Ramones -
Hagall - 09-03-2004
Nie będę tu ukrywał : Ramones to moja ulubiona kapela.Punk klasyczny,a jednak żadnych czubów i darcia mordy,że system nas nie kocha.Granie na poziomie - słucham tego i noga sama tupie.

Jeśli ktoś z was słyszał niechaj się wypowie o ich twórczości.
-
davet - 09-03-2004
Genialny zespół. Co tu dużo mówić Ramones po prostu wyprzedzili swoją epokę(tak wiem wszędzie się o tym pisze ale to prawda i tyle). Oni poprostu zawsze byli sobą i grali to na co mieli ochotę. Jedna z najlepszych kapel. A płyta Tribute to Ramones pokazuje tylko jak oni byli ważną inspiracją dla innych kapel.
-
Acrid - 09-03-2004
Pet Sematary rzadzi =D I The KKK Took My babe Away

W ogole kapela roxi

Wokalista mial swietny image
-
Hagall - 09-03-2004
Dodam jeszcze do kompletu "Blitzkrieg Bop","Sheena is a punk rocker","Pinhead" i "Do you remember rock'n'roll radio ?".Zwłaszcza wstęp w tym ostatnim hicie.

Z czymś mi się bardzo uporczywie kojarzy...
P.S.Joey Ramone zmarł parę lat temu na raka węzłów chłonnych.

Niepowetowana strata...
-
kSIąŻę krzyŻtof - 09-04-2004
Taaa... Ramones. FaJny okREs, KiEdy Punk PRZYPoinał Bardzo R'n'R, ALe To juZ nie do KOŃca to... niE CHlAStaŁBym SIĘ za tĄ kaPELę, alE... LEgendy to LEgenDY. CaŁE RaMoNEs Się WYkrusza.
JA OSObiŚcie LubiĘ trOchĘ czuBÓW, Darcia moRDy I PROwoKAcji (nIEmoŻLiwe).
-
Hagall - 09-05-2004
kSIąŻę krzyŻtof napisał(a):Taaa... Ramones. FaJny okREs, KiEdy Punk PRZYPoinał Bardzo R'n'R, ALe To juZ nie do KOŃca to... niE CHlAStaŁBym SIĘ za tĄ kaPELę, alE... LEgendy to LEgenDY. CaŁE RaMoNEs Się WYkrusza.
JA OSObiŚcie LubiĘ trOchĘ czuBÓW, Darcia moRDy I PROwoKAcji (nIEmoŻLiwe).
Bo to jest rock'n'roll,tylko że bez zbędnych solówek,surowy i szybko zagrany.Prawda ? Odnośnie samego zespołu - drugiej takiej kapeli jak narazie nie ma i prawdopodobnie długo nie będzie.Co do prowokacji - punk właśnie miał taki być : brudny,niechlujny że tak powiem.Miał zmuszać do myślenia.
-
kSIąŻę krzyŻtof - 09-05-2004
Ja TO cIE Hagall chopie lUbIE. WIesz CO gadaSZ, COś w głoWie MAsz.
DrugiEgo TaKIEgo ZesPOŁu tO JUŻ na PewnO niE bĘdzIE (czarNiUtKi HumOrek). A TEraz "Judy is a Punk" LEci I JEst maliNA.
-
Hagall - 09-05-2004
kSIąŻę krzyŻtof napisał(a):Ja TO cIE Hagall chopie lUbIE. WIesz CO gadaSZ, COś w głoWie MAsz.
DrugiEgo TaKIEgo ZesPOŁu tO JUŻ na PewnO niE bĘdzIE (czarNiUtKi HumOrek). A TEraz "Judy is a Punk" LEci I JEst maliNA.
My to musimy jakiś browar obalić przy najbliższej sposobności.
-
Hair of the dog - 09-08-2004
ramones rocks...tyle powiem bo wiecej mi nie przychodzi na mysl
-
sXeRocker - 09-09-2004
kurna Ramones...ubustwiam ich...najlepsza oldchoolowa kapela wszechczasów. Pokochałem ich od pierwszenia słyszanie a miało to miejsce w 3 części gry Tony Hawk's Pro Skater gdzie ich utwór Blitzkrieg Bop normalnie rządzi!

Punk'n Roll 8)
-
Hagall - 09-09-2004
sXeRocker napisał(a):Pokochałem ich od pierwszenia słyszanie a miało to miejsce w 3 części gry Tony Hawk's Pro Skater gdzie ich utwór Blitzkrieg Bop normalnie rządzi!
Punk'n Roll 8)
To trzeba było stworzyć gre z utworkiem Ramonesów abyś ich docenił ?! Skandal !

hock:
-
kSIąŻę krzyŻtof - 09-09-2004
TA DZiSiejSZa mŁodzież...
-
sXeRocker - 09-10-2004
kufa... w przeciwieństwie do ciebie nie mam 30 na karku a dopiero 17 lat. Pozatym wtedy nie sluchalem jeszcze tak punka i nie mialem szerokich horyzontów. Więc od-pier-dol-cie sie
-
Hagall - 09-10-2004
sXeRocker napisał(a):kufa... w przeciwieństwie do ciebie nie mam 30 na karku a dopiero 17 lat. Pozatym wtedy nie sluchalem jeszcze tak punka i nie mialem szerokich horyzontów. Więc od-pier-dol-cie sie 
Zainteresowania swoją drogą,szkoda że w tak dziwnych okolicznościach zacząłeś doceniać "Blitzkrieg Bop"...To tyle na ten temat.
-
Hair of the dog - 09-11-2004
ja tez w THPS3 poznalem the ramones tak jak inne zespoly (w thps2 uslyszalem pierwszy raz piosenke powerman5000-worlds collide i od wtedy jestem ich big fanem