Forum Rockmetalshop
Metalfilia 2007 Tour - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Koncerty/Festiwale/Zloty Fanów (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-koncerty-festiwale-zloty-fan%C3%B3w)
+--- Wątek: Metalfilia 2007 Tour (/thread-metalfilia-2007-tour)

Strony: 1 2 3

Metalfilia 2007 Tour - Acrid - 09-30-2007

[Obrazek: metalfilia2007.jpg]

METALFILIA 2007

06.12.07 - Katowice
07.12.07 - Wrocław
08.12.07 - Poznań
09.12.07 - Bydgoszcz
10.12.07 - Gdynia
11.12.07 - Warszawa
12.12.07 - Łódź
13.12.07 - Lublin
14.12.07 - Rzeszów
15.12.07 - Kraków

VIRGIN SNATCH (PL) + THY DISEASE (PL) + RASTA (BLR) + MAHAVATAR (U.S.A) + METAL SAFARI (JP) + NONE (PL) + NIESPODZIANKA

- Sobota - 09-30-2007

ble torunia nie ma ,a może bym się przeszedł.

- MaFFej - 10-01-2007

Przejadę się pewnie do Poznania i/lub Bydgoszczy. Nie będę kryć - z powodu kumpla i Metal Safari. MS nie lubię (taki metalcore), ale wspomniany kumpel tak się zaangażował w sprawę, że oprócz prowadzenia "światowej promocji" grupy Wink, sprowadzenia płyt zespołu do kraju, miał też swój wkład w ich - jak widać - przyjazd do Polski. Muszę mu hołd złożyć, kurde Big Grin. MS z ciekawości też live obczaje. Wirdżinów zresztą też z chęcią zobaczę, choć większych uczuć we mnie nie budzą.

- KubusPuchatek - 10-01-2007

Ła, Metal Safari, będę na pewno!

Metal Safari

[Obrazek: ld612ee5800ebce68e8531dfv7.jpg]

Metal Safari to japoński zespół, który swoim masywnym i nowoczesnym brzmieniem wprowadza powiew świeżości na europejską scenę. Grupa reprezentuje styl spopularyzowany głównie przez Lamb Of God, thrashcore groove metal, jednak w cięższym i bardziej przesterowanym wydaniu. Metal Safari po raz pierwszy zaatakowało tokijską scenę w roku 2005 .Założycielami zespołu byli INAMOTO (wokal), YAZU (bębny), oraz Hiro-yuki (gitara), w tym właśnie składzie nagrano 3 pierwsze dema. Wkrótce potem do zespołu dołączył basista JUN i od tamtej pory lineup pozostał niezmieniony. Jak do tej pory własnym nakładem ukazała sie debiutancka płyta "Return To My Blood", a do trzech utworów z tego albumu nakręcono teledyski. Do najważniejszych osiągnięć zespołu zaliczyć trzeba bezsprzecznie występ na Formoz Festival (największy festiwal muzyczny na Tajwanie), oraz nagrodę dla najlepszego gitarzysty, przyznana Hiro-yukiemu przez magazyn Young Guitar. Metal Safari to zespół bardzo rozpoznawalny na japońskiej scenie metalowej, o czym świadczyć mogą takie wydarzenia jak na przykład ich własny event, który odbył się niedawno pod nazwą HELL NIGHT, a także trasy koncertowe po Azji południowo-wschodniej. Metal Safari to thrashcore'owa maszyna, która dopiero nabiera prędkości. Czy europejska publiczność jest gotowa przyjąć ciężkie brzmienie w zupełnie nowym wymiarze? Okaże się to tej jesieni, gdyż Metal Safari nadciąga, by porządnie skopać dupsko Staremu Kontynentowi!

Teledyski:
1.Metal Safari: -kou-
2.Metal Safari: Hell's Blast
3.Metal Safari: Return To My Blood
4.Metal Safari: The Lost Actuality

Myspace

- Acrid - 10-01-2007

Kurna, kliklem pierwszy lepszy vid (trafilo na The lost actuality) i sie nawet spodobalo. Masz moze jakis namiar na album? (moje zrodla jakos szwankuja ;x). Nazwe maja padaczna, ale muzyka sie broni.

Przy okazji, az dziw, ze balzac nie wyskoczyl jeszcze z haslem, ze ten po lewej przypomina mnie Big Grin

- Tomash - 10-01-2007

O, może się przejdę. Rasta i VS całkiem miło napierdalają, tych japońców se później obczaje, Mahavatar też jest ok, na brudstoku byłem niestety zbyt zmęczony żeby czynnie uczestniczyć w ich koncercie i sobie stałem dość daleko od sceny :]

Cytat:Masz moze jakis namiar na album?
Na pewno będą sprzedawać swoje albumy na koncertach w Polsce. Ile będą kosztować - na razie nie wiem. Są w ogóle tymczasowe problemy z dystrybucją w naszym kraju, ale może jeszcze przed koncertami sprzedaż ruszy znowu. Wtedy wrzucę tutaj info.

Pzdr.

- MaFFej - 10-01-2007

Kubuś nie przesadzaj Laughing . Skąd wytrzasnąłeś ten cudaczny opis? Rolleyes Zwyaczjny metalcore, choć jak na metalcore (chyba) dobry. Szkoda tylko, że Hiro-Yuki nie gra tak jak potrafi - nawet sola się boi jebnąć.

Cytat:Skąd wytrzasnąłeś ten cudaczny opis?
Z pewnego źródła Big Grin
Cytat:Szkoda tylko, że Hiro-Yuki nie gra tak jak potrafi - nawet sola się boi jebnąć.
Wcale nie, że się boi, tylko po prostu nie pasuje.

- MaFFej - 10-01-2007

KubusPuchatek napisał(a):Wcale nie, że się boi, tylko po prostu nie pasuje.

God Forbid też siecze metalcore a Coyle'owie rąbią zajebiste sola aż miło ;P.

"The Beginning" Metal Safari zagrany na akustyku jest zajebisty, jak nie będzie tego na koncercie to się pochlastam ;P.

PS. Nie żebym kogoś zniechęcał - przybywajcie tłumnie Wink. Każdy i tak ma swój umysł... nie słuchajcie co MaFFej pieprzy ;P.

- Flying Corpse - 10-01-2007

Cytat:Metal Safari to japoński zespół, który swoim masywnym i nowoczesnym brzmieniem wprowadza powiew świeżości na europejską scenę. Grupa reprezentuje styl spopularyzowany głównie przez Lamb Of God, thrashcore groove metal
Czyli jak na moje to mogą spierdalać Crying or Very Sad

- Sobota - 10-02-2007

Ke pasa ? Lamb of God jest jak dla mnie jedna wogóle z lepszych kapel z tego nuertu metalcore czy jak to tam się zwie (chociaz ja i tak za dużo go tam nie widze jeśli porównywać to np. z takim bullet for my valentine czy cuś, zresztą sam gówno wiem o tej muzyce i w sumei nei wiele już mnie interesuje Smile )

- Headless cadaver - 10-02-2007

Chyba się wybiorę do Ucha. Jeszcze troche czasu na kołowanie kasy jest.

- jankier - 10-02-2007

a za ile ta biba?