Prison Break -
Acrid - 01-28-2007
Prison Break to serial telewizyjny przedstawiający losy genialnego inżyniera Michaela Scofielda, który planuje uwolnić swojego brata z więzienia, ponieważ przekonany jest o jego niewinności.
Scofield dzięki swojemu wykształceniu opracowuje plan ucieczki z więzienia. Cały projekt zamieszcza na swoim ciele w postaci tatułażu, który potrafi odczytać tylko on. Aby dostać się do więzienia napada na bank i dostaje się do wiezienia Fox River, w którym przebywa jego brat Lincoln Burrows.
Lincoln jest skazany na karę śmierci za zabicie brata pani wiceprezydent. Scofield mimo wielu przeciwności i zaangażowaniu kilku więźniów, realizuje swój plan ucieczki z więzienia.
Poza pomocą Michaela Lincoln może liczyć na pomoc prawniczki Veronici Donovan, która stara się pomóc Linolnowi, ale napotyka na swojej drodze wiele problemów i przeciwności, za którymi stoją prawdopodobnie agenci rządowi.
Prison Break emitowany przez amerykańską telewizję Fox. Pierwotnie planowano 13 odcinków pierwszego sezonu, lecz w związku z sukcesem serialu zdecydowano się zwiększyć ich liczbę do 22. Od 21 sierpnia 2006 emitowane są odcinki drugiej serii.
Dzisiaj rozpoczyna sie emisja 1 sezonu na Polshicie jezeli nie mial ktos okazji ogladac, to naprawde polecam (od 2 sezonu nie jest juz tak swietnie, ale i tak milo sie oglada).
Ach, no i najwazniejsze, polski tytul to "Skazany na smierc". Godzina 20:00, Polshit! (zapewne tony reklam, wiecej niz samego odcinka ;P).
-
Krzychun - 01-28-2007
Zapowiada sie ciekawie,obejrze.
-
jankier - 01-28-2007
zostaly mi 2 odcinki do konca pierwszej serii. (plus akademika "za plotem"

). serial zajebisty. zwroty akcji miejscami powalaja. koles naprawde niezle kombinuje zeby ocalic brata. no i ta cala jazda wokol watku (...). dla mnie
-
IstnyKurwaRomantyk - 01-28-2007
obejrzalem wlasnie 4 odc. 2 serii, yo
dobre dobre
-
raf667 - 01-28-2007
No ja też dopiero co oblukłem.Podobuje się.
-
buubi - 01-28-2007
Dziś dopiero zacząłem - wrażenie korzystne, choć i tak (póki co) Lost mi bardziej w smak
-
Krzychun - 01-29-2007
Fajne,bede ogladał.
-
paula_55 - 02-01-2007
Serial spoko, wciągający
-
raf667 - 02-01-2007
Tak przy okazji.Nie wydaje ci się dziwne stawiać po jakimkolwiek zdaniu -->

<--tej oto japy???
-
Ramone - 02-02-2007
MI się bardzo spodobało.Trochę mnie kusi aby ściągnąć kolejne odcinki ,ale się powstrzymam

-czego się nie robi w imię prawa
-
paula_55 - 02-03-2007
Jeju nie czepiaj sie...

Ramone racja
-
_Rzmudzior - 02-10-2007
oglądałem już wszystkie wyemitowane (u amerykańców) - druga seria też niczego sobie - no i nie ma reklam

- chociaż słabsza od pierwszej, zwłaszcza pierwsze odcinki trochę się flaczą, potem jest nieźle
-
Acrid - 04-03-2007
Oglada ktos na biezaco? Nie chce siac spoilerow a wlasnie jestem po ostatnim odcinku 2 sezonu i ciekaw jestem reakcji innych.
zaznacz tekst aby przeczytac - spoiler space napisał(a):Zawsze mozemy wykorzystac czarna czcionke, osoba ktora nie bedzie chciala przeczytac, nie bedzie musiala ;P
-
sylvicious - 04-04-2007
Nie widziałem jeszcze tego ale niezła perełka tłumaczenia.
Jak będzie po angielsku Jezus Chrystus skazany na śmierć?
"Jesus Christ Prison Break" 8)
-
Zoltan - 04-04-2007
Było na bashu ziomek.