..::perkusja::.. perkusiści, lączmy się! ;) -
tix - 08-22-2004
kto z forumowiczów pogrywa na tym jakze wspanialym i genialnym instrumencie? ja cwicze poł roq, costam umie, ale jestem samouk :] mam sprzecior w domq, mapex q, jedyny minus to talerze (sabian solar :\) no ale kasy nie mailem wiec bralem co jest ;]
pozdrowka dla drummeróf ;]
-
Valhalla - 08-22-2004
Kurde a ja bym chciala miec perke, ale niestety nie mam na nią miejsca, nijak
kupie dopiero jak sie wyprowadze ;(
Re: ..::perkusja::.. perkusiści, lączmy się! ;) -
Aeroth - 08-23-2004
tix napisał(a):kto z forumowiczów pogrywa na tym jakze wspanialym i genialnym instrumencie? ja cwicze poł roq, costam umie, ale jestem samouk :] mam sprzecior w domq, mapex q, jedyny minus to talerze (sabian solar :\) no ale kasy nie mailem wiec bralem co jest ;]
pozdrowka dla drummeróf ;]
a juz myslalem ze nikt tu nie gra
Ja gram na mdkowskim Amati z talerzami power beat. Na czyms cwiczyc trzeba.
moj starz podobny do twojego ;] a co grasz? grasz na twinie czy na pojedynczej stopie? jakimi pałkami?
-
tix - 08-23-2004
niestety na twina mnei nie bylo stac, gram na jedynce, i jestem uhahany bo wlasnie mi wychodzą półnuty grane ręka
a pałki z poczatku mialem mat maxy ale poszły dwie pary bardzo szybko wiec przerzucilem sie na Osca4drums A4 !! polecam!! bardzo dobre pałki, silne i wytrzymale i stosunkowo tanie (10zeta), gram raczej metal/rock (proboje przynajmniej
)a grywasz w jakims zespole?
ps. polecam stronke perkusja.rockmetal.art.pl i forum
)
-
Aeroth - 08-23-2004
stronke znam
ja osobiście gram na Liverpool 5A, ale jeszcze pare "gładków" mam
A zespół... taa ale czasem jak na to patrze to mi sie odechciewa ;D Niby cos wychodzi ale...
Teraz mnie nie było ale chyba jutro mam próbę.
-
tix - 08-23-2004
a ilu masz czlonkow w zespole? i jaka macie nazwe ;D ja chyba bede mial drugi, tego samego qmpla co gra w terazniejszym naszym zespole, pod nazwa Onanus ;] narazie cwiczylismy covery ale w wakacje zabarlismy za pisanie txt (ja) a dwóch pozostalych gitarzystof za ukladanie muzy, niestety nie mamy jscze basa ani wokalu
-
Aeroth - 08-23-2004
zespół podobno przeszedł zmiany podczas mojej nie obecności. Próbe mam w środe wiec sie dowiem. Nazwe też podobno jakąś mamy. Gramy trash [rotfl goth na perkusji grający trash
] Jestem pewny jednego gitarzysty i jednego bębnisty ;]
-
tix - 08-23-2004
a grasz na twinie? ;] heh a jak oceniasz swoja gre?
- SML - 08-23-2004
Zawsze mnie ciekawiło jak to z wami perkusistami jest, zgranie obu nóg i rąk, jak to z wybrzmieniawniem rytmu, sam chetnie od czasu do czasu pograłbym na perkusji, ale na dłuższa mete to wybieram gitare i/lub bas.
-
Aeroth - 08-23-2004
tix napisał(a):a grasz na twinie? ;] heh a jak oceniasz swoja gre?
hmm ja swoją grę oceniam na... na... niemam pojęcia. Ludziom którym gram zazwyczaj się podoba. Ja gram naprawde rozne rytmy, jazz w to wchodzi gitara i nagle przechodze w jakis dziki blast ;D
@SML
Kwestia praktyki, chociaz jednym to przychodzi szybciej innym wolniej. Gitarzysci zawsze sobie lubią popukać chociaz brzmi to tak samo jak moja gra na gitarze czyli powiedzmy "tak sobie"
Ja poprostu uwielbiam ten instrument
- SML - 08-23-2004
Wiadomo, jakis sentyment jest do instrumetnów, Ty cwiczysz perkusjie inny gitary, inni zaś puzony
. Ja gdybym miał dostep do perkusji, chetnie w ramach relaksu troszeczke bym sobie popukał, czysta przyjemnosć i zarazem jakieś cwiczenie do tego.... Dobrego perkusiste cieżko znaleźdź...
-
tix - 08-28-2004
-
Aeroth - 08-28-2004
fajna ikonka.
Dzisiaj grałem jazz w barze. Ciekawe doświadczenie, chyba sie na jazz przerzucę ;]
-
modlishka - 08-29-2004
Heh, fajne wyrażenie - 'dzisiaj grałem jazz' - po pół roku obcowania z instrumentem. Gratuluję talentu. Jazz jest chyba najtrudniejszym gatunkiem do grania na perkusji, to wiele lat ciężkich ćwiczeń. A Ty sobie piszesz to wszystko ot, tak? Zdenerwowałam się.
Pozdrawiam.
-
tix - 08-29-2004
ja tez
.. eh pewnie powiesz ze tremolo tez juz umiesz?
modlishka a Ty tez grasz?: )