Forum Rockmetalshop
Najlepsza płyta w historii polskiego punk/rocka - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Punk/Hardcore (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-punk-hardcore)
+--- Wątek: Najlepsza płyta w historii polskiego punk/rocka (/thread-najlepsza-p%C5%82yta-w-historii-polskiego-punk-rocka)

Strony: 1 2

Najlepsza płyta w historii polskiego punk/rocka - balzac - 06-04-2006

Najlepsza płyta w historii polskiego punk/rocka to:
..czekam na opinie, ewentualnie jakieś propozycje do ankiety Wink
Ze swoim głosem się wstrzymam narazie. Big Grin

edit;Jeszcze prosze uzasadnić swój wybór. W sumie Tomash to ma racje co do płyt, dem, singli. Więc nie ograniczajcie się do tej ankiety, a co tam Big Grin

- Tomash - 06-04-2006

Hmmm, polskie kapele punkowe miały tego pecha, że częśto ich najlepszymi wydawnictwami były nie płyty, a demówki czy single. A z płyt to najlepsza jest oczywiście "Underground out of Poland" Dezertera Surprised

- balzac - 06-04-2006

^no miały pecha Wink . Wiec do ankiety wrzuciłem 198 Koncert Moskwy, zamiast albumów studyjnych, czy Ciemny Pokój wydany po latach, zawierający stare nagrania.
Cytat:A z płyt to najlepsza jest oczywiście "Underground out of Poland" Dezertera
Ja tam wole Kolaboracje Big Grin .
Do ankiety starałem się wrzucac po jednym z albumów tych kapel, nie chciałem krzywdzić innych kapel, więc dałem po 1 albumie Dezertera, Armii, BK.
Tak jeszcze odnośnie tych dem i singli to kultowy jest singiel Śmierci Klinicznej, wydany przez Tornpress. 8)

- Tomash - 06-04-2006

no "Ku przyszłości" Dezertera też wymiataBig Grin udało mi się tą epke(oczywiście starą tonpressową wersje, nie re-edycje) kupić za 10 zł Big Grin

- balzac - 06-04-2006

Dzieci Kapitana Klossa też wymiatają Big Grin .
Jeszcze polecam naturalnie stare nagrania Kryzysu czyli 78-81, bądz winyl wydany we Francji, który czasem pojawi się na Allegro za 300 zeta :? .
Bardzo kultowe są nagrania Patyczaka, czyli Brudne Dzieci Sida. Ostatnio wyszła reedycja na cd. Big Grin

A głos oddaje naturalnie na 'Czarnule' Big Grin ..dłuzej czekac nie mogłem Surprised

- Acrid - 06-04-2006

Z wymienionych w ankiecie wybralem KSU.

- Kamael - 06-04-2006

Brygada Kryzys, nie widzę innej opcji ;].

- balzac - 06-04-2006

No, jeszcze napiszcie dlaczego ta a nie inna. Przypominam, ze ograniczac sie do tej listy nie musicie ..a jezeli macie pisać o Włochatym to darujcie sobie Big Grin Wink .

Dlaczego Czarną wybrałem? Najbardziej do mnie trafia poprostu. Taki bunt, sprzeciw bardziej rozumiem, podany nie na tacy, tylko metaforycznie. Np. 'Centrala' czy 'Nie ma nic' to opisy tamtej rzeczywistości. No inne powody tego iż wybrałem BK to to iz jestem wielkim fanem, inaczej sie zaglosowac nie dalo Smile .

Drugie miejsce (spośród tych płyt) ma album KSU - Pod Prąd. Najlepsze dzieło Siczki ..chyba. Potem KSU nie osiągnęlo takiego poziomu.
Trzecie miejsce to bedzie Kolaboracja. Ten album to dla mnie pierwsze zetknięcie z naszą punkową sceną. Szczerość, prostość, świetny kawałek "Polska złota młodzież". Big Grin
Wink

- Ramone - 06-05-2006

Z wymienionych KSU

- XdkyX - 06-05-2006

jakies hippisowskie zestawienie =;

- desoletion - 06-06-2006

Z zespołów mniej "hardcorowych" Big Grin jak dla mnie najlepsze są:

Post Regiment - "Czarzly"
Dezerter - "Wszyscy Przeciwko Wszystkim"

- balzac - 06-06-2006

XdkyX napisał(a):jakies hippisowskie zestawienie =;
Masz jakieś konkretne propozycje co do tej ankiety?:>

- XdkyX - 06-07-2006

Honor - Urodzony Białym (muhahaahahahahha)

- Emperor's Return - 06-18-2006

Z wymienionych KSU albo "Kolaboracja" Dezertera.

- Ola :) - 07-13-2006

'nie próbuj nigdy iść pod prąd,nie próbuj nigdy szukać przyczyn!' oddaję głos na KSU Smile