Forum Rockmetalshop
Evanescence - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Gothic/Darkwave/Coldwave/Industrial (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-gothic-darkwave-coldwave-industrial)
+--- Wątek: Evanescence (/thread-evanescence)

Strony: 1 2

Evanescence - Amy - 08-16-2005

Co sądzicie na temat Evanescence??Czy według was jest gotycki czy raczej to tania komercha??A co myślicie na temat strojów Amy i jej wokalu??

Re: >>>>Evanescence<<<<< - Ymir - 08-16-2005

Amy napisał(a):Co sądzicie na temat Evanescence??Czy według was jest gotycki czy raczej to tania komercha??
I jedno i drugie, napewno grająw gotyckich klimatach, ale nie robią niczego bardziej ciekawgo i odkrywczego. No i tworzą dość uproszczony gotyk, nazwałbym to gothic popem Laughing albo pop/rockiem z mrocznym i gotyckim (ale też nota bene banalnym)klimatem gdzieniegdzie. Co nie zmienia faktu, że jak trafię na nich w radiu albo na MTV, nie zmieniam kanału- od czasu do czasu posłuchać można.
Cytat:A co myślicie na temat strojów Amy i jej wokalu??
Wokal- nic nadzwyczjnego, już wolę muzykę, a ad. strojów nie wypowiadam się, bo jakoś mnie to nie obchodzi i nie znam jej image'u

- Pandora - 08-16-2005

Jedna z bardziej żałosnych kapel jakie znam. Pop z pseudogotycką otoczką.

Zaorać!!! Mad Laughing

- rootfl - 08-16-2005

Nie jestem wielkim fanem tego zespołu ,moge tego posłuchać ,ale bez przesady udało im sie kilka kawałków i to będzie na tyle Wink

- mind.in.a.box - 08-17-2005

Nic nadzwyczajnego. Nic odkrywczego. Na dłuższą metę niedozniesienia. A też nazywanie tego zespołu gotyckim to lekka przesada, jak dla mnie. Wink

- buubi - 08-17-2005

Nazywanie ich muzyki popem to także lekka przesada. O wiele łagodniej gra U2 czy Pink floyd a jest to jednak rock, więc i muze Evanescene (zaznaczę iż nie jestem jakimś ich fanem) też wypada nazwać rockiem - może w gotyckiej otoczce Big Grin

- hier_kommt_die_sonne - 08-17-2005

Co do wokalu Amy - wszyscy wiemy, że jest 50 razy przepuszczany przez wszelkie mixery itp. Kiedys oglądałąm jakąś zagraniczną transmisję wywiadu z nią i miała na konic zaśpiewać - masakra, darła sie przeokropnie i paskudnie.

- gRuchot - 08-17-2005

łojezu evanescence..........

Ponoć przed całkowitym skomercjalizowaniem grali znośnie... ale dla mnie to i tak zwykły numetal ze schizowym damskim wokalem, który na mtv leci miedzy teledyskami linkin park i limp bizkit Evil or Very Mad i wokal - potwierdzam - jest przepuszczany 50 razy przez jakies syntezatory... a z takim wsparciem to nawet ja moglbym spiewac w Theatre of Tragedy jako Liv i nikt by sie nie sczaił Laughing

A jeśli TO jest gotykiem, to płyta "The white pony" Deftones'ów też jest gotycka (to bardzo ambitny, schizowy numetal - oprócz momentami Machine Head, to jedyna kapela z nurtu która mnie nie przyprawia o zgagę)

Do tego całkiem fajnie jest czytać esy *gotyckich* fanek evanescence z 4fun tv ktore sie zachwycaja jakie to *mroczne* i jakie dreszcze przechodzą po plecach jak sie slucha tego w nocy Laughing Big Grin Angry takie to Artrosis uznalyby za black metal 8) Big Grin

- -lilith- - 08-17-2005

No gotyk to to na pewno nie jest, nawet jeżeli da się czasem jakieś elementy gotyku usłyszeć. Co do taniej komerchy... trochę na pewno. A co do wyglądu Amy, to nie wiem, ale na teledyskach z tego co widziałam, wygląda nawet fajnie. A na pewno normalnie Smile A tak poza tym, to przyznam się, że kiedyś kupiłam ich płytę, jakaś tam piosenka- tytułu nie pamietam mi się spodobała Tongue No ale tak to jest jak się zespół po jednej piosence ocenia. Z tego co pamiętam płyta chyba taka zła nie jest, ale ostatnio słuchałam jej ponad pół roku temu i jakoś mnie do niej nie ciągnie. Za to moja ośmioletnia siostra zawsze jak widzi w telewizji ich teledyski, to mi przypomina o tej płycie, mówi, że kiedyś ja też tego słuchałam i że to fajne jest. A tak poza tym to jej się jeszcze Therion podoba Big Grin
Ale gdybym miała powiedzieć, czy lubię ten zespół, czy nie (Evanescence, nie Theriona Tongue), to będzie zdecydowanie nie...

- Asymii - 08-17-2005

Jeden z najbardziej niepotrzebnych zespolow na tym swiecie. Nie potrafie sluchac ich muzyki i wokalu tej calej Amy. Jakos nie trafia do mnie ich muza.

- hier_kommt_die_sonne - 08-17-2005

Zaskakujące jest nazywanie Evanescence nu-metalem. Zawsze inaczej sobie wyobrażałam ten gatunek, ale OK.

- Beast King - 08-17-2005

Briiiiing miiii to laaaajf - tyle znam z tego zespołu. Na większą dawkę chłamu (wiadomo, że to co dają w radiowej trójce to chłam) ochoty nie miałem. Spalić i zaorać.

- gRuchot - 08-17-2005

Hier_kommt_die_sonne napisał(a):Zaskakujące jest nazywanie Evanescence nu-metalem. Zawsze inaczej sobie wyobrażałam ten gatunek, ale OK.

numetal jak z bicza strzelil (czytaj dalej Big Grin)

-Lilith- napisał(a):A tak poza tym, to przyznam się, że kiedyś kupiłam ich płytę, jakaś tam piosenka- tytułu nie pamietam mi się spodobała Tongue

Nie przejmuj sie, nie każdy zaczynał przygode z muzyką od zespołów które obecnie szanuje (bo niby skąd znam sie na numetalu? Laughing)

- Acrid - 08-17-2005

-lilith- napisał(a):A tak poza tym, to przyznam się, że kiedyś kupiłam ich płytę, jakaś tam piosenka- tytułu nie pamietam mi się spodobała :P

My Immortal? ;} Swietny song! ;D

- -lilith- - 08-17-2005

gRuchot napisał(a):Nie przejmuj sie, nie każdy zaczynał przygode z muzyką od zespołów które obecnie szanuje (bo niby skąd znam sie na numetalu? )

Tylko, że ja nie zaczynałam od Evanescence Tongue A wiedza o nu metalu może Ci się jeszcze kiedyś przydać ;]

Acrid napisał(a):My Immortal? ;} Swietny song! ;D
Chyba nie My Immortal, właśnie mi się przypomniało Going Under Tongue Teraz niezbyt mi się to podoba.