Forum Rockmetalshop
Francuski black - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Francuski black (/thread-francuski-black)

Strony: 1 2 3

Francuski black - Demon of the Fall - 10-29-2005

Znacie jakieś francuskie zespoły grające black metal (i najlepiej śpiewające w tym języku) ?

Re: Francuski black - fetus - 10-29-2005

Demon of the Fall napisał(a):Znacie jakieś francuskie zespoły grające black metal (i najlepiej śpiewające w tym języku) ?
niestety odpadam w tym zakresie

- Acrid - 10-29-2005

Belenos, Furia, Hexenkreis, Malcuidant, Seth. Przynajmniej tak mi sie wydaje ;)

- Dżemik - 10-29-2005

Mutiilation, Blut Aus Nord, Deathspell Omega i ww Belenos.. Ci ostatni maja teksty po francusku..

No i jeszcze Anorexia Nervosa o ile sympho black zaliczamy do black metalu..

- Forgotten Sunrise - 10-30-2005

Yyrkon czy jakoś tak. Osobiście nie znam, ale z tego co pamiętam to chyba są z Francji Laughing

- aXe Rose - 10-30-2005

Nie lubię francuzów.

- Dżemik - 10-30-2005

Ksenofob.. Żenua..

- Demon of the Fall - 10-30-2005

Francuski jest szlyczny Laughing

A jakieś death?

- ReTuRn - 10-31-2005

Cytat:Nie lubię francuzów.

A ja na przykład nie znoszę tych tchórzliwych, leniwych pedałkowatych wypierdków :]

A frncuski to najbardziej pedalski język na tym globie.

- Rumian - 10-31-2005

ReTuRn napisał(a):

A ja na przykład nie znoszę tych tchórzliwych, leniwych pedałkowatych wypierdków :]

trafiles w samo sedno, a co do jezyka takze sie zgadzam :] nie wiem czemu ale mam jakies uprzedzenie do zabojadow

btw. OT rlz Laughing

- Dżemik - 10-31-2005

Demon of the Fall napisał(a):Francuski jest szlyczny Laughing

A jakieś death?

Carcariass (na ich oficjalnej stronie mozna sciagnac za darmo 2 pierwsze albumy), swietny Scarve (aczkolwiek to death metal sensu stricte nie jest), death/grindowy Inhumate, Agressor i oczywiscie Loudblast..

- Demon of the Fall - 10-31-2005

Francuzów nie znam, ale język mi się strasznie podoba Laughing

- Beast King - 10-31-2005

ReTuRn napisał(a):

To se wyobraź, że ja się muszę tego pedalskiego języka uczyć w szkole. Dżizas kuhwa ja piehdolę Smile

francuski black... - necrodeus - 11-01-2005

Nie wiem jak to klasyfikujecie, może się ośmieszę lub nie, ale nikt jakoś nie wspomina o legendzaie- Anorexii Nervosie.... Goście są z Limoges, z Francji. no i jeszcze Fantastyczny zespół lecz podpadający pod ebm- Count Nosferatu Kommando są francuscy....

- Slow - 11-04-2005

Wole Brujeria, a jeśli chodzi o język w którym grają to chyba jest to brazylijski dlatego taki dobry efekt jest Smile 8)