wzgledem "jazdy" moze i ubozszy od The Art Of Drowning, ale i tak to produkcja wysokiej klasy, ktorej w zadnym wypadku nie nazwalbym przekombinowana. Historia opowiedziana na tym albumie i sposob jej rozszyfrowania jest jednak naprawde zajebiscie skomplikowany Big Grin

- XdkyX - 07-29-2006

jako wlasciciel wszystkich plyt (w tym 2 wydan Art Of Drowning) nie powiem ze graja slabo

- Przemek87 - 08-02-2006

Kurde nawet nie wiedziałem że Sing The Sorrow opowiada jakąś historię. Nie wsłuchiwałem się w texty

- IstnyKurwaRomantyk - 08-12-2006

To jest najbardziwej pokrecony concept jakiego sluchalem, zreszta samo wczytanie sie w teksty nie wystarczy. Kennedy'ego sie spytaj, to jest jedyny znany mi afiznawca

- XdkyX - 12-22-2006

ha kurwa! wszedl mi decemberunderground, ta plyta kopie wymiona. chociaz watpie czy wydadza cos lepszego od art of drowning

- IstnyKurwaRomantyk - 01-01-2007

z ostatniej Love like winter jest w pytke, poza tym taka sama nedza jak byla Big Grin

- maid - 01-06-2007

Lubie ten zespol Wink Wink
miss murder
the laeving song
the lost souls
love like winter.....

- Przemek87 - 01-06-2007

Eeee z decemberunderground dali dupy. Jeśli jest coś takiego jak sprzedanie się, to jest podręcznikowu przykład. Wstęp do miss murder brzmi jak jakiś tandetny beat od D12 albo innego 50centów.

- IstnyKurwaRomantyk - 01-11-2007

Wlasnie fajny jest
Sam sie sprzedales

- XdkyX - 01-11-2007

IstnyKurwaRomantyk napisał(a):Wlasnie fajny jest
Sam sie sprzedales

cicho on jest tru pąk