Forum Rockmetalshop
Hmmm... co wy na ten podział gatunkowy? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Dział Ogólnomuzyczny (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-dzia%C5%82-og%C3%B3lnomuzyczny)
+--- Wątek: Hmmm... co wy na ten podział gatunkowy? (/thread-hmmm-co-wy-na-ten-podzia%C5%82-gatunkowy)

Strony: 1 2

Hmmm... co wy na ten podział gatunkowy? - ReTuRn - 08-01-2005

TAki niby 'przewodnik', tylko nie wiem, co robi ManOwaR w epic metalu, dla mnie to heavy... No, ale tam przyjęto najwyraźniej inne wyróżniki:

http://www.oiwarsaw.civ.pl/artykul2.html

No i Burzum w NSBM? Question

- Beast King - 08-01-2005

E tam, po co utrudniać sobie życie takimi podziałami?

- Axel - 08-01-2005

..... Kurwa Bathory !! w Epic Metali !! przegieli pałe .....

- Lech - 08-01-2005

Bardzo ciekawa rzecz, aczkolwiek udalo mi sie wylapac tam kilka razacych bledow...dobre jako ciekawostka.

- Kamael - 08-01-2005

Definicja reggae... Buehehe, dołujące. Dla mnie bomba po prostu ;D. A RHCP i "funk metal" jeszcze bardziej mi się podoba.
Komuś chyba się bardzo nudziło ;/.

- ReTuRn - 08-01-2005

BAthory w Epic? NAwet nie zauważyłem Big Grin ale lolek Laughing

Jest kilka błędów, jest kilka głupich definicji, ale niektóre są dobre i użyteczne Smile Niestey tylko niektóre...

- Lech - 08-01-2005

Pierwsze co mi sie rzucilo w oczy:

Norse Core: Grind Core z Black i Thrash metalowymi naleciałościami, skrzeczący wokal, szybkie bardziej melodyjne od Grindu: Ancient, Dark Funeral, Darkthrone, Gorgoroth, Limbonic Art, Marduk Laughing

Wiecej nie bede szukal, ale chetnie sobie czasami zajrze z ciekawosci Big Grin

- Tomash - 08-01-2005

Hmmm kocham rozwalanie jakiegoś gatunku na 1500 podgatunków :[ np. grindcore... jak dla mnie i Carcass, i Gorerotted i Cock and ball torture grają grind, a że się różnią od siebie, to chyba dobrze?

- Hethell - 08-01-2005

Cytat:Gore Grind Grind corowe ballady, ciekawe, skomplikowane riffy, growling, ciężkie gitary Gorerotted, Goremageddon, Gorezone, Goretorture, Lordgore, Gorelord, Goreopsy,

nie ma jak fantazja w wymyslaniu nazw zespolow Laughing

- ReTuRn - 08-01-2005

Cytat:Hmmm kocham rozwalanie jakiegoś gatunku na 1500 podgatunków :[ np. grindcore... jak dla mnie i Carcass, i Gorerotted i Cock and ball torture grają grind, a że się różnią od siebie, to chyba dobrze?

za koniec zdania ewidentnie post dnia 'ze się różnią to chyba dobrze" Laughing

Hethell: pewnie te zespoły to jest totalny underground i są tak ekstremalnie trve, ze ich nie znamy (coś z serii 'wydali 5 płyt, bo nagrywarka nie wytrzymała ekstremalnosci materiału" Laughing) Big Grin

- Hethell - 08-01-2005

mamerial na pewno byl niesamowicie orginalny i odkrywczy skoro tak im fantazja dopisuje Laughing

- Tomash - 08-01-2005

ReTuRn napisał(a):
Cytat:Hmmm kocham rozwalanie jakiegoś gatunku na 1500 podgatunków :[ np. grindcore... jak dla mnie i Carcass, i Gorerotted i Cock and ball torture grają grind, a że się różnią od siebie, to chyba dobrze?

za koniec zdania ewidentnie post dnia 'ze się różnią to chyba dobrze" Laughing

Dziękuje Laughing to był jeden z moich niszczących pozerów skrótów myślowych Big Grin

Cytat:(coś z serii 'wydali 5 płyt, bo nagrywarka nie wytrzymała ekstremalnosci materiału" Laughing) Big Grin

Jakich płyt?! w tym gatunku liczą się tylko siedmiocalowe winylowe single, kasety zawierające ponad 100 utworów, ewentualnie poczwórne splity w postaci picture discu w fromacie 10" Laughing - na początek zobacz sobie dyskografie agathocles - www.agathocles.com współczuje ich wiernym fanom, któzy chcieliby mieć wszystkie pozycje Laughing

- Hethell - 08-01-2005

Cytat:Jakich płyt?! w tym gatunku liczą się tylko siedmiocalowe winylowe single, kasety zawierające ponad 100 utworów, ewentualnie poczwórne splity w postaci picture discu w fromacie 10" - na początek zobacz sobie dyskografie agathocles - www.agathocles.com współczuje ich wiernym

to ile taka piosenka srednio trwa?

- Tomash - 08-01-2005

Hethell napisał(a):
Cytat:Jakich płyt?! w tym gatunku liczą się tylko siedmiocalowe winylowe single, kasety zawierające ponad 100 utworów, ewentualnie poczwórne splity w postaci picture discu w fromacie 10" - na początek zobacz sobie dyskografie agathocles - www.agathocles.com współczuje ich wiernym

to ile taka piosenka srednio trwa?

No minuta to już niemal suita Big Grin

- Flying Corpse - 08-01-2005

Minute,pół minuty,a czasem krócej Big Grin Tongue