Czarna lista zespołów metalowych - petycja -
Trauma - 06-17-2007
zachęcam do podpisania się pod petycją
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2412
Prosze o poważne podejście do sprawy.
Jeżeli chcemy być traktowani poważnie, bądźmy poważni.
Pozdr
-
jankier - 06-17-2007
marna frekwencja... ale chuj z tym, się wpisałem.
-
Sobota - 06-17-2007
Black metal powinien być zdelegalizowany. I ja mowie tu szczerze. Od innych gatunkow już niech się odpierdolą.
-
XdkyX - 06-17-2007
nie podpisuje, koles ma racje!
-
RamzeS - 06-17-2007
Sobota napisał(a):Black metal powinien być zdelegalizowany
A jakieś uzasadnienie?
-
Sobota - 06-17-2007
Przekazywane wartości (a raczej anty wartości).
-
Książę - 06-17-2007
R_amze_S napisał(a):A jakieś uzasadnienie?
bo jest gupi
-
jankier - 06-17-2007
niech se kurde będzie. disco polo też jest gupie, a hard techno bardziej ryje beret niż startujący samolot odrzutowy. jak się ludzie chcą bawić przy black metalu to niech bawią. moim zdaniem efekty zakazów będą odwrotne do zakładanych.
-
raf667 - 06-18-2007
O jejku, mam na to wyjebane.
-
Sobota - 06-18-2007
Jeśli przekazywanie ideologii nazistowskich oraz rasistowskich jest zakazane to black metal również powinien być. By się za to brali ludzie którzy mają jakieś pojęcie o tym i sa odpowiednio zaangażowani. A nie kolejne bandy licealistów grające krzywo covery burzum by poderwać puszyste koleżanki z klasy.
-
Tomash - 06-18-2007
taaa, przekazywanie ideologii rasistowskiej jest tak zakazane że w sobotę sobie grało No Remorse gdzieś na podlasiu, a policja nic nie mogła zrobić, bo koncert był na terenie prywatnym
-
jankier - 06-18-2007
Sobota napisał(a):Jeśli przekazywanie ideologii nazistowskich oraz rasistowskich jest zakazane to black metal również powinien być. By się za to brali ludzie którzy mają jakieś pojęcie o tym i sa odpowiednio zaangażowani. A nie kolejne bandy licealistów grające krzywo covery burzum by poderwać puszyste koleżanki z klasy.
niech se licealiści grają. co do reszty się zgadzam. ale pamiętaj. dziś black metal. jutro chuj wie co naszym kochanym PISiorom uroi sie się w główkach. zostały im w końcu na robienie gnoju jeszcze 2 lata...
-
Sobota - 06-18-2007
Zresztąw przypadku gdy będą jakieś represje to oberwą przedewszystkim behemothy kredki i inne takie jazdy. Nowak to do takiego Infernal War się nie dokopie :] i scena będzie przedewszystkim w undergroundzie sie rozwijać. I może nie bedzie kup tak zwanych grim-gim .
-
Zoltan - 06-18-2007
Sobota, czy cię pojebało? Nie rozumiem twoich intencji. Podpisujesz się pod petycją, żeby zakazać bm, a widać, że sam go lubisz. Z kolei powyżej piszesz, że twoje działania mają na celu wyjebać te komercyjne grupy bm i stymulowanie grania w undergroundzie. Czy to jakieś undergroundowe lobby????
-
Sobota - 06-18-2007
Black metal to dla mnie przedewszystkim ideologia, muzyka jest dodatkiem do tego, bez ideologii black metal jest poprostu metalem. Wielokrotnie jest to z dupy ideologia, zresztą ile umysłow tyle sposobów postrzegania. Nie niesię ona ze sobą prawie ŻADNYCH wartości ktore przez ogół mogłyby zostac uznane za pozytywne.
Black Metal main streamowy jaki jest teraz obecnie to nie black metal. Zresztą pewno 99% undergroundu tyż nie ,ale zresztą gówno mnie to obchodzi, bo i tak głównie slucham BM dla klimatu który z soba niesie.
Ogolnei jeśli kolesie ze sceny blackowej siadaja prz jednym stoel w noc wigilijną ze swoją rodzinką i się dzielą opłatkiem, to to po chuju jest black metal. Albo jest się konsekwentym i w czynach i wypowiadanych słowach, albo to nie jest black metal tylko poprostu metal który ma bawić. Nazwa do czegoś zobowiązuje.
Mam poprostu specyficzne do tego podejście. I być może poprzez delegalizacje scena zyska (albo jeszcze bardziej się spierdoli).
To tyle .