Polak-złodziej? -
BakMan - 03-28-2006
Nie wiem czy to dobry dział, ale dam to tutaj ;]
http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=203368
I ten sławetny klip reklamy:
http://g.o2.pl/other/polen_320.mpeg
Jakie odczucia?
-
Flying Corpse - 03-28-2006
Ja tam sie nie czuje obrazony,w koncu opinia o polakach złodziejach wziełą sie stąd,że rzeczywiście sporo kradną nasi rodacy.
-
de7th - 03-28-2006
Flying Corpse napisał(a):Ja tam sie nie czuje obrazony,w koncu opinia o polakach złodziejach wziełą sie stąd,że rzeczywiście sporo kradną nasi rodacy.
No raczej. Starsza kiedyś sporo jeździła do Bułgarii, i opowiadała, że była zszokowana ich postawą. Drzwi się nie zamykało, buty zostawiało przed wejściem do domu, tak samo jak np. rowery i inne takie, nic nie przymocowane etc.... i jakoś nikomu nic nie ginęło. A w Polsce skurwysyny potrafią nawet klamkę z furtki podpiździć, miałem tak ostatnio
-
Balthor - 03-28-2006
hm, ja poczulem sie czesciowo urazony.. ale druga czesc mnie powiedziala "coz taka smutna prawda", podczas mojego wakacyjnego pobytu w Holandii zauwazylem baardzo wiele cech polakow, tych negatywnych, pozytywnych.. wcale :/
ile to razy gadajac z polakami tam pracujacymi slyszalem jak sie chwalili jak komus wala wycieli, cos ukradli itp. a jeszcze czesciej chodzili calkowicie najebani. najsmieszniejsze to ze gosc u ktorego pracowalem (holender) podszedl kiedys do mnie i zaczelismy sobie po angielsku gadac, po krotkiej rozmowie powiedzial mi zebym nigdy nie stal sie taki jak on i tutaj pokazal na skacowanego polaczka, ktory z apare $ moglby zabic.. no coz... a najlepsze ze jak czlowiek zarobi wiecej od nich, na przyklad zarobilem 2 euro wiecej bo pracowalem godzine dluzej (jakos tak) to sie poobrazali na mnie i od razu komentarze.. no coz, wstydzilem sie ze oni sa z mojego kraju.
Edit. apropo klamki i zostawiania rzeczy na dworze, w holandii to normalne, i jak zamknolem pod sklepem rower na kludke to sie patrzyli na mnie jak na debila o_O a dookola pelno rowerow wolno stojacych.. samochody pootwierane itp.. heh
-
Jałokim - 03-28-2006
mnie reklama rozbawiła i sądze że taki miała cel w załozęniu. Raczej nie chodziło o ośmieszanie Polaków, a nawet jeśli to mam to gdzieś :] Czasem z niedowierzaniem patrze na ludzi kiedy obrażaja sie za takie głupoty. Tym bardziej że jak już pare osób wczesniej zauważyło, jest to 100% prawdą
-
Balthor - 03-28-2006
^słodki avatar ^^
apropo tematu, taka prwada, ale trzeba to zmienic, bo to moze byc krzywdzace bardzo (patrz np. male dziecko polskie w zagranicznej szkole.. co dzieciaki beda robic mu skoro ich starzy nagadaja im ze polacy sa zli i kradna?). tak jestem pesymista ^^
-
Jałokim - 03-28-2006
Balthor napisał(a):^słodki avatar ^^
apropo tematu, taka prwada, ale trzeba to zmienic, bo to moze byc krzywdzace bardzo (patrz np. male dziecko polskie w zagranicznej szkole.. co dzieciaki beda robic mu skoro ich starzy nagadaja im ze polacy sa zli i kradna?). tak jestem pesymista ^^
wówczas gówniarz albo nauczy się bronić, albo wyrosnie na kogos kogo świat nie potrzebuje :]
nic nie trza zmieniać, świat jest piękny taki jakim jest, a to że czasem wali po tyłku to bez wzgledu na jakiekolwiek zmiany będzie zawsze
-
Tuomasss - 03-28-2006
A tam, to jest po prostu robienie z igły wideł. A my to niby jesteśmy święci? Tacy tolerancyjni, nikogo nie wyśmiewamy? Rosjanie to pijacy i złodzieje, Angole to flegmatyczne snoby, Amerykanie to kretyni, Niemcy chodzą w durnych bawarskich gaciach, jeżdżą mercedesami i piją piwo. Nie chce mi się dalej wymieniać.
Jak to powiedział ktoś dzisiaj, komentując całą tą sytuację: bujać to my, ale nie nas.
-
Jałokim - 03-28-2006
Tuomasss napisał(a):A tam, to jest po prostu robienie z igły wideł. A my to niby jesteśmy święci? Tacy tolerancyjni, nikogo nie wyśmiewamy? Rosjanie to pijacy i złodzieje, Angole to flegmatyczne snoby, Amerykanie to kretyni, Niemcy chodzą w durnych bawarskich gaciach, jeżdżą mercedesami i piją piwo. Nie chce mi się dalej wymieniać.
Jak to powiedział ktoś dzisiaj, komentując całą tą sytuację: bujać to my, ale nie nas.
ktos tu Fuckt oglądał
-
Tuomasss - 03-28-2006
To były fakty? ja tam nie wiem, wlazłem na chwilę do pokoju gdzie telewizor leciał.

Mam nadzieje że przykładów nie napisałem tych samych, bo tylko tą końcówkę słyszałem.
-
Jałokim - 03-28-2006
Tuomasss napisał(a):To były fakty? ja tam nie wiem, wlazłem na chwilę do pokoju gdzie telewizor leciał.
Mam nadzieje że przykładów nie napisałem tych samych, bo tylko tą końcówkę słyszałem.
mi cała wypowiedź sieskojarzyła z tym co tam powiedzieli

też nie wiedziałem czy to Fakt, zapytałem się mamci co to było, bo siedzi w moim pokoju i ogląda TV i przez to zem obaczył ten reportaż ;P
-
The Stig - 03-28-2006
co sie tu bedziemy jebać - powiedzmy to sobie otwarcie w oczy: polak to złodziej, pijak i kurwa.
-
Flying Corpse - 03-29-2006
Tuomasss napisał(a):Jak to powiedział ktoś dzisiaj, komentując całą tą sytuację: bujać to my, ale nie nas.
Nom,tacy już sa polacy,tak samo jest np. w przypadku,ze burzymy sie,ze francuzi chcą sobie przypisać Chopina,ale ,ze my zrobilismy z Mickiewicza wielkiego narodowego wieszcza,to już gitez
-
ShaunMorgan1396 - 06-10-2008
Cytat: Polak - złodziej ?
Wszyscy są kuźwa złodziejami . Nawet nie widzisz teraz jak ci stara kondomy podkrada
-
jankier - 06-10-2008