Forum Rockmetalshop
PanterA vs Slayer - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: PanterA vs Slayer (/thread-pantera-vs-slayer)

Strony: 1 2 3

PanterA vs Slayer - Krzychun - 03-16-2006

Był juz pojedynek Slayera z Kreatorem ktory wygrał ten pierwszy.

Teraz przeciwstawimy im kapele ktora IMHO zmiata "zabojce".

- Nevermore - 03-16-2006

Temat trochę z dupy, bo mimo, że oba zespoły grały Thrash to jednak odmienny stylistycznie.Ale bez narzekaniaTongueantera to doskonały zespół, który ma na koncie 6 wspaniałych płyt(od PM w górę) w tym 2 absolutnie genialne czyli VDOP i TGST które kocham.Slayer ma na koncie 7 wspaniałych płyt(pierwsze pięć, GHUA, DI) w tym 4 genialne(RiB SOH SITA i GHUA).Pod względem warsztatu tech. myślę że oba zespoły na podobnym doskonałym poziomie, wokasliści obaj doskonali choć opowiadam sie raczej za Araya. Jeśli chodzi o wpływ na muzyke to tu o dziwo zwycięża Pantera, niemal cały nurt muzyki metalowej z ostatnich lat jedzie na ich patentach lub przynbajmniej inspiruje sie Panterą.Dobra koniec pierdolenia, mimo nieograniczonej miłosći do obojga wybieram SLAYER.

- Krzychun - 03-16-2006

Nevermore napisał(a):Pod względem warsztatu tech. myślę że oba zespoły na podobnym doskonałym poziomie, wokasliści obaj doskonali choć opowiadam sie raczej za Araya.

Nie zapominajmy,ze w Panterze na wiosle był tylko s.p Darrel a to co wyczynial z gitara to magia.

- buubi - 03-16-2006

Nevwrmore powiedział wszystko - z całym uwielbieniem dla Pantery wybbieram Slayer.

- RamzeS - 03-16-2006

Cytat:Jeśli chodzi o wpływ na muzyke to tu o dziwo zwycięża Pantera, niemal cały nurt muzyki metalowej z ostatnich lat jedzie na ich patentach lub przynbajmniej inspiruje sie Panterą.
Możesz konkretniej?Jaki nurt?
BTW po wydaniu RIB 99% zespołów metalowych to były mniej lub bardziej udane kopie Slayera.To tak apropos wplywów na inne zespoły.

- ReTuRn - 03-16-2006

No RAmzes, jak zawsze przesadza, ale gdyby napisać 80% zespołów thrashowych, to uprawdopodobni się tę wypowiedź Smile.

A ja w takich bzdurnych plebiscytach z zasady nie głosuję, to trochę, jak co jest lepsz- budzik, czy zegarek na rękę Wink każde do innego służy.

- Flying Corpse - 03-16-2006

Krzychun napisał(a):
Nevermore napisał(a):Pod względem warsztatu tech. myślę że oba zespoły na podobnym doskonałym poziomie, wokasliści obaj doskonali choć opowiadam sie raczej za Araya.

Nie zapominajmy,ze w Panterze na wiosle był tylko s.p Darrel a to co wyczynial z gitara to magia.
Duet Hannemann/King robi to samo,moim zdaniem wybieranie która kapela lepsza jest troche bez sensu.

- Satan - 03-17-2006

Pantera czyli to co prowadzi do zajebistości, głos na Panterke AVE Smile

- Nevermore - 03-17-2006

R_amze_S napisał(a):
Cytat:Jeśli chodzi o wpływ na muzyke to tu o dziwo zwycięża Pantera, niemal cały nurt muzyki metalowej z ostatnich lat jedzie na ich patentach lub przynbajmniej inspiruje sie Panterą.
Możesz konkretniej?Jaki nurt?

np. sludge metal, przeżywający ostatnio wielki rozkwit

- Tomash - 03-17-2006

Oj, może się nie znam ale chyba jednak większy wpływ na ten nurt miały St. Vitus czy Pentagram, które grały w czasach gdy Pantera nawet nie istniała(Pentagram), lub grała pałer metal(Vitus), w tej ankiecie zagłosuje na Slejera, choć Pantere też lubie(zwł. "Power Metal" i kowbojów)

- statekx - 03-17-2006

Nie bede sie tu rozwodzil nad trafnoscia porownania tych dwoch kapel. Nigdy szczegolnie nie przepadalem za Pantera, nie brakuje tam niczego jezeli chodzi o instrumentalne wykonanie, lecz nigdy nie stworzyli takiego klimatu jakim Slayer powalal od zawsze na kolana. Owszem maja swietne kawalki, klasyki juz rzecz jasna, ale nigdy nie czulem w nich nastroju jakim kazdy album Slayera uraczal ze az ciary przechodzily. To nie oni wydali HA, to SLAYER!

- Emperor's Return - 03-17-2006

Trzeba być murzynem albo mieszkać w Warszawie, żeby zagłosować na Panterę :]]

- XdkyX - 03-18-2006

Slayer zjada te cipy

- buubi - 03-18-2006

Ehh nie wiem skąd ta skrajność. Przecież zarówno Pantera jak i Slayer miażdżą - ścisła czołówka ostrego grania. Oczywiście że Slayer jesdnak jest nieco wyżej, ale i Panterze należy się szacunek - nazwanie ich cipami to chyba lekkie przegiecie (chyba że jakis uraz z dzieciństwa itp) Wink

- Krzychun - 03-18-2006

hÓja zjada. Ani King ani Hannemann w pojedynke nie zagraliby tak jak Darrel.