Forum Rockmetalshop
Zespoły, zespoły ... - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Zespoły, zespoły ... (/thread-zespo%C5%82y-zespo%C5%82y)

Strony: 1 2 3 4 5

Zespoły, zespoły ... - Prisca - 06-03-2004

Noo trzeba rozwijać forum, więc pozwoliłam założyć sobie nowy temat.
No ale przejdźmy do sedna, bo inaczej zostane posądzona o offa Big Grin

Jakie są nazwy zespołów, które najbardziej przypadły wam do gustu, oczywiście w klimatach tego podfora (black/death) ;]

U mnie na 1. miejscu był, jest i mam nadzieję, że będzie ->
Dimmu Borgir
Słucham też innych, ale praktycznie 2,3 piosenki danego zespołu, więc narazie zostańmy przy tym jednym.

- misieksanok - 06-03-2004

Cradle of Filth Smile
a z deathu to Vader

- Acrid - 06-03-2004

Morbid Angel, Cannibal Corpse, ostatnio coraz czesciej Naglfar. Chociaz zespolow death'owych jest ciekawych baardzo wiele Wink Black'a, slucham mniej,.. ale napewno Immortal Smile

- Prisca - 06-03-2004

No właśnie Immortal... od jakiegoś czasu męcze kumpla o płyte, ale jakoś nie może mi jej donieść...

Aaa i jeszcze jedno - kojarzycie zespół "Crematory", co o nim sądzicie ?

- Anonymous - 06-03-2004

Z takich klimatów zdecydowanie Opeth :!:

- Prisca - 06-03-2004

Opeth... ale ja jestem ciemna .. mam ich 3 albumy i zapomniałam o nich napisać ... zdolnie ;]

- misieksanok - 06-03-2004

mmm... Mayhem, Death, Behemoth

- BlackRoseImmortal - 06-03-2004

Opeth przede wszystkim. Kocham każda płytę!! Poza tym chwilami smutne tematy jak My dying bride, czy Anathema, ale całkiem często czuję w sobie agresje którą koję Six feet under... Poza tym ostatnio ciągle slucham Nile...

- siekiera - 06-04-2004

Szczerze mówiąc to słucham death od niedawna -góra 1 rok, ale mam kilku swoich mistrzów Smile
ATHEIST- mistrzowski , techniczny death(jazz) metal- miazga totalna

Sceptic-polska kapela grająca techniczny death metal Evil or Very Mad na wokalu M. Urbaś, gitary J.HIRO

Death- i wszystko jasne

Esqarial- http://www.esqarial.com/index1.htm

- Crow - 06-04-2004

Sepultura całkiem konkretny zespół death metalowy, niestety cholernym debilizmem są jakieś barazylijskie przyśpiewki w kulminacyjnym momencie jakiejś ciężkiej piosenki. Również nie podobają mi się całe brazylijskie piosenki typu Jasco (z płyty Roots). Fajne za to są 2 minutowe gitarowe aranżacje typu Itsari (Roots) czy The Abyss (Schizophrenia). Ogólnie lubię i nie lubię zarazem... Polecam płytę Schizophrenia i koncertowy bootleg la cucarcha. Aha jeszcze jeden zarzut po co Sepultura jeszcze istnieje? Bez Maxa to trochę taki kicz pozostał...

Świetnym zespołem jest też Slayer... a nie to speed metal (trash).

- Acrid - 06-04-2004

Dla mnie Sepultura to rowniez thrash metal,.. ale mialo nie byc o szufladkowaniu na tym forum Wink

Co do death, zapomnialem dodac, Arch Enemy, Blood Red Throne, Decapitaeted, Divine Empire, Polski Enter Chaos Wink.

- Nithel - 06-04-2004

Przede wszystkim to Cradle Of Filth potem Dimmu Borgir, Arch Enemy, Bathory, Morbid Angel no i moze Vader i Behemoth, a co do Sepultury to tez bym powiedzial ze to thrash Smile

- Jakub - 06-05-2004

moje jedne z najulubienszych to
Vader,Cannibal Corpse,Morbid Angel,Decapitated,Deicide,Nile,Behemoth,Children of Bodom,Obituary,Vital Remains,Garden of Shadows Angry

- Crow - 06-05-2004

Ma nie być o szufladkowaniu? Ale będzie, tak trochę... Sepultura jest bardziej deathowa niż trashowa, ale na pewno nie jest 100% deathem. Głównie wokal (ryk) Cavalery mnie w tym utwierdza. Nieważne.

- Vilczymor - 06-05-2004

te których słucham: /innych też słucham rzecz jasna hehe /

Burzum, Darthrone, Immortal, Mayhem, Nargaroth, Gorgoroth..
Nile, Vader, Behemoth, Morbid Angel, Deicide, Cannibal Corps..
ale też z innej bajki: Lacrimosa, The Cure i masa innych.

PS. zapomniałbym o Bathory \m/