Forum Rockmetalshop
SORCERER - War Sower (promo 2006) - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: SORCERER - War Sower (promo 2006) (/thread-sorcerer-war-sower-promo-2006)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

SORCERER - War Sower (promo 2006) - KelThuz - 02-20-2006

[Obrazek: Sorcerer-promo.jpg]

Promo "War Sower" zawiera 3 nowe utwory, które znajdą się na pełnym albumie.
1. War Sower
2. Overcoming
3. Discipline of Blood (second part of the Great Husaryan Trilogy)

Miłego słuchania. KILL!

www.sorcerer.metal.pl
sorcerer@wp.pl

- SuicideKaiten - 02-20-2006

Po ciul ci nowy temat? Tamten zrobił się dla ciebie za mały?

- IstnyKurwaRomantyk - 02-20-2006

No cos Ty, to jest trve power heavy kurwa metalowy kielecki zespol SORCERER, ktorego czlonkowie "maja jaja ze stali" (wspolczuje), i jak najbardziej zasluguje na nowy temat!!
Nie inaczej! Laughing Laughing Laughing

- Rumian - 02-20-2006

ciekawe ciekawe szczegolnie instrumentalnie ale wokalnie juz niestety gorzej - fakt faktem nadal brak jakiejs takiej mocy w wokalu

jak dla mnie War Sower takie 6/10 ze wzgledu na strone wokalna ale czekam na 23 bo ciekaw jestem jak reszta

- Tomash - 02-20-2006

^^ gej jesteś i tyle Wink . 100 razy lepiej niż "Husaria", fajne bębny.

- Dżemik - 02-20-2006

^Jesli chodzi o brzmienie, czy sekcje rytmiczna- tak. Natomiast partie gitar i wokal (ktory dodatkowo jest zbyt schowany) sa slabsiejsze. Zatem, ogolnie, War Sower jest gorsze od Husaryi.

ps>Na longpleju Sorcerer bedzie juz gral thrash. Zobaczycie. ;]

- KelThuz - 02-20-2006

Dżemik napisał(a):^Jesli chodzi o brzmienie, czy sekcje rytmiczna- tak. Natomiast partie gitar i wokal (ktory dodatkowo jest zbyt schowany) sa slabsiejsze. Zatem, ogolnie, War Sower jest gorsze od Husaryi.

obiektywnie, to partie gitar masakruja cala Husarye jednym riffem, a wokal tak samo. No chyba ze jęczenie i nierówne kostkowanie na prostych akordach, to dla ciebie lepsiejsze granie.

Cytat:ps>Na longpleju Sorcerer bedzie juz gral thrash. Zobaczycie. ;]

juz gramy. Epic Power/heavy/thrash, jak Manilla Road :>

- statekx - 02-20-2006

Na tamtej ep'ce wokal byl wlasnie pusty, tutaj od razu mozna zauwazyc pewne "urozmaicenia"(nie lubie tego slowa). Nie wiem jak bedzie wygladac cala plyta, ale ten utwor jest cholernie przesiakniety powerem(chodzi mi o gatunek), glownie przez slyszalna melodyjnosc, ktora wyszla na dobre - tamten album byl surowy w porownaniu z tym. Ogolnie rzecz biorac dobrze mi sie tego sluchalo, ale wolalbym wiecej thrashu u was niz powera.

- SuicideKaiten - 02-20-2006

Więcej thrashu, nagrajcie cover Assassin albo Bulldozer ;> ma Dark Angel też się zgodzię ;>

- KelThuz - 02-20-2006

sam thrash jest reaktywny, nie mozemy sobie pozwolic na cofanie sie Smile. Nasza muzyczna wizja zaklada cos nieco innego Smile. Zreszta sluchajac wlasnie konczacej sie audycji na Radio Kampus mogliscie trochę poznać jej tajemnic :> Za miesiąc-dwa wrzucimy całe promo do netu, to będzie wiadomo, o co biega. Epika epika i jeszcze raz epika i moc!

- Rumian - 02-20-2006

A więc przesłuchałem juz reszte
War Sower - przy każdym odsluchaniu tego utworu podchodzi mi coraz bardziej

Discipline of Blood - wybacz Kel ale co to jest? w ogole nie spodziewałem sie czegos takeigo po Was - nie mowie ze to jest chujowe no ale polaczenie czegos na ksztalt growlu lecacego w tle z przyspiewkami chwilami a'la Rhapsody jakos dziwnie sie przedstawia jak dla mnie - za to gitary i bebny sa swietne chociaz spodziewalem sie czegos lzejszego i bylo to dla mnie dosc mile zaskoczenie (choc nie ukrywam ze z ostrzejszym wokalem byloby milsze)

Overcoming - nagranie instrumentalne tego zamieszczal chyba juz kiedys KelThuz - imho zajebisty utwor (hehe choc pod koniec troche brakowalo mi tych krzykow "kill" Kela Big Grin)

- KelThuz - 02-21-2006

Rumian napisał(a):A
Discipline of Blood - wybacz Kel ale co to jest?

to jest wlasnie przyszlosc muzyczna Sorcerer

Cytat: w ogole nie spodziewałem sie czegos takeigo po Was - nie mowie ze to jest chujowe no ale polaczenie czegos na ksztalt growlu lecacego w tle z przyspiewkami chwilami a'la Rhapsody jakos dziwnie sie przedstawia jak dla mnie

to kawalek z epickiej trylogii, wiec musi zawierac bluzniercze elementy zła!
I nie wiem o jakich przyspiewkach ala Rhapsody mówisz - refren zabija mocą zarezerwowaną dotychczas dla Bal-Sagoth :>

Cytat: (choc nie ukrywam ze z ostrzejszym wokalem byloby milsze)

toz po to są growle, by zwiekszyc moc wokalna. W ogóle ten numer to dziwka jeśli chodzi o zagranie na żywo.

- ReTuRn - 02-21-2006

Ożeszkurvajapierdole

Może nie mam wielkich wymagan, ale kawałek mnie rozpierdolił zapierwszym podejściem dość znacznie. Co prawda można się trochę przyczepić IMO do brzmienia gitar (trochu za 'czyste' i takie 'postmodernistyczne' jak dla mnie) i wokal nie zawsze jest wystarczajaco dobry, acz wokalista zrobił już jeden duuży krok do przodu. Mimo wszystko polecam wymianę, ale pewnie problemy sa ze znalezieniem ;> Troche mam jeszcze czasem wrazenie, że na chama do przodu na pełnej prędkości jest za duzo, byle szybciej szyyybciej, ale to pewnie trochu osobiste podejście.

Całkiem gęste, epickie w pozytywnym tego słowa znaczeniu też całkiem i ogólnie wyważone między trudnym a prostym w odbiorze, takie akurat. Czyli duzo pozytywów, ale nadal czuć niedosyt, zwłaszcza zważywszy na czas oczekiwania ;>

No dobra, powiedzmy, że takie 8/10 i wrzuć liryki ;p

Aha- kiedy wyjdzie LP?:>

- Rumian - 02-21-2006

KelThuz napisał(a):to kawalek z epickiej trylogii, wiec musi zawierac bluzniercze elementy zła!
I nie wiem o jakich przyspiewkach ala Rhapsody mówisz - refren zabija mocą zarezerwowaną dotychczas dla Bal-Sagoth :>

Cytat: (choc nie ukrywam ze z ostrzejszym wokalem byloby milsze)

toz po to są growle, by zwiekszyc moc wokalna. W ogóle ten numer to dziwka jeśli chodzi o zagranie na żywo.
powiem tak - wypowiem sie jeszcze raz jak uslysze to z plytki a tutaj wyrazilem tylko swoje pierwsze wrazenie po odsluchaniu utworow w radiu, przez neta i w nocy kiedy musialem wszystko kurewsko sciszyc zeby starych nie obudzic

i przylaczam sie do pytania Returna - kiedy bedzie LP a poza tym czy i kiedy War Sower bedzie w dystrybucji (zakladam ze pojdzie nie tylko do wytworni ale i do ludzi przez strone Wasza)

- KelThuz - 02-21-2006

no wiec tak

LP nie wiadomo kiedy bedzie, czekamy na odzew wytworni. Ale do konca roku koniecznie musi byc juz wydany. Na razie i tak materialu nie mamy.

A promówki nie będziemy dystrybuować w formie fizycznej. Po prostu za miesiąc-dwa umieścimy całość w necie.