dzialalnosc w podziemiu -
Hallvard - 01-29-2007
No ja w sumie chcialem zapytac czy ktos z Was ma zaszczyt pracowac na lamach jakis zinow , stron etc.. zwiazanych z polska scena black/death?
czy w ogole trudno jest sie w cos takiego wkrecic? a jak nie to w jaki sposob zaczac? mam na mysli recenzowanie plyt, koncertow etc...takie zwykle dziennikarstwo acz podziemne.
-
raf667 - 01-29-2007
Jak rozumiem chodzi Ci o takie podziemie typu kserowane ziny,znaczki jako waluta (heh) itd.?
Jak tak to nie jest to trudne.Najpierw recenzujesz co tam chcesz,inne ziny,demka,koncerty.Piszesz na kompie a jak jesteś zajebiście oldskulowy to na maszynie do pisania (pozdro Adam!)

.Drukujesz,kserujesz ile potrzeba i wysyłasz to do innych podziemnych zinów (oczywiście za darmoszke),oni Ci to recenzują a Ty czekasz na listy od podziemnych fanów (tzw.krety

).Cenę doradzam nie wyżej jak 3 zł.
-
Hallvard - 01-29-2007
hmmm no jasne jak podziemie to podziemie a nie sciema

no w sumie jakis pomysl to jest... a 7 gates to juz raczej wyzsza klasa, nie ;P?
-
raf667 - 01-30-2007
No raczej duuużo wyższa

.Ale z tego co pamiętam to 7 gates szuka redaktorów.Jednak tam to już trzeba mieć zajebistą wiedzę o metalu (angielski wiadomo,podstawa

).
-
Hallvard - 01-30-2007
do tego daze w zyciu - do zajebistej wiedzy o metalu!!!.......zanim jednak to osiagne redaktorow beda mieli....kurwa

.......ale spoko postaram sie po sesyjii pomyslec o jakims redagowaniu...w sumie mialem nawet pomysl wydawania takiej gazetki metalowej - uczelnianej w wspopracy z samorzadem czy cos...dobre to mogloby byc? zawsze moznaby liczyc na wsparcie finansowe...
-
raf667 - 01-30-2007

.No nie wiem,rób tam co chcesz.Ale jak ta gazetka miała by wyglądać?
A ja bym Ci radził pisać recenzje i je gdzieśtam trzymać.Potem bys uderzył z pierwszym numerem zina i powinno to ładnie się prezentować.Choć pamiętaj że 200 recek na numer to tak mniej więcej średnio jest

.Narazie to skołuj sobie jakiegoś podziemnego zina i zobacz jak to wygląda.
-
Danath - 01-30-2007
Zawsze można najpierw pozamieszczac kilka recenzji w necie.Da sie tak zdobyc sporo wiedzy ..najlepiej pisać na angielskich stronkach.Jest wiele takich stronek począwszy od metalarchives(ale tutaj to często ludzie obrzucają sie g*** za "nieprzychylne" recenzje),sputnikmusic(ludzie komentują kazdy artykuł czy recenzje użytkownika),spirit of metal(

tu mam jedną swoją reckę),no i jeszcze metalreview ale co do tej ostatniej to nie wiem czy da sie cos zamieszczac :?
-
Hallvard - 01-30-2007
typowy chudziutki kserowany , czarno-bialy zin z recenzjami powiedzmy kapel wroclawskich+ jakies koncerty i wywiady we wrocku...
-
raf667 - 01-30-2007
No,no,no! Wg.mnie na początek może być jak najbardziej!Ile sztuk w pierwszym miocie planujesz?Bo jak co to bym się zgłosił po jedną

.
Heh,pamiętam że kiedyś też miałem robić ziniacza.Ale ja mam takie coś co się zwie "słomianym zapałem" i po prostu chęć mi przeszła.Niestety.
-
Hallvard - 01-30-2007
spoko ja narazie tez snuje plany...ale po sesji za realizacje zabieram sie ostro!
-
Valhalla - 01-30-2007
Cytat:tjakies koncerty i wywiady we wrocku...
tego to akurat mamy ostatnio deficyt (; a szkoda
-
Hallvard - 01-30-2007
az tak zle nie jest...w kazdym, razie z tego co przegladalem to ten..na wiosnema sie polepszyc znacznie
-
Passive - 01-30-2007
zapraszam więc na Polkowicki koncert Nar Speth,No Mercy,Rise of Gomora

będziesz miał okazję zrobić ciekawą jego relację 8)
-
Hallvard - 01-30-2007
poczekam na koncert w Wagonie ;P
-
hegemon88 - 01-30-2007
Hallvard napisał(a):takiej gazetki metalowej - uczelnianej w wspopracy z samorzadem czy cos...dobre to mogloby byc? zawsze moznaby liczyc na wsparcie finansowe...
Wspolpraca z samorzadem nie jest true, a wsparcie finansowe smierdzi komercja.
Hallvard napisał(a):typowy chudziutki kserowany , czarno-bialy zin z recenzjami powiedzmy kapel wroclawskich+ jakies koncerty i wywiady we wrocku...
No to trzeba sie zdecydowac czy wolisz true zin czy jakies komercyjne, pozerskie scierwo.
A tak na marginesie obczaj
http://forum.rockmetalshop.pl/viewtopic.php?p=21949
tu masz przyklad jak sie robi wywiad do true zina.