Forum Rockmetalshop
The Cuffs - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Punk/Hardcore (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-punk-hardcore)
+--- Wątek: The Cuffs (/thread-the-cuffs)

Strony: 1 2

The Cuffs - Acrid - 03-28-2006

[Obrazek: logo.jpg]

THE CUFFS

THE CUFFS to Rock’n’Rollowy projekt rodem z Kujaw, Warmii i Mazowsza. Swoje działania muzyczne określamy jako „PUNK’N’ROLL”, co stanowi energetyczną wiązankę punka, hc i rock’n’rolla. Do naszych głównych inspiracji należą MOTORHEAD, SOCIAL DISTORTION, TURBONEGRO, MISFITS oraz RAMONES. Coverów tych kapel możecie się spodziewać na naszych koncertach. Muzycy związani są (lub byli) z takimi kapelami jak Schizma, 666Aniołów, The Kolt, Robotix, In the name of God, Tuesday.

SKŁAD
MAX SCHIZ CUFF - wokal
MŁODY JOHNNY SOLO CUFF – gitara
PONCZO CUFF - gitara
HUBBY AINSZTAIN CUFF - bas
ARCZIBALD CUFF - bębny

[Obrazek: band2.JPG]

MP3
SUN CITY ROCKERS (demo)
PRETTY DEAD GIRL (demo)
BOMBER (Motorhead)
ŚRODKOWY

Recenzja ich plyty -> www.psychobilly.boo.pl

Po wysluchaniu mp3 mam zamiar kupic plyte, bo cena tez jest przystepna ;)

Ps. Oczywiscie, nie pierdolcie, ze cover jest kiepski, bo IMHO jest na poziomie, dodatkowo osoby ktore nie maja nic do powiedzenia moga sie zaorac, chyba, ze wola dostac bana, ostrzezenie, czy cos.

- balzac - 03-28-2006

Bomber bardzo fajnie zagrany;] szczególnie końcówka;]. Ale co do wokalu to powiem szczerze że spieprzył wokalista, za bardzo chciał wypaść jak Lemmy.
Kawałek "Środkowy" mi się podoba. Fragmenty pozostałych instrumantalnie są niezłe, ale ostatnio zaczyna mnie wkurwiać w młodych kapelach chęć śpiewania po angielsku. Przecie mamy piękny język, więc niech śpiewają po polsku, bo grają chyba dla polaków, przynajmniej narazie.
Smile

- Acrid - 03-28-2006

balzac napisał(a):Ale co do wokalu to powiem szczerze że spieprzył wokalista, za bardzo chciał wypaść jak Lemmy.

Bo ja wiem, mnie to nie przeszkadza i brzmi bardziej na + niz - ;) Moze gdyby jakos nieudolnie to wyszlo to jeszcze, ale jest przyzwoicie.

Cytat:Kawałek "Środkowy" mi się podoba.

Mnie rowniez, ma ciekawy tekst a i muzyczny wykurw przyzwoity.

Wlasnie zamowilem sobie plyte, ciekaw jestem bonusa jakim jest "Bomber" z polskim tekstem ;) No i oczywiscie reszty numerow a z tego co czytalem po recenzjach i wypowiedziach roznych ludzi, jest na co czekac ;D

- balzac - 03-28-2006

Bomber z polskim tekstem - też jestem ciekaw. W sumie to przeróbki na polski tekstów zagranicznych są często ciekawe (Iron man, PAranoid - Piersi, The Guns of brixton - Chłopcy z huty - Pidzama i Świetlicki). Ciekawe co tu ciekawego będzie. Smile

- Acrid - 03-28-2006

balzac napisał(a):The Guns of brixton - Chłopcy z huty - Pidzama i Świetlicki

Zrobie lekki OT, ale najlepszy cover The Clash to oczywiscie The Analogs - Strzelby z Brixton.

- balzac - 03-28-2006

Acrid napisał(a):
balzac napisał(a):The Guns of brixton - Chłopcy z huty - Pidzama i Świetlicki

Zrobie lekki OT, ale najlepszy cover The Clash to oczywiscie The Analogs - Strzelby z Brixton.
żem nie słyszał tego Big Grin

- Kamael - 03-29-2006

balzac napisał(a):Ostatnio zaczyna mnie wkurwiać w młodych kapelach chęć śpiewania po angielsku. Przecie mamy piękny język, więc niech śpiewają po polsku, bo grają chyba dla polaków, przynajmniej narazie.
Smile
No dokładnie, tymbardziej, że niektórzy wokaliści śpiewają tak jakby dotychczas nie mieli zbyt wiele wspólnego z angielskim ; ).

"Środkowy" mi się podoba, jest po polsku, jest z wykopem, do tego niezły wokal. Może kiedyś będzie okazja posłuchania całej płyty.

- Tomash - 03-29-2006

Narazie ściągnąłem ino kowera, bo net strasznie rzęzi, dają rade, wokal też... jutro coś napisze, jak ściągne reszte, ale lubie takie granie

@Kamael, Balzac - wyobraźcie sobie taką muze po polsku... raczej nie brzmiałoby to dobrze. Już lepszy kaleczony angielski.

EDIT: Jednak ściągnęło się Big Grin

Wreszcie jakiś fajny pankowy wykop bez kretyńskich core'owych wstawek. Oi!!!

- Acrid - 03-29-2006

Tomash napisał(a):@Kamael, Balzac - wyobraźcie sobie taką muze po polsku... raczej nie brzmiałoby to dobrze. Już lepszy kaleczony angielski.

akurat w przypadku tego zespolu, nie slysze aby angielski byl kaleczony? Dodatkowo, jezeli band chce zainstniec rowniez na scenach za granicami, musi/powinien spiewac po ang. Przynajmniej imho.

Tomash napisał(a):Wreszcie jakiś fajny pankowy wykop bez kretyńskich core'owych wstawek. Oi!!!

hehe ;) mam nadzieje, ze JimmyJazz sie sprezy i plyte do konca tygodnia bede mial w swoich lapkach ;)

- seelenleib - 03-29-2006

Tomash napisał(a):@Kamael, Balzac - wyobraźcie sobie taką muze po polsku... raczej nie brzmiałoby to dobrze. Już lepszy kaleczony angielski.

dokladnie. moze polski i fajny ale nie wszedzie pasuje. lepiej zeby brzmialy slowa odpowiednio niz zeby byly na sile w takim czy innym jezyku...

- Tomash - 04-01-2006

Acrid napisał(a):

akurat w przypadku tego zespolu, nie slysze aby angielski byl kaleczony? Dodatkowo, jezeli band chce zainstniec rowniez na scenach za granicami, musi/powinien spiewac po ang. Przynajmniej imho.

Nie mówie że akurat tu jest kaleczony, to było stwierdzenie ogólne Surprised poza tym mamy chyba na tym punkcie jakiś kompleks, bo włosi czy szkopy kaleczą angielski 100 razy bardziej niż my, taka prawda.

- Acrid - 04-07-2006

Plyta miazdzy suty, naprawde! Nie ma na niej kiepskiego numeru, zapewne jest to jedna z lepszych plyt jakie zostaly wydane w 2006 roku!

- Acrid - 05-05-2006

Panowie mrocznych rytmów - wywiad z The Cuffs

Czytac, nie pierdolic!

A propos Motorhead... mam wrażenie, że dorobek muzyczny ale także image i aura Lemmy'ego stanowi dla was również niewyczerpane źródło inspiracji?
M.: Oczywiście. Jest dla nas wielkim wzorcem do naśladowania. Jest naszym wielkim rokendrollowym wujkiem, właściwie to już dziadkiem. A mówiąc serio, to jest niezwykła postać, prawie się nie chce wierzyć że ktoś taki istnieje naprawdę, że nie jest postacią z komiksu albo z filmu klasy B... niezły gość ten Lemmy (śmiech).
A.: Wujas Lemmy czuwa nad nami i sprawuje opiekę (śmiech). To już jest ikona rock'n'rolla na całym świecie i mimo swego wieku udowadnia wielu chłystkom jak należy grac na basie.

The Cuffs rzadzi!

- Acrid - 12-06-2007

Cytat:Rock’n’rollowa petarda rodem z Kujaw, Pogezanii i Mazowsza znów nadciąga!!! THE CUFFS są w trakcie nagrań drugiej płyty. Nowe numery to czysta esencja zadziornego rock'n'rolla” ze sporą domieszką surowego punk rocka, niczym koncert na 77 urodziny wujka Lemmy'ego. Nazywaj to speed'n'roll, nazywaj to punk'n'roll - tej przyjemności nie możesz sobie odmówić! „ROCK ON” doczekał sie następcy po 2 latach - nowa płyta o wiele mówiącym tytule "SONGS FOR DEMOLITION”. Materiał nagrywany jest w Morągu, a za sterami realizatora stoi tajemniczy “Mad Miotła”. Projektem graficznym płyty zajmuje się tak jak w przypadku debiutu Drzycim, który maczał palce przy okładkach takich bandów jak Schizma, The Kolt, Upside Down i 666Aniołów. Płyta ukaże się na początku 2008 roku , a wydawcą będzie nowa , niezależna wytwórnia „Burning Chords”.Dla nabrania apetytu zdradzamy kilka tytułów : Hellbound baby, Gang of the werewolf , Suicidal elite, Hellarocka, White trash sweet ... więcej informacji już niebawem

- Acrid - 12-25-2007

[Obrazek: 872nmvl.jpg]

Okres Świąt Bożego Narodzenia jest czasem, kiedy spotykamy się z bliskimi, dzielimy się opłatkiem no i oczywiście obdarowujemy się nawzajem prezentami. Szaleni rock and rollowcy z The Cuffs postanowili więc na moment porzucić swój iście szatański image i zabawić się w świętych Mikołajów, przynosząc nam w prezencie nagranie video zrealizowane specjalnie dla programu telewizyjnego "POZA KONTROLĄ", lecącego na TVP Kultura.

Oto adres, z którego pobierzecie, za friko koncert:
http://www.megaupload.com/pl/?d=33UDY2NQ

SPIS UTWORÓW:
1.ROCK ON
2.NOTHING TO LOSE
3.WHO'S NEXT
4.RADIOACTIVE WHISKY
5.HELLBOUND BABY ( premierowy utwór)
6.SUN CITY ROCKERS
7.PUNX UNDEAD

Życzymy miłego oglądania. Rock on !!!