Oi! RAC NSR -
Piorun - 10-03-2005
a co sądzicie o takiej muzie? przy jabolu dobra!
-
statekx - 10-03-2005
Ja slyszalem z oiowego grania tylo Oi Jezus Chytrus o ktorym wspomnialem juz w Quizie forumowym. Mialem to kiedys na kasecie, ale komus pozyczylem i przepadla oczywiscie
Pamietam, ze kazdy utwor wysmiewal co sie da. Cos w stylu "To jest Litania do Jezusa, jezusa chytrusa" albo "Mikolaj swiety jest pierdolniety i rozdaje prezenty". Nie slyszalem nic innego oprocz tego alubumu. Gra jest bardzo skromna (solowek zero, a riffy mozna zagrac malym palcem u nogi) Teksty prymitywne lecz bekowe. Rzeczywiscie dobra muza do pochlejawy, ale do namietnego sluchania wieczorami przy kompie sie nie nadaje.
-
Tomash - 10-03-2005
Oi! lubie, moim zdaniem to ma więcej wspólnego z "ideałami" dawnego punka 77 niż jakieś nawiedzone anarcho - wegetariańsko - bógwiecojeszcze głupoty. Oczywiście w tej kategorii rządzi i dzieli PO PROSTU. RAC ogólnie nie trawie(choć niektóre kapele grają dobrą muzykę) ale można z tego pozlewać, np. twórczość zespołu Sztorm 68, i ich przebój pt. "ARYJSKA ROBOTNICZA JEDNOŚĆ" umarłem jak to usłyszałem
-
Piorun - 10-03-2005
można naprawdę się nieźle pośmiać słuchając tych tekstów
-
Jałokim - 10-03-2005
Tomash napisał(a):Oi! lubie, moim zdaniem to ma więcej wspólnego z "ideałami" dawnego punka 77 niż jakieś nawiedzone anarcho - wegetariańsko - bógwiecojeszcze głupoty.
zgadzam siem w 100%.
I przy okzayji ojowego temata spytam ponownie, ktoś tu kojarzy kapelkę All Bandits?
a co do tech raców i enerów to dla mnie to jeden chuj co i pank i dla tego pasi mi równie dużo kapel jak co i nie pasi
Honor - kocham, K88 - bardzo lubie, S97 -lubie, o wspomnianym sztormie nie wypowiem się bo za mało go żem zaznał (zaledwie 6 kawałków) ale jak bym tylko po tym miał wycenić to bardzo mi pasi :]
Oi to w sumie najbałdełej pasujący mi gatunek. Szcegulnie fajne brzmienia wychodzą gdy paru ojowców pobawi się w coś pokroju ska
-
wilk_fenriz - 10-04-2005
haha no ja byłem na koncercie all bandits z rok temu. co do RAC i zespołów typu Honor- bardzo lubie.
-
XdkyX - 10-04-2005
smieszni sa (z nazwami plyt pokroju "Europejska piesn o chwale"), osobiscie uwazam ze sa to ludzie mocno ograniczeni umyslowo, chodzi mi o przeslania rasistoweskie w tym momencie i gloryfikacje aryjskosci
-
statekx - 10-04-2005
XdkyX napisał(a):smieszni sa (z nazwami plyt pokroju "Europejska piesn o chwale"), osobiscie uwazam ze sa to ludzie mocno ograniczeni umyslowo, chodzi mi o przeslania rasistoweskie w tym momencie i gloryfikacje aryjskosci
taki styl. To samo mozna, wiec powiedziec o przeslaniach satanistycznych, albo innym gownie. Ciebie moze to nie interesuje, ale pomysl o rasistach, moze oni tez chca czegos posluchac.
P.S nie jestem rasista
-
ReTuRn - 10-04-2005
Honor po prostu zespół kocham bezgranicznie. Dobra muzyka, w większości zajebiste teksty (pierwszych kilka songów pomijam).
Co do OI kawałki w stylu 'koledzy są najważniejsi' to raczej bekowe jest, bo gówno to, nie przesłanie. Ale to ma być rozrywka, i jako taka działa świetnie, przyjemne, odpręża, czasem ciekawsza treść, ale w lekkiej formie (W samym centrum miasta powiedsić wszystkich ich!).
Polecam BAttlefield, mam ich płytkę 'Pole bitwy' i jestm bardzo zadowolony. Co prawda brzmeinie nieco identyczne, ale ciekawy damski wokal i melodyjne to, a z kopem. No i słuszne treści, na zaawansowanym poziomie twórczym
Konkwista 88- dobrze się ich słucha, a teksty mają albo niemalże debilne (Nie chcemy was tu), albo niezłe (RPA), albo naprawdę dobre (Bramy VAlhalli, Nienawiść)
Ogółem jest to jedyna gałąź muzyki, w której aż tak wielki nacisk kładę na tekst.
-
Morte - 10-04-2005
Hmm... Muzykę Honoru uwielbiam. Technicznie moze nie są wybitni (ach, te "solówki"
) ale mają talent do tworzenia prostych, wpadajacych w ucho melodii (sam czasm porzyłapuje się na tym że nieświadomie nucę jakieś ich piosenki). Poza tym Szczery miał tak charakterystyczny wokal, który przekazywał słuchaczowi ogromną ilość gniewu, energii i nienawiści. I jak wspomniał już ReTurN świetne teksty.
Jeśli chodzi o K88 to zespół ma kilka fajnych piosenek ale ogólnie ich teksty powoduja u mnie ataki śmiechu. Jednak muzycznie stoją przynajmniej o poziom wyżej od Honoru.
A OI! prawie nie znam więc nie będę się wypowiadał...
-
Jałokim - 10-04-2005
Morte napisał(a):haha no ja byłem na koncercie all bandits z rok temu.
ja nigdy nie byłem na ich koncercie niestety...
A kolesie razem z honorem, dezerterem są dla mnie czołówką. Zwłaszcza piesny "Jak skała", Pogo" oraz "Pank"
Morte napisał(a):Poza tym Szczery miał tak charakterystyczny wokal, który przekazywał słuchaczowi ogromną ilość gniewu, energii i nienawiści
DOKŁADNIE! Identycznie to czuje i głównie dlatego honor tak mnie rajcuje. Czuje się że koleś nie wali wyuczonego tekstu, który leci tak żeby skomponował sięz rytmem, ale on to po prostu CZUJE i potrafi to uczucie przelać na słuchacza
-
Piorun - 10-04-2005
ostatni drakkar - poprostu mistrzostwo
a to już ponad 2 miesiące od śmierci Szczerego...
-
ReTuRn - 10-04-2005
O TAk- Szczery to była dusza tego zespołu. Po prostu wokal był totalnie bezkompromisowy- nie ma miejsce na półprawdy- to czuło się w każdej głosce. A melodie Honoru są 'coponiektóre' zajebiste- takie "Won" to aj sobie podśpiewuje motyw główny w autobusie, a "Twarda Wiara" ma jeden z najlepszych riffów, jakie słyszałem, mimo ze jest to zapewne banalne :]
-
Piorun - 10-04-2005
najważniejsze że nie był cholernym orto katolem jak duża część skinów
-
ReTuRn - 10-04-2005
Mi się wydaje, ze większość skinów to neopoganie i inni wrogowie katolicyzmu (nie ma to oznaczać, ze wszyscy paganie, to antykatolicy)
Ale środowiska tego dobrze nie znam, więc się nie wypowiadam, acz łysych głów na maszach nie widywałem :>