Gnijąca panna młoda -
Morte - 11-12-2005
Nowy film Tima Burtona powracający do klimatów które znamy z "Edwarda nożycorękiego" czy "Beetlejuice". Fabułę utworzono na postawie starej rosyjskiej legendzie o mężczyźnie który w przeddzień swego śłubu został porwany do krainy zmarłych aby poślubić trupa. Wg. mnie film jest świetny, pełen nawiązań do kultowych pisarzy, czy filmów.
Taka dosyć przewrotna czarna komedia z elemetami rodem z bajki.
Jak dla mnie
10/10
-
statekx - 11-12-2005
Ladny film, owszem. Oczywiscie za duzo spiewu jak to bywa w animowanych filmach, ale ogolnie jest interesujacy.Warto obejrzec.Moim zdaniem lekko melancholijny, lecz jest w miare krotki, wiec oglada sie dobrze.
-
Ajana - 11-12-2005
Film jest genialny.Byłam na nim ostatnio w kinie i nie żałuję wydanych na niego pieniędzy.Kolejne wspaniałe dzieło Tima Burtona.Obejrzałabym go chętnie jeszcze raz.
-
Blackfox - 11-13-2005
podpisuję się pod wszystkimi ochami i achami na temat tego filmu. Ogólnie to Tim Burton - mistrz! I nie mam co do tego wątpliwości po Corpse Bride i Nightmare Before Christmas. A soundtracki do Beetlejuice i NBC są w pierwszej piątce moich ulubionych.
-
gofer24 - 11-13-2005
ja jutro ide z klasa do kina tak wiec jutro napisz czy mi sie podobal (ale jesli chodzi o fabule i wykonanie to jest gut ;])
-
Morte - 11-13-2005
Ja się chyba wybieram jeszcze raz...

nieczęste zachowanie jak na mnie
-
gofer24 - 11-14-2005
bylem zobaczylem i...? spodobal mi sie cholernie

.
Fajny pomysl i wykonanie. Dubbing tez dobry (chodzi mi o podlozone glosy w Amerykanskiej wersji...). Tlumaczenie na Polski tez ok.
Szczerze mowiac? troche mi sie zal zrobilo Gnijacej Panny Mlodej
-
inkax - 12-03-2005
johnny depp w dubbingu...
ah.
co do filmu, to tak jak wyżej
świetny.
cóż więcej dodawać. ;p
ale niestety oglądałam go na kompie. to nie to samo co w tv czy kinie.
plus jeszcze mamuśka krzątająca się, tatuś ciekawski i braciszek błąkający się jak smród po gaciach.
trzeba obejrzeć jeszcze raz.
-
seelenleib - 12-03-2005
bardzo fajny. podobalo mi sie zestawienie swiata zywych ze swiatem martwych. kto widzial ten wie gdzie jest jasniej... (you're better off dead

)
-
Emma - 12-03-2005
Tim Burton mistrzu
a film przedni
bardzo bardzo sie podobal
wszystkie ochy i achy sluszne bardzo
-
-Rene- - 12-18-2005
Film super

Chociaż na ogół 'męcze się' kinem ambintym ten ma klimat

Normalnie polecam!! W ogóle nie ma co..Tim Burton-miszczu
-
Vorquan - 12-18-2005
Hehe, a zauważyliście może jak wygląda Pan Młody?

Przypomina on wam kogoś?
-
Balthor - 12-18-2005
film mniodny po prostu

dawno nie ogladalem tak dobrego filmu, ma wszystko czego mi trzeba

czarny humor, troche muzyki (zajefajnie gral), ladne kobiety i fajne zakonczenie

Nie bede mowil wiecej bo sie opisac tego nie da po prostu, to trzeba obejrzec.. 10/10 :]
-
-Rene- - 12-18-2005
Balthor napisał(a):opisac tego nie da po prostu, to trzeba obejrzec.. 10/10 :]
Zgadzam się w 100% ,film boski

A oglądaliście Burtona 'Charliego i fabryke czekolady'?
-
uzi - 12-20-2005
Genialna animacja

100% Burtona - mroczny klimat, makabryczna fabula, oryginalne postacie no i nutka grozy

Jedyny film, na ktorym w kinie bylam 2 razy

a no i swietna muzyka

fantastyczny efekt niemalze 10-letniej pracy
Cytat:Hehe, a zauważyliście może jak wygląda Pan Młody? Laughing Przypomina on wam kogoś?
kukielki byly upodabniane do aktorów, jacy maja im podkladac glos

oczywista rzecz, ze jest "z denia" do Deppa podobny